Bambu ağacının liflerinden üretilen iplik çeşidine Bambu iplik diyoruz. Bambu elyafı kendi doğal özelliklerinden dolayı; anti bakteriyel, hafif, terletmeyen ve ter emici özellikleri nedeniyle tercih sebebidir.
Bambu kumaş, esnek, rahat, hafif ve serin bir kumaş türüdür. Bambu kumaşın üretiminde tarımsal ilaçlar ve gübreler kullanılmadığı için doğal ürünlerdir. Bu özelliği sayesinde cilde zarar vermez ve sağlıklı ürünlerdir.
Bambu elyafının üretimi, viskon elyafınınkine benzemektedir. Viskona benzer özellikler taşısa da ipek ve kaşmir tuşesi vermesi ile farklılaşır. %100 Bambudan mamul ürünler de merserize işlemi gerektirmez. Yazın terleme ve koku yapmaz.
Doğal iplerin hammaddesi olarak kullanılan bambu ağaçları, dilim dilim kesildikten doğrandıktan sonra uyarlanıp hamur şeklinde elyaf haline getiriliyor. Sonra elyaflarından ayrıştırılıyor ve türlü makinelerde teknik işlemlerden geçirilerek ipliğe dönüştürülüyor.
İçeriğindeki bambu kun maddesi sayesinde deride alerji yapmıyor. Çok iyi nem çekmesi sayesinde, hava geçirgenliği sağlayarak, bedenin nefes almasına yardımcı olup, yaz & kış ayları için tercih ediliyor. Yıpranmaya çok dayanıklı değildir. Bazı bambu elyaflarından kaynaklanan tüylenme yapabilir.
İlgili 26 soru bulundu
Yüksek derecede su ve rutubeti emme gücü vardır. Bambu kumaş vücut terini pamuktan daha hızlı emmektedir. Bambudan üretilen kumaşlar teri çektiği için sıcak havalarda tercih edilebilir. Pamuklu kumaşlar, nemi iyi emer ve ısıyı vücudun dışına taşıyarak serin tutar.
Bambu kumaşın en büyük avantajı doğal bitkilerden yapılması ve işlenmesi sırasında kimyasal boya veya ağartıcı kullanılmamasıdır. Bu nedenle bambudan yapılan tekstil ürünleri çevre dostu olarak sınıflandırılır. Bambu giysiler cilt yüzeyinde herhangi bir alerjiye neden olmaz.
Bambu, etrafında bakteri oluşmasına imkan vermeyen bir bitki olduğu için hijyenik ve sağlıklıdır. Bambu çiçeği antibakteriyeldir, bu nedenle mutfak eşyaları yapımında da rahatlıkla bambu kullanılabilir.
⦁ Bambu bitkisi odunsu bir bitkidir ve Poaceae ailesinin en uzun türlerinden biridir. ⦁ Yaprak dökmeyen çok yıllık bir bitkidir. ⦁ Bambu 25-65 fit (8-20 m) yüksekliğe ulaşabilir. ⦁ Sapların içi boştur ve çapları 20 cm'ye (8 inç) kadar ulaşabilir.
İç ve dış giyim ürünleri, banyo takımları, paspas, battaniye, havlu, tişört, çorap Halı ve özellikle yazlık giysi üretiminde hiçbir katkı maddesi içermeyen ve tamamen doğal bir iplik olan bambu İpi kullanılıyor.
3. Antibakteriyeldir
Bambu bitkisi bambu kun adlı antibakteriyel özellik içerdiği için kumaş da aynı işleve sahiptir. Bu kumaşla üretilen ürünlerde kötü koku asla hapsolmaz. Her zaman temiz bir koku hissedersiniz.
İlk aşamada sağlıklı bir bambu bitkisi seçerseniz işiniz çok daha kolaylaşıyor. İşe hiç sararmamış, tüm kısımları aynı canlı yeşil renge sahip bir bitki seçerek başlayabilirsiniz. Sapından üst kısmına kadar yemyeşil, yapraklarında çürüme ya da sararma olmayan bir bambu çiçeğinin sağlıklı olduğuna emin olabilirsiniz.
Bakıldığı zaman viskon ve polyester arasındaki en büyük fark dayanıklıktır. Viskon gibi selüloz liflerine dayanan malzemeler daha hassas bir tutum gerektirir: kaynatamaz ve ağartmazsınız. Polyester, aksine, ağartıcı ve kaynamaya karşı dayanıklıdır.
Bambu kendi içerisinde antibakteriyel madde içerdiği için doğal antibakteriyal özelliğe sahiptir. Doğal antibakteriyal olma özelliği nedeniyle deride alerjik reaksiyonlara neden olmaz.
Bambu iç çamaşırları, anti-bakteriyel, kokuya dayanıklı, anti-alerjik özellikleri ile de bir çok kişinin tercih etme nedenleri arasındadır. Yine bambu iç çamaşırları sıcaklık kontrolü sağlayabilmekte, siz yoğun hareket halindeyken bile sizi ferah ve rahat hissetirmekte.
Kayın ağacından üretilen modal, tamamıyla doğal, yaş ve kuru mukavemeti yüksek bir lif çeşitidir. Yıpranmaya karşı oldukça dayanıklıdır. Nem transfer özelliği gayet iyidir. Modal iplikle örülen veya dokunan kumaşlar, yumuşak tuşeye sahiptir.
Bambu 10 farklı cinse, 1.450'den fazla alt türe yayılan ve yoğunlukla Asya'da yetişen bir bitkidir. Bambu çelik ile karşılaştırılabilecek kadar yüksek çekme dayanımına sahiptir. Bu yüzden, Gelişmekte olan Dünya'da uzun süredir inşaat malzemesi olarak kullanılmaktadır.
Bambu, sanılanın aksine ağaç değil; bir odunsu bitki çeşididir. Günde bir metre kadar uzayabilen bambu, yüksek miktarda karbondioksiti oksijene çevirebilmektedir. Bambu iki türe ayrılır. “Bambusoideae“ familyasından gelenlerin boyu 30 metre uzunluğa ulaşabilir.
Bambular diğer ağaç türlerine göre oldukça daha dayanıklı ve sağlamdır. Bu nedenle mobilya, gıda, kıyafet ve birden fazla sektörde bambu kullanımı oldukça fazladır. Bambular o kadar dayanıklı ve sağlam ki Çin'de yapılan evler bambu ağaçlarından yapılmaktadır.
Birçok kişi, bambu şallar ve bambu eşarplar terletir mi sorusunu merak eder. Bambu şal özelliklerinden biri olan nefes alabilirlik özelliğine sahip olduğu için terletmez. Ayrıca, bambu kumaşının neme dayanıklılığı sayesinde, nemli havalarda bile rahat bir kullanım sunar.
Doğal, Organik ve Çevre Dostu
Birçok endüstride çeşitli amaçlarda kullanılan bambu, organik malzemeler arasında yetiştirmesi ve işlemesi en kolay ve en temiz bitkilerden biri.
Bambu, antibakteriyel özellik taşıması nedeniyle mikrop barındırmaz.
Bambu ipliği pamuğa göre daha yumuşaktır, rutubeti emme özelliği yüksektir, dolayısıyla sıvıyı hızlı emer ve kurur, pamuğa göre daha kolay yönetilebilir ve her şeyden önce yenilenebilir.
Bambu Yastık ve Bambu Yorgan Nasıl Yıkanır? Yüksek nem emiciliği özelliği ile özellikle yaz aylarında tercih edilen bambu yorganlar, doğal ve hafif bir dokuya sahiptir. Çamaşır makinesinde oldukça rahat bir şekilde yıkanan bambu yastıklar, makinenizin normal programında 30 derecede yıkanabilir.
Bambu ağaçlarından elde edilen ipliklerle üretilen bu kumaş türünün en önemli özelliği hafif bir dokuya sahip olmasıdır. Çok iyi nem çekmesi ve hava geçirgenliği sağlayarak bedenin nefes almasına yardımcı olması, özellikle yaz ayları için tercih edilmesine neden olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri