BAŞVURU KOŞULLARI Üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren bölümlerden mezun olmak. 30 yaşını doldurmamış olmak. Askerlik görevini tamamlamış, muaf ya da tecil ettirmiş olmak.
Bankalara Göre Kredi Yaş Sınırı
Kredi kullanabilmek için gerekli olan alt yaş sınırı 18'dir. Ancak üst yaş sınırı bazı bankalarda farklılık göstermektedir. Vakıfbank, Aktif Bank, Denizbank ve PTT Bank için kredi kullanabilmekte üst sınır 80 yaştır. ING Bank ve TEB için kredi kullanabilmekte üst sınır 70 yaştır.
Devlette Bankacı olmak için gerekenler şunlardır: Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak. Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) girmek. Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan (KPSS) yeterli bir puan almak.
Bankacı olmak isteyen kişilerin üniversiteden mezun olduktan sonra çalışmak istediği bankayı seçmesi gerekmektedir. Her bankanın özel olarak hazırladığı sınavları bulunmaktadır. Sonrasında ise bankanın mülakatlarına katılması gerekmektedir. Başarılı olduğunuz takdir de bankada çalışmaya hak kazanmış olursunuz.
Banka memuru olmak isteyen adaylar banka memur iş ilanlarını takip ederek bankaların uygulayacağı sınav ve mülakat gibi aşamalardan oluşan bir sürece dahil olabilir ve süreci başarıyla tamamlayarak göreve başlayabilirler. Banka memuru sınavları başarıyla sonuçlanan adaylar sözlü mülakata çağırılır.
İlgili 35 soru bulundu
Banka Memuru maaşları kıdem ve çalışılan kuruma göre değişiklik gösterebilmektedir. 2023 yılı itibari ile 170 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Banka Memuru maaşları 15000 TL'dir. En düşük Banka Memuru maaşı 12000 TL iken, en yüksek Banka Memuru maaşı 24000 TL'dir.
Başvuru şartları ve tarihine ilişkin merak edilen tüm detayları açıklayan kurum, adaylardan en az 75 KPSS puan şartı arıyor.
Bankacılık ve Finans, Bankacılık ve Sigortacılık bölümleri direkt olarak mesleğe yönelik eğitimleri almanızı sağlıyor. Bu bölümlere ek olarak; İktisat, İşletme, Ekonomi, Maliye ve Kamu Yönetimi gibi idari bilimler fakülteleri de bankacılık sektörü için mezun veriyor.
Bankacılık ve Sigortacılık Önlisans Programı mezunları, kamu ve özel sektöre ait bankalarda, finans kuruluşlarında, muhasebe şirketlerinde, değişik sektörlerin muhasebe servislerinde, bilgi işlem merkezlerinde kariyerlerini sürdürebilirler.
Bankacılık ve Finans bölümü mezunları KPSS P1 puan türüne göre Genel Yetenek ve Genel Kültür alanlarından, P40 puan türünde ise Genel Yetenek, Genel Kültür, Hukuk ve ÇEKO (Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümü) alanlarından sorumludur.
ZİRAAT BANKASI PERSONEL ALIMI SINAVI NE ZAMAN? Yazılı sınav, ilan edilen sınav merkezlerinde 03 Aralık 2023 Pazar günü saat 14:00'da başlayacak olup, çoktan seçmeli test şeklinde yapılacak. Yazılı sınav İstanbul Üniversitesi tarafından 3 merkezde (Ankara,İstanbul Anadolu, İstanbul Avrupa) gerçekleştirilecek.
Banka yazılı sınavlarında genel olarak en az 70 puan alınması gerekir. KPSS şartı ile personel alımı yapan kamu bankaları da ilgili puan türünden en az 70 puan alınmış olmasını ister.
MADDE 6 – ATAMA VE NAKİL : Çalışanlar, kendi istekleri doğrultusunda belirtmiş oldukları bölge veya şehirlerdeki işyerlerinden, unvanlarına, görevlerine uygun açık kadrolara banka ihtiyaçları doğrultusunda yükseltilmek veya nakil suretiyle atanırlar.
18 yaş altı banka hesabı açma işlemleri için bankalar, çocuğun velisinin işlem yapmasına izin verirler. Çünkü yasalara göre reşit olmak ve resmî işlemler yapmak için belirlenen alt yaş sınırı 18'dir.
Üniversitelerde yer alan bankacılık, finans, muhasebe veya ekonomi gibi bölümlerden mezun olan herkes bu alanda iş bulabilir. Ayrıca üniversitelerin lisans eğitimi veren iktisadi ve idari bilimler fakültesi mezunları da bu alanda oldukça ilgi görür. Çünkü bu alanda eğitim gören kişiler mesleğe hazırdır.
Bankacılık sektöründe çalışanlar ve adaylar için önemli sertifika programları şunlardır: finansal yönetim eğitimi, muhasebe eğitimi, iç denetim eğitimi, Excel eğitimi, mali tablo analizi eğitimi ve mobbing eğitimi.
Bankacılık bölümü üniversitelerde eğitimi verilmekte olan 4 yıllık lisans bölümüdür.
Yazılı sınav tarihi 02.12.2023 Cumartesi günüdür.
Gişe yetkilisi, bir kurumda veya etkinlikte giriş ücretlerinin toplanması ve bilet satışının yönetilmesi görevlerini yerine getiren kişidir. Gişe yetkilisi, müşterilerin taleplerini dinlemek ve onlara yardımcı olmak için eğitimli ve deneyimli olmalıdır.
Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölümü Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)' nın Eşit Ağırlık puan türünden öğrenci kabul etmektedir.
Bankamızda ücret paketi ; aylık maaşın yanı sıra her ay maaşın 1/3'ü oranında ikramiye, yılda 1 prim ödemesi, yemek fişi, yabancı dil tazminatı ve diğer yan ödemelerden oluşur. Müfettiş görevlerine ayrıca İstanbul içinde ve diğer illerde görev yaparken ulaşım, konaklama ve yemek giderleri için harcırah ödenir.
sorulan soruların 1. bölümden en az %50'sinin(en az 25 doğru), 2. bölümden en az %50'sinin(en az 20 doğru) ve 3. bölümden en az %50'sinin(en az 25 doğru) doğru olarak cevaplandırılması ve 60 ve üstü puan alınması gerekmektedir.
Adayların sınava başvurabilmesi için; 1. T.C. vatandaşı olmak, 2. 01.01.1993 ve sonrası doğumlu olmak, 3. Müfettiş Yardımcısı, BT Müfettiş Yardımcısı, Kontrolör Yardımcısı, BT Kontrolör Yardımcısı ünvanı için ikamet şartı aranmamaktadır.
Yazılı sınavda, sınav bölümlerinin her biri baraj niteliğinde olup başarı tespitinde bulunulması için her bir bölümden sorulan soruların en az %50'sinin doğru olarak cevaplandırılması gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri