Kediniz sizinle oynamak isteyeceği zaman ya da tüm dikkati üzerine çekmek istediğinde miyavlarlar. Bunların dışında ise size pati atar ve yalamak isterler. Kediniz sizden ilgi bekliyordur. Aranızdaki bağı güçlendirmenin tam zamanlarından birisidir.
Sizin yanınızda kendini güvende hissettiğini belirtmek ister, sizi aileden kabul eder yani. Koku alışverişi olur ve sosyal bağ kuvvetlenir. Bir de yalnızlık hissi sebebiyle de yalayabiliyor kediler. Sizi yalayarak yalnızlık hissiyle mücadele eder ve böylelikle bütün negatiflikleri pozitife çevirir.
Kediniz size sürtünerek mırıldanıyorsa bilin ki sizi sevdiğinizi söylüyordur. Bununla birlikte sevimli sevimli mırıldanırken ön patileriyle adeta hamur yoğurur gibi hareketlerde bulunuyorsa sizi “çok çok” sevdiğini anlatmaya çalışıyordur.
Mutlu Olduklarında Patileriyle Gösterirler
Bu hareketin bir diğer nedeni de patilerindeki kokuyu sizi üzerinize bırakarak sizi işaretlemesi. Eğer kediniz sizi yoğurmaya başladıysa şanslısınız demektir.
Kediler çok nazik canlılar olması nedeniyle, kendilerini detaylı olarak sevdirmek istemez. İki kulak aralarının sevilmesinden ve çene bölgesinden sevilmeyi çok severler. Kedilere yaklaşırken kuyruk bölgesinden uzak durmak gerekir. Sırt bölgesini de çok sevdiren canlılar değildir.
İlgili 32 soru bulundu
Acı biber ve sirke kokusu kedilerin sevmediği kokular arasında yer alır. Kedilerin koku hassasiyetleri de yüksektir, bahsettiğimiz belirli kokuların yanı sıra genel olarak kötü kokulardan da hoşlanmazlar. Örneğin kediler kum kabından gelen kötü kokudan rahatsız olurlar.
Bazı kediler için poposunu gösterme, ilgi istediği anlamına gelir. Bir dahaki sefere kediniz poposunu yüzünüze yaklaştırdığında onu sevmeyi deneyebilirsiniz.
Kedilerin sevgilerini gösterme yolları farklıdır. Masaj yapmak, mırlamak gibi davranışlar kedilerin sahiplerini sevdiklerinin göstergesidir. Kedinin yüzünü insanın yüzüne sürtmesi de bir şekilde iltifat ve sevgi gösterisi olarak ele alınmalıdır.
Kediniz arka ayakları üzerine oturup ön patilerini havaya kaldırıyorsa bu durum kedinizin sizinle iletişim kurmaya çalıştığı anlamına gelir. Kedim ön patisini kaldırıyor diyorsanız sizinle oyun oynamak istiyor korkmayın.
Kediler Sahibinin Kızdığını Anlar Mı? Kediler sahibinin kızdığını tam olarak olmasa kısmen anlayabilirler.
Uzmanlar, aşırıya kaçıp kedilere sürekli göz teması kurmanın saldırganlık olarak algılanabileceği konusunda uyarıyorlar. Aynı zamanda, kedinizin size karşı bu davranışı sergilememesi onun sizi sevmediği anlamına gelmez; kediler sevgilerini farklı yollarla gösterebilirler.
Sizin onu öpmenizle, onun size göz kırpması aynı aşk. Siz onu öpücüklere boğarken, o size bakıp gözünü kırpabilir. Sakince kırptığı gözleri, size öpücük gönderdiğinin işaretidir. Kedileri dudaklarından öpmeyin!
ABD'deki Oregon Eyalet Üniversitesi'nden araştırmacılar kedilerin gerçekten insanlarını sevdiği sonucuna vardı. En azından insanlarını ebeveyn ya da bakıcı olarak gördükleri kanıtlandı.
Kedilerin sahiplerinin üstünde uyuma sebepleri ise kendilerini sıcak tutmaya çalışmaktır. Özellikle uyurken kediler güvende hissetmek ve kendilerini sıcak tutmak isterler. Bu nedenle çoğu sahiplerinin yanlarında, kucaklarında ve üstlerinde uyurlar. Kediler için güvende olmak en önemli şeylerden biridir.
Kediler Bizi Renkli Görebilir mi? Teknik olarak, kediler renkli görebilirler, ancak muhtemelen bizi - ve diğer her şeyi - bizden çok farklı bir ışıkta görürler. Kedilerin gözlerinde kırmızı ışığa tepki veren çok az sayıda koni vardır, bu nedenle dünyayı mavi, gri ve sarı görürler.
Pika Sendromu
Sindirim sorunlarına, boğulmaya ve zehirlenmelere yol açabilir. Pika sendromu genetik yatkınlık, can sıkıntısı, stres, erken dönemde sütten kesilme, sahip olunan kronik hastalıklar, beslenme yetersizlikleri gibi çeşitli nedenlerle oraya çıkabilir.
Kediler Neden Gizlenir? Kediler, kendilerini güvende hissetmekten hoşlandıkları için mobilyaların altı ve karton kutular gibi kapalı alanlarda olmaktan hoşlanırlar. Saklanmak, bir kedinin sahip olması gereken normal bir davranıştır.
Tıpkı insanlar gibi, kediler de bireylerdir ve sizinle rahat olduklarını veya size bağlı olduklarını kendi yöntemleriyle göstermekten hoşlanırlar. Kısacası yoğurma, kedinizin size bağlı hissetmesinin önemli bir parçası olabilecek normal bir davranıştır.
Pençelerini su kaselerine daldırdıktan sonra onları yalayan kedilere sıklıkla rastlanmaktadır. Bazı uzmanlar kedilerin bunu pençelerindeki suyu içmekten hoşlandıkları için yaptıklarını düşünmektedir. Bazı uzmanlar ise kedilerin patilerini temizlemek için su kaselerini kullandıklarını ifade etmektedir.
Bazı kediler mutluyken de sessiz olmalarına rağmen bazı kediler konuşmayı tercih eder. Eğer kediniz sesli iletişim kurmayı seviyorsa size seslenerek mutlu olduğunu gösterir. Mutlu kediler tiz sesle miyavlamayı tercih ederler. Diyaframdan gelen mırıldanmalar da mutlu kedilerin sıkça çıkardığı sesler arasında yer alır.
Kediler Kalabalık Ortamdan ve Yüksek Seslerden Nefret Eder
Kediler kargaşayı, kavgayı, gürültüyü ve kalabalık ortamları sevmez ve hoşlanmazlar. Eve misafir geldiğinde, ortam kalabalıklaştığında tedirgin olurlar.
Çok Misafir, Gürültülü Ortam
Yüksek sesle konuşmalar, gülmeler ve tanımadıkları insanların sevme çabaları kedilerin misafir geldiği zaman dilimlerinde ortamdan uzaklaşmalarının başlıca nedenleri arasındadır.
Kediler için konuşacak olursak birbirlerinin poposunu koklamaları bir çeşit selamlaşma yoludur. Çiftleşme döneminde de bu hareketi yaparak eşleşmeye davet edebilirler. Anne kediler yavrularını diğer kedilerden koruyarak kendi yavrusu olduğunun anlaşılması için de yavrularının üzerine kendi kokusunu bırakabilir.
Kedi ve köpeğiniz poposunu yere sürtüyorsa ve şiddetle kaşıma eğilimi varsa, mutlaka veteriner hekiminizden yardım alın. Öncelikle fiziksel muayenenin şart olmasıyla beraber bu gibi popo yere sürtme eğilimi gösteren hayvanlarda ilk akla gelen şeyler parazit,anal keselerin aşırı dolgunluğu ve alerjidir.
Patileriyle yüzünü kapadıysa: Ya odadaki ışık gözlerini rahatsız ediyor ya da üşüyen burnunu ısıtmaya çalışıyor. Kafalarını örttülerse rahatsız edilmek istemiyorlar demektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri