- Öncelikle küçük bir kovanın içerisine yarısı kadar su doldurulmalıdır. - Üzerine 2 yemek kaşığı karbonat ile 4 yemek kaşığı sirke konmalıdır. - Sirke ile karbonat dikkatli bir biçimde karıştırılmalıdır. - Ardından sünger kullanmak suretiyle buzdolabının iç kısmının her bölümü temizlenebilir.
Bunları temizlemek için bol suyla yıkayıp kurutmak yeterli olacaktır. “Buzdolabı içi nasıl temizlenir?” sorusu, sıklıkla merak edilir. Dolabın iç kısımlarını karbonatlı suya batırılmış bir sünger ile iyice ovalayarak silebilirsiniz. Bu işlem için bir bez de kullanabilirsiniz ama sünger daha etkili sonuç verecektir.
Buzdolabını temizlerken sünger veya yumuşak bir bez kullanmaya özen gösterin. Metal temizleme süngerleri, buzdolabının çizilmesine neden olur. Buzdolabını kokusuz ve sıvı deterjanla temizleyin. Veya evde kendi deterjanınızı da hazırlayabilirsiniz.
Buzdolabın içini temizlemek için: Küçük boy bir kovanın yarısına kadar su dolduruyoruz. İçine 4 yemek kaşığı sirke ya da 2 yemek kaşığı karbonat atıyoruz. İyice karıştırdığımız bu karışımı sünger yardımıyla buzdolabının içini temizlemekte kullanıyoruz.
Yeni alınan buzdolabının iç yüzeyleri kesinlikle kimyasal madde kullanılarak silinmemelidir. Temizlik işlemi için doğal içerikli karbonat ve bir kova su karıştırılarak iç yüzeyler silinir. Daha sonra saf su ile iç yüzeyler tekrar silinerek kurumaya bırakılır.
İlgili 42 soru bulundu
Kabartma tozu ile buzdolabı temizliği
Özellikle çok kirli olmayan buzdolapları için bu yöntem idealdir. Sıcak ile ılık arası suyun içerisine bir miktar kabartma tozu ekleyip bezi bu karışıma batırarak tüm buzdolabınızı silebilirsiniz.
Ilık su içerisine bir çay bardağı kadar sirke, karbonat ve maden suyu ilave ederek karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı buzdolabınızın iç kapılarını, sebze kısmını ve buzdolabınızın dış kapısını temizlerken kullanabilirsiniz.
Buzdolabınızda buz tutan yere bir miktar sirke dökerek kapağı kapatın ve 5-10 dakika bekledikten sonra yumuşamış buzu spatula yardımı ile temizleyin. Buz üzerine bir miktar tuz dökerek buzun erimesini bekleyin. Tahta spatula ise sirke yönteminde olduğu gibi nazik hareketlerle buzları temizleyin.
İlk uygulama dolabın içerisinde tüm yüzeylerin hidrojen peroksit ile silinmesi olacaktır. Silinme işlemi tamamlandığında, kurtlanma probleminin son bulabilmesi için hidrojen peroksitin bakteri, patojen ve mantarlara etkisini göstermesi gerekmektedir. Bu durum 10 dakikalık bir bekleme süresi anlamına gelmektedir.
Dondurucu bölümünü temizlemek için: Fısfıslı bir şişe içine 1 yemek kaşığı sirke ve 1 yemek kaşığı karbonat ekliyoruz. Fısfıslı şişeyi iyice çalkalıyoruz. Ardından dondurucunun her noktasına sıkarak sünger yardımıyla siliyoruz.
Buzdolabının içinde ne varsa hepsini çıkarın. Temiz bir su kovası alarak içine Asperox Çok Amaçlı Temizleyici sıvısı damlatın. Bezinizi hazırladığınız Asperox Çok Amaçlı Temizleyici'yi su ile ıslatın ve buzdolabınızın raflarını ve içini temizleyin. Sonrasında nemli yerleri kurulayarak temizliği bitirin.
Buzdolabının kapısı açık kalırsa enerji yakımı artar ve buda faturanızın daha fazla gelmesini sağlar. Aynı zamanda buzdolabının kapağının sürekli ve uzun süre açık kalması durumunda buzdolabının bozulmasına sebep olabilir.
BEYAZ SİRKE İLE BUZDOLABI TEMİZLİĞİ
Buzdolabının Fişini Çektikten Sonra Ne Zaman Takılır? Buzdolabının fişi çekildiğinde, yer değişikliği olmadığı sürece fişinin tekrar takılmasında bir mahzur yoktur. Fakat buzdolabı taşıma gibi sebeplerle yer değiştirirse yeni yerinde belli bir süre beklenmeden fişinin takılması uygun değildir.
Buzdolabı rafları
Üstüne bir şeyler döküldüğü için buzdolabı rafları sık sık kirlenebilir. Bu yüzden arada bir zaman ayırarak rafları çıkarabilir ve bulaşık makinesinde yıkayabilirsiniz.
Bu konuda yapılması gereken sirke ile silmek suretiyle temizlik yapılmasıdır. Özellikle sünger üzerine doğal bir sirke ekleyerek dikkatli bir şekilde temizlik gerçekleştirmek mümkündür. Böylece buzdolabında ulaşılmak istenen en zor kısımlara dahi erişmek suretiyle, buzdolabındaki koku filtresi temizlenebilir.
Dolap temizliğini unutmuyoruz
Mutfak dolaplarını temizlemek için: Küçük bir kovaya bulaşık deterjanı ve sirke dökün. Ardından yarısını biraz geçecek şekilde su koyun. Bu karışımı bezle ya da süngerle tüm dolaplara uygulayın. Islak bir bezi bol bol durulayarak tüm dolapların içini tekrar silin.
Köpek şampuanın varsa kurtçukları öldürmek için bir permetrin solüsyonu yapabilirsin. Çamaşır suyun varsa bunu ucuz ve etkili bir kurtçuk öldürücü olarak kullanabilirsin. Karbüratör temizleyicin varsa bununla güçlü bir kimyasal temizleyici yapabilirsin.
8. Bonus: Böceklenmiş buzdolabı nasıl temizlenir? Bazen böyle talihsiz durumlar da yaşanabiliyor. Eğer başına böyle bir durum gelirse eline “amonyak” içeren bir yüzey temizleyici alarak dolabı fısfısla ve temiz bir bezle buzdolabını sil.
Buzdolabı gözlerine koyacağınız karbonat,vanilya, pirinç,yulaf ezmesi, limon dilimleri ve demlenmiş çay ürünleri ile içerideki kokunun emilmesini sağlayabilirsiniz.
Sirke: 1 ölçek sirke ve 2 ölçek suyu bir sprey şişesine doldurun. Sirke ve suyu karıştırarak buzun üzerine sıkın ve camı temiz cam silme beziyle silin. Buzlar kısa sürede çözülecektir.
Çamaşır suyu gibi güçlü dezenfektanlar buzdolabı temizliğinde kullanılmamalıdır. Bu tarz ürünlerin gıda ile temas etmesi hastalanmanıza veya zehirlenmenize neden olabilir. Buzdolabı temizliğinde olabildiğince doğal içeriğe sahip ürünler tercih edilmelidir.
Sirkeli Su Karışımı
Buzdolabında temizlemek istediğiniz alanı sirkeli suyla temizleyebilirsiniz. 1 ölçek suya 1 ölçek sirke ekleyerek karışım yapabilirsiniz. Bu kötü kokuların ve bakterilerin kısa sürede yok olmasını sağlayacaktır.
Buzdolabını temizlerken en rahat şekilde kullanabileceğiniz temizlik ürünü beyaz sirke. Çünkü bu ürün kimyasal içermediği için ne sonrasında kötü bir koku bırakır ne de yiyeceklere zarar verir. Buzdolabınızı temizlerken yapmanız gereken beyaz sirke ve su ile bir solüsyon hazırlamak ve bunu rahatça dolaba püskürtmek.
Daha sonra cihazın içini temizlemeye geçilebilir. Bu kısımda sabun ve deterjan kullanmaktan kaçınmakta fayda var çünkü yiyecekler kokuyu emebilir. Buzdolabının ve derin dondurucunun iç duvarları da tüm buzu çıkardıktan sonra temizlenmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri