Ücretliler için; Müşterinin son 3 aylık maaş bordrosu ve maaşının ödendiği bankadaki hesap hareketlerini gösteren banka hesap özeti. Maaş bordrosuna imzalayan yetkilinin imza sirküleri.
Maaş bordrosu, sigorta priminiz ile bordroda yazan tutarın birbirini tutup tutmadığını anlamak için kullanılır. Banka'nın kredi verirken dikkat etmesi gereken en önemli unsur, verdiği borcu geri alabilmesidir. Bu anlamda beyan ettiğiniz bordro'nun gerçek olup olmadığı kontrol edilecektir.
Bu belgelere ek olarak, çalışma durumununa göre aşağıdaki belgeler de gereklidir. Ücretli çalışanlar: Son aya ait maaş bordrosu aslı veya çalıştığı firmanın imza sirkülerinin olduğu maaş yazısı, Özel sektör çalışanlarında SGK dökümü.
En az ne kadar süre sigortalı (SGK'lı) olarak çalışmam gerekli? Sigortalı olarak çalışma süresi bankalar özelinde değişmekle birlikte son iş yerinde en azından 3 ay, toplamda ise 12 ay olması genel olarak bankalar tarafından isteniyor. Ayrıca bazı bankalar son iş yerinde 6 ay dahi isteyebiliyor.
Genel anlamda 6 aylık dönem ideal süre olarak görülür. Bankalar, kredi işlemlerinde kredi notu ve belgelenebilir gelir durumunu mutlaka kontrol eder. Belgelenebilir gelir, kişinin sigorta durumu ve bu gelirin düzenli olup olmadığı ile yakın bağlantılıdır.
İlgili 35 soru bulundu
- Bu karar kapsamında konut finansman katkılarından yararlanmak üzere bankalara başvuracak kişilerin azami net hane gelirleri birinci bölge için aylık 80 bin lira, ikinci bölge için 65 bin lira ve üçüncü bölge için 45 bin lira olarak belirlendi.
Her Türlü İhtiyacınız İçin Tüketici Kredisi!
Tüm bireysel ihtiyaçlarınızın finansmanında kullanabileceğiniz 36 aya kadar vade imkânına sahip Tüketici Kredimize hemen başvurun, paranız uygun faiz oranları ve dilediğiniz ödeme seçenekleriyle en kısa sürede cebinizde olsun.
Kredi Çekmek İçin Kaç Ay Sigortalı Olmak Gerekir? Bankalar çoğunlukla tüketici kredisi başvurusunda bulunan bireylerin en son çalıştıkları işyerinede en az 4 ile 12 arasında sigortalı olarak çalışıyor olması şartı arıyor.
Herhangi bir bankadan kredi kartı alabilmek için SGK'lı bir işte minimum 3 ay çalışmış olmak aranan en önemli kriterdir. Buna göre, kredi başvurusunda bulunabilmek için en az 3 ay boyunca sigorta primlerinin düzenli olarak ödenmesi gerekir.
Gelir belgesiz kredi alınabilir mi? Bu sorunun cevabı ne yazık ki hayır. Bankalar farklı koşullarla çalışmayana kredi verebiliyorlar ancak herhangi bir geliriniz olmadığı sürece kredi almanız imkansız. Aynı şekilde bankalar sigortasız kredi de vermiyorlar.
Kamu kurumu veya özel sektör çalışanları, emekliler ve serbest çalışanlar gelir belgesi alabiliyor. Bu belge de kredi çekerken kolaylık sağlıyor. Ancak bu grupların dışında kalanlar yani maaş bordrosu olmayan kişiler de kredi alabilirler.
Buna göre aylık taksit ödemeleriniz, belgelenebilir aylık gelirinizin %50'sini geçemez. Yüzde elliye kadar olan kısım için kredi kullanmanız mümkün.
213 Sayılı Vergi Usul Kanununun 238 nci maddesinde, ''İşverenler her ay ödedikleri ücretler için (Ücret bordrosu) tutmaya mecburdurlar.
İşverenler, her ay ödedikleri maaşları bordrolaştırmak ve kayıt altına almak zorundadır. Maaş bordrosu, her ay periyodik olarak hazırlanıp ilgili kurumlara iletilmelidir. Memur maaşları ise her ayın 14'ünde açıklanır. Bordro hareketleri, e-Devlet sistemi üzerinden takip edilebilmektedir.
Maaş müşterisi iseniz indirimli faiz oranları ile ihtiyaç kredisi, taşıt kredisi ve konut Kredisi kampanyalarından faydalanabilir, başvuru ve değerlendirmede aşamasında da kolaylıklardan yararlanabilirsiniz.
Kredi alabilmek için en az 3 ay sigortalı çalışan olmak durumundasınız. Bu şartlar bankadan bankaya değişiklik gösterse de yalnızca çalışan olmak kredi çekmeniz için yeterli değil.
Yani 2023 yılı için belirlenen asgari ücret olan 11.402 TL'yi baz alırsak, bankalar aylık gelirinizi ikiye bölerek; 11.402/2 = 5701 TL kredi taksiti ödeyebileceğinizi belirler.
Genel olarak 1500'ün üstündeki kredi notu iyi kabul edilir ve kredi ürünleri için uygundur.
Ancak bir genelleme yapmak gerekirse, kredi notu 1500 ve üzeri olan kişilerin ihtiyaç kredisi kullanması mümkündür denilebilir.
Riskli kredi notu kapsamında değerlendirilen; yani puanı 1 ila 699 arasında olan kişiler, bloke teminatlı kredi kartlarına başvuru yapabilir. Notu 700 puan ve üstünde yer alan banka müşterilerinin ise çalışma durumlarına ve gelir beyanlarına göre kredi kartı sahibi olmaları mümkün.
Ancak bir genelleme yaparsak, bankaların çoğunluğunda uygulanan formül, “aylık net gelir /2”dir. Bu formül ile kişinin ödeyebileceği en yüksek kredi taksit tutarı hesaplanıyor. Örneğin en düşük asgari ücret ile maaş alan ve kredi borcu olmayan bir kişi, 11.402 TL/2 = 5.701 TL aylık kredi taksiti ödeyebilir.
Genç Çiftçi Kredisi ile 1.000.000 TL'ye Kadar Kredi
Faizsiz ve 2 yıl anapara ödemesiz olan Genç Çiftçi Kredisi, gençlerin 1.000.000 TL'ye kadar kredi kullanabilmelerine olanak tanıyor. Bu çerçevede kredi için gerekli harcama kalemlerini de bilmek gerekiyor.
Ziraat Bankası destek kredisi, en avantajlı finansman seçeneklerinden biri olarak öne çıkar. Bunun en önemli nedeni, söz konusu ödeneğin 6 ay ödemesiz ve 36 ay vade seçeneği ile sunulmasıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri