-Dış mekan için ekim ayları; Şubat,Mart,Nisan,Mayıs. -Ev içerisinde ve diğer iç mekanlarda dört mevsim ekimini yapabilirsiniz. -Tohumların çimlenmesi için uygun olan ortam sıcaklığı 18-25 derecedir. -Tohumları ekmeden önce 24 saat oda sıcaklığında suda bekletin.
Güneşli ve yarı gölgeli alanlarda yetişebilen aslanağzını mutlaka gün ışığı alan yerlere ekmeli, saksılarınızı buna göre konumlandırmalısınız.
Yerine severse boyu 80-100cm kadar ulaşır. Alacalı sütleğen, dağda kar isimleriyle de anılır. Mart-Nisan aylarında ekimi yapılan üçüz çiçekleri temmuz-ağustos aylarında çiçeklenirler.
Aslanağzı çiçeğinin yeteri miktarda sulamanız gerekmektedir. Özellikle fidelerini birkaç hafta nemli tutmalısınız. Bu çiçek bir kez kuruduktan sonra yağışsız olan havalarda 1 inç suya ihtiyaç duyacaktır. Aslanağzı çiçeğini kesinlikle aşırı sulamaktan kaçmanız gerekmektedir.
Evde yetiştirilebilen kolay bakımı ile popülerliğini korumaktadır. Bu bitki, hemen hemen her mevsimde çiçek açabilen ve renkli yaprakları ile her yere uyum sağlayabilen bir bitkidir. Bu nedenle, hem iç mekanlarda hem de bahçelerde, teraslarda ve balkonlarda yetiştirilebilir.
İlgili 37 soru bulundu
Tanımı: Tek ve çok yıllık otsu, odunsu bitkilerdir. Şerit şeklinde yeşil renkli yapraklara sahiptir.
Sulamalarını düzenli bir şekilde yaptığımız tohumlarımız 7-10 gün içerisinde çimlenmeye başlarlar. Yaklaşık 25-30 günlük sürede Aslanağzı çiçeği tohumlarımız (2-4 Yaprak) şaşırtılacak duruma gelirler.
Aslan ağzı Çiçeği Özellikleri
Tek yıllık mevsimlik bitkilerdendir.
-Dış mekan için ekim ayları; Şubat,Mart,Nisan,Mayıs. -Ev içerisinde ve diğer iç mekanlarda dört mevsim ekimini yapabilirsiniz.
Güneş alan yerlerde yetişir. Gevşek, geçirgen, besin maddelerince zengin, iyi gübrelenmiş, kireçli topraklarda iyi gelişir. Yaz başından sonbahara kadar çiçeklidir. Doğal olarak kuzey yarımkürede, özellikle de Akdeniz çevresinde yetişir.
Tohum ekimi
Şubat - Mayıs, sonbahar dönemi ekimlerinde Ekim- Kasım sonu idealdir.
Şebboy çiçeği Brassicaceae familyasına ait bir çiçek türüdür. Şebboy çiçeği aynı zamanda karanfile benzeyen bir yapıya sahiptir. 4 parçalı olarak açan şebboy çiçeği, beyaz, turuncu, pembe, mor ve sarı renklerde çiçeklere sahiptir. Yılın her mevsiminde bu çiçeği yetiştirmeniz mümkündür.
Ekim Zamanı dış mekanda şubat,mart, Nisan, Mayıs ayları uygun şartlar sağlandığında iç mekanda kış aylarıda ekilebilir. Çimlendirme ortamı Sıcaklığı 18-22 derecedir. Tohumları ekmeden 24 saat önce nemli bir tülbent içerisinde bekletilmelidir.
Aslanağzı çiçekleri, Temmuz ayından kış aylarına kadar olan bir dönemde çiçek açabilirler.
Tek yıllık otsu bir bitki olup yaprakları mızrak, gövde kısmı ise spiral şeklindedir. 40-80 cm boyuna kadar uzayabilen bu bitkinin turuncu, pembe, sarı, beyaz ve kırmızı renkte açan muhteşem görünümlü çiçekleri bulunmaktadır. Aslanağzı Çiçeği iyi drene edilmiş zengin içerikli toprakları sever.
Aslanağzı çiçeği, genellikle dayanıklılık, güzellik ve bağlılık gibi olumlu duyguları temsil eden bir çiçek olarak kabul edilir.
Şubat ayında ekilen başlıca çiçekler; bodur mavi çan, karagözlü suzan, buz çiçeği, gayret ve bodur kolyozdur.
Mart ayında ekebileceğiniz çiçekler kısaca şunlardır; gayret çiçeği, kadife, latin çiçeği, deliotu, zinya, peygamber çiçeği, hüsnüyusuf ve floş çiçeğidir.
-Dış mekan için ekim ayları; Şubat,Mart,Nisan,Mayıs,Eylül,Ekim ayları. -Ev içerisinde ve diğer iç mekanlarda dört mevsim ekimini yapabilirsiniz. -Tohumların çimlenmesi için uygun olan ortam sıcaklığı 18-22 derecedir. -Tohumları ekmeden önce 24 saat oda sıcaklığında suda bekletin.
sıracagiller familyasından otsu bitki ve türlü renkte, güzel, kokusuz çiçeği (antirrhinum).
Şubat ayından itibaren Yaz başına dek ekilebilir.
Aslan Ağzı ( Özel seri )
Çiçekleri Pembe renklidir. Bu aslanağzı tohumları çok özel bir seri tohumdur ve eski bahçelerde rastlanan 1 metrenin üzerinde boylanan bir türdür.
Aslanağzı çiçeği, İngilizce ismi snapdragon olarak da bilinen, özellikle bahar aylarında sıkça gördüğümüz süs bitkilerinden biridir.
Başak ve salkım şeklinde iri, gösterişli kırmızı çiçekleri vardır. Işık İsteği: Bol güneşli ortamları sever, ancak hafif gölge yerlerde de yetişebilmektedir. Toprak İsteği: Besince zengin, nemli, geçirgen bahçe topraklarında yetişir.
Bu kelime genellikle aslan ağzı şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı aslanağzı şeklinde olmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri