Sütlü tatlılar balığın bayat olması ihtimaline karşı tüketilmezken şerbetli tatlılar yüksek şeker oranıyla mideye rahatsızlık vermeye devam edeceği için tercih edilmiyor. İşte bu noktada en ideal tatlı olarak helva devreye giriyor ve balık yedikten sonra yaşanan kan şekeri düşüklüğüne çare oluyor.
Balık tüketiminin ardından mide ve sindirim sistemlerimizde tahribatlar meydana gelir. Sindirim sistemimiz ve midemiz alt üst olur. Bu sebepten ötürü mide bulantısı, şişkinlik ve halsizlik meydan gelerek kan şekerimiz düşer. Kan şekerimizi yükseltmek içinde hemen ardından helva yeriz.
Tahin, balıklarda biriken ağır metallerin sıfırlanmasını sağlıyor. Radyasyona karşı vücudu koruyor, vücuttaki fosforu düzenliyor, midedeki asit dengesini normale döndürüyor. Yani, balığın üzerine fırında tahin helvası hem çok yakışıyor, hem de sağlığımızı koruyor.
Balığın üstüne ikram edilen helva, sindirim sisteminde kolaylığa imkan sağlar. Sütlü tatlı türleri balıkların bayat olması ihtimaline karşı asla tüketilmemelidir. Diğer yandan şerbetli tatlılar şeker oranının yüksekliği ve mide rahatsızlığına neden olacağından aynı şekilde tercih edilmemesi gereken tatlı çeşididir.
İrmik helvası, fıstıklı un helvası, fındık ezmesi, fırında sütlaç, haş haşlı şekerpare, revani, şambali ve tahinli kabak tatlısı da balık sonrası yenilebilecek tatlıların başında gelir.
İlgili 28 soru bulundu
Balık yedikten sonra süt ve süt ürünü içeren tatlıların yenmemesi tavsiyeler arasındadır. Lakin yine taze ve bayat balığın farkına dikkat çekiyor uzmanlar.
Burada önemli olan bir konuyu da Seyidoğlu Gıda olarak uyarmak isteriz ki; balık yedikten sonra ne yenmez sorusuna da cevap olması açısından, balık yedikten sonra üzerine tatlı niyetine sütlü tatlı türleri tercih etmek yediğiniz balıkların bayat olması ihtimaline karşın kesinlikle tüketmememiz gereken bir tatlıdır.
Evet helvadaki tahin, vücuttaki zehri yok edebilen nadir besinlerden biri. Öte yandan balıktan sonra tüketilen helva balığın sebep olduğu kan şekeri düşüklüğünü de engelleyerek şekerinizi düzenler. Seyidoğlu Tahin Helvası ile hem sağlığınızı koruyun hem de lezzeti ile sofralarınızı tatlandırın.
Kan şekeri düşer ve uyku haline gireriz. Tam da bu sebepten dolayı balığın üzerine tatlı yeme ihtiyacı hissederiz. Balığın bayat olma ihtimaline karşı sütlü tatlılar tercih edilmez. Şerbetli tatlılar ise şeker oranı çok fazla olduğundan dolayı mideye rahatsızlık verme ihtimali çok yüksek olduğu için tercih edilmez.
Kendinizi tanıyorsanız ve balıktan sonra sütün midenizi bozduğunuzu düşünüyorsanız balık tüketiminden sonra belli bir süre bekleyebilirsiniz. Bu süre takribi 4-5 saat olabilir. Bu süreden sonra süt ve süt ürünlerinin tüketilmesi midenizi bozmayacaktır.
Balık Yedikten Sonra Vücutta Kızarıklık, Ateş Basmasına Dikkat! Histamin zehirlenmesi baş ağrısı, baş dönmesi, bulantı, karın ağrısı, yüzde- vücutta basmakla solan kızarıklık, yutma zorluğu, düşük kan basıncı, kaşıntı, vücutta şişme ve ishal gibi belirtilerle ortaya çıkmaktadır.
Kavurma esnasında çıkan kokunun eski Türk geleneklerine göre ölünün ruhuna gittiğine inanılır. Koku ölünün ruhunu, helvanın kendisi ise geride kalanları besler. Hazırlanan irmik helvası ölünün ağzının tadı gelsin, İslam inancıyla kabir azabı hafiflesin gibi temennilerle pişirilir, misafirlere ikram edilir.
Özellikle balıktan vücudumuza geçme ihtimali yüksek olan zararlı ağır metallerin balıktan sonra yenen tahin helvası ya da tahin pekmez karışımı içindeki tahin tarafından emilerek, sağlığımıza zarar vermeden dışarı atılmasını sağlar.
Balık zehirlenmesi genel olarak balık tükettikten sonra 2-3 saat içinde kendini belli eder. Daha sonra bu zehirlenme 3 güne kadar sürebilir. Destek alınmadığı takdirde semptomları 2 haftaya kadar kendisini belli eder. Tedavi edilen kişi aynı günde normal yaşamına devam eder.
Bayat balık suda havada kalır. Taze balığın ağız kısmı genelde kapalıdır. Bayat balığın ağız bölümü açılmaya başlar. Taze balıkta, doku kılçıklarından daha zor ayrılır.
Balığın yanına pilav yapmak isteyenler için de önerilen sebzeli bulgur pilavıdır.
Eğer balık ve yoğurdu birlikte tüketmek istemiyor ve her ihtimale karşı önlem almak istiyorsanız, balık yedikten en az 8 saat sonra süt ürünleri tüketmeye başlayabilirsiniz.
Yanlış beslenme alışkanlığını değiştirerek düzenli ve sağlıklı beslenme alışkanlığınıza helva çeşitlerini ekleyip vitamin ve mineral eksikliğinizi giderebilirsiniz. Helvalar çeşitleri, saç diplerinin güçlenmesini, saçların yenilenmesini sağlarken, deri problemlerine karşı vücut direncini arttırır.
- Kalsiyum yönünden zengin olması sebebiyle, kırıkları önler. - Mideyi rahatlatarak, ağrıların hafiflemesini sağlar. - Balgam söktürücü özelliğe sahiptir. - Sedef ve egzama hastalarına fayda sağlar.
İşte merak edilen sorunun en doğru cevabı. Balık yedikten sonra süt içilir mi sorusuna evet cevabını vererek akıldaki soru işaretlerini yok etmeye geldik. Halk arasında bilinenin aksine balık ile süt ve süt ürünleri birlikte tüketilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri