Cevap: Atıf sayılarınızı Scholar, Web of Science, Science Direct ve Google Akademik 'ten bulabilirsiniz.
1- Atıf taraması için “web of science” yeni web sayfasına https://www.webofscience.com/wos/woscc/basic-search linki üzerinden ulaşılabilirsiniz. 2- Bu penceredeki “RESEARCHERS” sekmesi seçilir ve sol tarafa soy isim, sağ tarafa ise ilk isim ve varsa ikinci isim baş harfleri yazılır.
Sobiad Sosyal Bilimler Atıf Dizini Hakkında: Sobiad, Sosyal Bilimler alanında yayınlanan 570 derginin indekslendiği,atıflarının bulunduğu bir veritabanıdır ve aynı zamanda Türkiye merkezli en çok sosyal bilimler makalesinin bulunduğu milli bir indekstir.
İlgili 36 soru bulundu
Tezlerden yapılan atıflardan puan alınabilir mi? Yurt içi veya yurt dışı fark etmeksizin, tezlerden yapılan atıflar da kapsam dışıdır ve dolayısıyla puanlandırılamaz.
Soru 2: Atıf sayılarımı nerden bulabilirim? Cevap: Atıf sayılarınızı Scholar, Web of Science, Science Direct ve Google Akademik 'ten bulabilirsiniz.
Metin içerisinde atıf yapılan her kaynak, kaynakçada yer almalıdır. Kaynakçada yer alan her kaynağa da metin içerisinde mutlaka atıf yapılmış olmalı, atıf yapılmadıysa kaynakçadan çıkarılmalıdır.
1 Dipnotta yer alan kaynak makale atıfları sırasıyla; yazar adı-soyadı, (tırnak içinde) "makale adı", varsa cilt (C.), sayı (S.), yıl, yayımlandığı dergi, sayfa numarası (s.) sırası ile belirtilmelidir, kaynakçada sayfa aralığı (ss.) bulunmalıdır.
Tezlerin kaynakça gösterim şekli:
Yazar Soyadı, Adı. Tez Adı. Yüksek Lisans Tezi/Doktora Tezi, Üniveriste Adı, Yıl.
Sobiad; Elektronik dergilerde bulunan hem Türkçe hem de diğer dillerde yapılmış yayınları kapsayan ulusal ve uluslararası bir indekstir. Sobiad; fen, sağlık ve sosyal bilimler alanında özelleşmiş atıf arama ve bibliyometrik veri analizi yapan atıf dizinidir.
İki şey (bilgi + metni) alındığı için iki belirteçle 1) Alıntı İşareti (Çift Tırnak/İçerlek Paragraf) 2) Kaynak gösterimi ile belirtilmelidir. ATIF: Bir kaynaktaki BİLGİye işaret edilmesidir.
1-Scopus tarama ekranından yazar alanını seçiniz. 2-Tarama ekranından yazara ait önce soyadı sonra adı şeklinde taramanızı gerçekleştiriniz. 3-Sonuç ekranında yazarın Scopus içerisindeki yayın sayısını ve H-İndeksini görüntüleyebilirsiniz.
Doğrundan veya dolaylı olarak bir bilgiyi literatürden temin etmek alıntıdır. Doğrudan veya dolaylı da olsa alıntıların hepsine atıfta bulunmak zorunludur. Atıf o alıntı yapılan bilginin nereden temin edildiğini göstermektedir.
PARAGRAF İÇİ ATIF SİSTEMİ (APA)
Bu yöntemde, metin içinde alıntı sonrasında (Yazarın Soy Adı, Basım Yılı: Sayfa Numarası) parantez içinde verilir. Atıflar metinde kullanılan punto ile yazılır. Bir konuya ilişkin açıklama yapılmak istendiğinde sayfa sonuna dipnot verilebilir.
Akademik teşvik ödeneğinin ödenebilmesi için, akademik teşvik puanını en az 30 olması gereklidir.
Bir akademik kaynaktan doğrudan alıntı (orijinal kaynaktaki aynı cümle yapısı, yazım ve noktalamayla) yaparken alıntı 40 kelimeden az ise bu alıntı metinde çift tırnak içinde verilir. Doğrudan alıntıların çift tırnak içinde verilmemesi (atıf yapısal dahi) intihal sayılır.
APA stilinde metin içi kaynak gösterim, atıfta bulunulan eserin yazar(lar)ın soyad(lar)ı ve yayın yılının eklenmesini suretiyle yapılmaktadır. Ancak bir kaynaktan doğrudan alıntı yapmanız durumunda, önüne p. veya pp. (s. veya ss.) ilave etmek suretiyle sayfa numara ya da numaralarının da eklenmesi gerekmektedir.
Başvuru sekmesinde Alıntı Ekle'ye tıklayın ve sonra da aşağıdaki seçeneklerden birini yapın: Kaynak bilgilerini eklemek için, Yeni Kaynak Ekle'ye tıklayın ve Kaynak Oluştur iletişim kutusunda Kaynak Türü'ne tıklayın ve kullanmak istediğiniz kaynak türünü seçin (örneğin, kitap bölümü veya web sitesi).
Tez Yazarken Atıf veya Alıntı Kullanımı
Tez konusu farklı düşüncelerden yararlanmak ve çalışmayı güçlendirmek amacıyla yapılmaktadır.Tez içerisinde farklı araştırma veya çalışmalardan yararlanıldığı zaman alıntı yapıldığını belirtmek zorunludur. Aynı şekilde atıf yapmak da zorunludur.
Doğrudan alıntı yapılması durumunda; alıntı metni yazıldıktan sonra, parantez içinde, yazarın soyadı, yayın tarihi ve sayfa numarası, virgüllerle ayrılarak yazılır. Tek bir sayfaya gönderme yapıldığında “s.”, birden çok sayfaya gönderme yapılıyorsa “ss.” yazılır.
Alıntılar: Makalede birebir yapılan alıntılar tırnak içinde verilmeli ve alıntının sonunda kaynağı parantez içinde belirtilmelidir. Beş satırdan az alıntılar cümle arasında italik olarak, beş satırdan uzun alıntılar ise sayfanın sağından ve solundan1 cm içeride, blok hâlinde italik olarak verilmelidir.
Başvuru sahibinin, sadece Devlet yükseköğretim kurumlarında üretilen yayınlarına veya eserlerine yapılan atıflar geçerlidir, diğerleri kapsam dışıdır. Atıfların değerlendirilmesinde kişi sayısı dikkate alınmaz, her bir başvuru sahibi için ayrı puanlama yapılır.
Atıf yapmak, alıntıdan farklı olarak belirli bir bölüm olarak değil çalışmaların bütününün, araştırmaya örnek olduğunu belirtmek için kullanılır. Bir başka çalışmaya gönderme yapılarak konuyu açıklamaya yardımcı olur. Atıf yapmak daha çok dolaylı bir şekilde aktarma yapılmasını sağlar.
Cevap: Atıf puanı, atıf alınabilecek eserler listesinin sağındaki ATIF linkine tıklanınca gösterilir. Listede gösterilmez, Listede gösterilen; eser için hesaplanmış ham puandır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri