Guinness Dünya Rekorları 1 saatte en çok: 1124, Jan Kares tarafından 2018. 6 saatte en çok: 3.893, Jan Kares tarafından 2018. 12 saatte en çok: 5.742, Andrew Shapiro tarafından 2016. 24 saatte en çok: 7.600, John Orth tarafından 11 Haziran 2016.
Avustralyalı Lucas Helmke bir saatte 3 bin 206 şınav çekerek dünya rekoru kırdı.
Düzenli olarak her gün en az 10-15 barfiks çekmek kasların gelişimi için yararlıdır.
Sağlamlık. Bar, sabitleme vidaları olmadan 100 kg, sabitleme vidalarıyla 120 kg taşır.
Barfiks kaç kalori yaktırır diye merak ediyorsanız da 10 barfiksin ortalama 10 kalori yaktırdığını söyleyebiliriz.
İlgili 32 soru bulundu
Araştırmacılar, tek seferde 40 şınav çekebilen 40 yaş ve üzeri erkeklerin kalbinin daha sağlıklı olduğunu söylüyor. Üstelik bu erkeklerin kalp krizi geçirme riskinin yüzde 96 daha az olduğunu dile getiriyor. Günde 10 tane şınav çekmenin de kalp krizi ve inme riskini azalttığını belirtiyor.
Peki, günde 100 şınav çekmeye değer mi? Bu meydan okumanın sağladığı en iyi fayda, size egzersiz yapma alışkanlığı kazandırmasıdır. Yakaladığınız bu ivme ile spor, sizin için rutin hale gelebilir. Bir ay boyunca günde 100 şınav çekerseniz üst vücudunuzdaki değişimi net bir şekilde fark edebilirsiniz.
Avusturyalı Daniel Scali; 9 saat, 30 dakika ve 1 saniye boyunca dirsekleri üzerinde durarak yaptığı front plank ile Guinness Dünya Rekorları listesine girmiştir. Elbow plank'da en uzun süreler: Bir kadın Dana Glowacka (Kanada) tarafından Mayıs 2019'da 4 saat, 19 dakika ve 55 saniye.
İdeal olarak plank egzersizini 30 saniye ile 2 dakika arasında sürdürmek iyi bir hedeftir. Ancak kişisel hedeflerinize ve kondisyon seviyenize göre süreyi ayarlayabilirsiniz. Önemli olan, doğru formda kalabilmek ve kasları etkili bir şekilde çalıştırabilmektir.
Bir Planck zamanı, ışık hızında hareket eden bir fotonun, bir Planck uzunluğundaki mesafeyi kat edeceği süredir. Teorik olarak bu ölçümü asla mümkün olmayan en küçük süredir ve değeri yaklaşık olarak 10−43 saniyedir.
Özellikle core bölgeniz için yapacağınız en verimli çalışmalardan olan plank egzersizi, pratik ve basit uygulanabildiğinden tercih sebebi oluyor. İstikrarlı ve hakkını vererek yapacağınız günlük plank egzersizi, 5 dakika gibi kısa sürelerde uygulansa bile kısa sürede etkilerini fark edeceğiniz etkili bir çalışmadır.
Veriler, farklı yaş ve kiloya uyarlandıklarında bile, şınav çekebilme kapasitesiyle uzun dönemli sağlık arasında bağlantı olduğunu ortaya koydu. Buna göre 11-20 kez arası şınav çekebilenlerin daha az çekebilenlere oranla kalp hastalığı riskinin yüzde 64 daha az olduğu görüldü.
Evde yapılabilecek göğüs küçültme hareketleri göğüsleri küçültürken, aynı zamanda da bireyin psikolojisine olumlu bir etki yapmaktadır. Şınav çekip ağırlık kaldıranlar, göğüslerinde küçülme meydana geldiklerini söylemektedir. Şınav çekerken dikkat edilmesi gereken durum, bacakların bükülmemiş olmasıdır.
Şınav kaç kalori yaktırır diye merak ediyorsanız da 100 şınavın ortalama 800 kalori yaktırdığını söyleyebiliriz.
Hayır. Vücudunu dirence uğratman lazım sürekli olarak, bu da ağırlık antrenmanı gerektirir.
Şınav çekme hareketi birincil olarak göğüs kaslarını çalıştırır. İkincil olarak ise triceps yani arka kol kaslarını ve omuz kaslarını çalıştırır. Ayrıca hareket sırasında bacak kasları, sırt kasları ve karın kasları da çalışır.
Sonuçları bilim dergisi JAMA Network Open'da yayımlanan araştırmada "Alt sınır olarak 11 ya da daha fazla şınav çekebilenlerin kalp-damar rahatsızlığı yaşama riski ciddi oranda daha az" denildi. Uzmanlar, şınavın olası kalp rahatsızlıkları için, koşudan daha iyi bir gösterge olduğunu belirtiyor.
Şınav, fazla kilolu veya obez olduğunuzda forma girmek için kullanabileceğiniz en iyi egzersizlerden biridir. Fazla kiloluysanız şınav çekmek zor olsa da, egzersizi daha kolay hale getirmek için değiştirebilirsiniz.
Şınav çekmek kolları, bacakları ve orta gövdeniz dahil tüm vücudunuzu çalıştırır. Şınav egzersizi omuz, göğüs, sırt, kanat, ön kol (biceps) ve arka kol (triceps) kaslarını aktif olarak çalıştırırken, dolaylı olarak bacak, kalça ve karın kaslarını çalıştırır.
Şınav çekmek için günde şu kadar yapmanız gerekir diye bir kural yoktur, şınav çekme sayısı kişiden kişiye göre değişkenlik gösterir. Yeni başlayanlar için günde 2-3 kez on tekrar yeterli olacaktır.
Düz zıplamalı şınav, genel şınav hareketinden daha yüksek bir zorluk seviyesine sahiptir. Hareket, yüksek bir plank pozisyonunda başlar ve daha sonra şınav yaparken vücudunuzu yukarı zıplatarak yüksek plank pozisyonuna geri dönün.
Şınavın Faydaları
Egzersiz sırasında kalp atış hızını artırmak, kalp kasını güçlendirmeye yardımcı olarak akciğerlere ve vücudun her yerine daha fazla oksijenli kan pompalamasını sağlar. Yapılan araştırmaya göre daha fazla şınav çekmek, daha az kalp hastalığı riskiyle bağlantılı olabilmektedir.
Özellikle bölgesel zayıflama hedefi bulunanlar için ideal bir yöntem olarak karşımıza çıkan plank, karın ve kalça kaslarını daha hızlı çalıştırarak, bölgesel incelmeyi destekler. Bu egzersizlerde yaralanma ya da dokuların zedelenmesi gibi ekstrem durumlar yaşanmaz.
Tüm kasları çalıştırdığı için kalp atışını hızlandırır ve vücuttaki kalorilerin yakılmasını sağlar. Bu sayede metabolizmayı hızlandırır. Düzenli olarak plank egzersizi yapıldığında omuz, sırt ve boyun kasları güçlenir. Bu kasların güçlenmesi duruş bozukluklarını giderir ve daha dik durmayı sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri