Başarı, yapabileceğinin en iyisini yapmaktır. Başarı, temel gereksinmelerini karşılayabiliyor olmaktır. Başarı, gereksinmeleriyle isteklerini birbirinden ayırt edebilmektir. Başarı, kendine somut birtakım amaçlar belirleyebilmektir.
Başarı: “Kişinin yetenek ve yetişmeye bağlı olarak gösterdiği ansal ya da eylemsel etkinliklerinin olumlu ürünü, bir işi istenilen biçimde bitirmek, elde etmek, istediğini bulmak.” olarak açıklanmaktadır.
Başarının Tanımı ve Anlamı: Belirli bir eylemin belirli bir süre içinde gerçekleştirilmesidir. Başarı aynı zamanda bir hedefi gerçekleştirmek veya bir hedefe ulaşmak anlamında da kullanılmaktadır.
Başarmak fiiline -ı eki getirilerek oluşturulan bu kelime, günlük hayatta ve konuşmalarda en sık kullanılan kelimeler arasında yer alıyor. Bu kelimeden türetilmiş olan başarılı, hedeflerini gerçekleştiren, rakiplerini arkada bırakan ve belli başlı alanlarda rüştünü ispat eden kişi anlamına gelir.
Başarıyı, genel olarak bir işi belirli bir süre içinde istenilen biçimde bitirmek, hedefe ulaşmak olarak tanımlayabiliriz. Diğer bir ifade ile bir dizi beklentiyi karşılama durumudur da diyebiliriz. Kimilerine göre başarı; para, şöhret, zenginlik, eğitim, güçlü ilişkiler kurabilmektir.
İlgili 34 soru bulundu
Başarı, belirli bir hedefe ulaşma veya istenen sonucu elde etme durumudur. Bu hedef veya sonuç, kişinin kendine veya başkalarına karşı belirlediği bir ölçüt olabilir. Başarı, birçok farklı alanda ve düzeyde ölçülebilir, örneğin akademik başarı, spor başarısı, iş başarısı, sanatsal başarı vb.
Başarı kriterleri belirlenirken hedeflerin ilham veren, çalışanlarda heyecan uyandıran ve çaba gösterildiğinde ulaşılabilir şekilde belirlenmesi önem taşımaktadır. Hedefler yalın ve kolay anlaşılabilir nitelikte olmalıdır ve belirli bir zamanda diliminde ölçülebilmelidir.
Başarılı insan hedeflerinden vazgeçmeyen, başarısız olmaktan asla korkmayan, karşılaştığı her probleme çözüm odaklı yaklaşan ve sonuca kolay ve kısa sürede ulaşılmayacağını bilen insandır. Başarı ise hayatımızdaki en göreceli kavramlardan biridir.
Kariyer başarısı, kişinin iş deneyimleri sonucu elde ettiği işle ilgili veya psikolojik nitelikteki pozitif çıktılar olarak tanımlanmaktadır (Ng, vd., 2005). Söz konusu tanımdan da anlaşılacağı üzere kariyer başarısının hem objektif hem de sübjektif olmak üzere iki farklı yönü bulunmaktadır (Heslin, 2005).
Bir işte elde edilen yararlı sonuç, muvaffakiyet. Başarma işi. Başarılan iş, muvaffakiyet.
Başarmak, kişi veya topluluğun istediği düşünülen şey veya şeylere ulaşmasıdır. Bir kişi kendisinin başarısını doğrudan kendi istedikleriyle tartar. Benzer şekilde, bir kişi, başka bir insan ve toplumun başarısı hakkında düşünürken de kendi istekleri önemlidir.
Neden başarılı olmak istediğimizi bilmek başarılı olmamızda bizi en çok tetikleyecek unsurdur. Eğer neden başarılı olmak istediğimizi bilirsek hedeflerimizi belirlememiz kolaylaşır, aynı anda farklı şeyler yapmaya çalışmayız, kendimizi hedefimiz doğrultusunda geliştiririz. Bu da başarıya ulaşmamızı sağlar.
İç odaklılığın doğru noktası, hedeflediğimiz şeyi yüreğimizde bilmemiz ve ortaya çıkanla hedeflediğimizşey arasında ilişki kurabilmemizdir. Yani iç odaklı, kendi sınırlarını aşmanın, sezgilediği şeyi bilmeye idrak etmeye çalışmanın peşindedir.
Zeka ve Akademik Başarı
Zeka düzeyi ile akademik başarı arasında da anlamlı bir ilişki vardır. Korelasyon değeri 0.50 civarındadır ve bu değer zekanın akademik başarının %25'ini açıklayabildiğini göstermektedir.
İş başvurularında sunulan ön yazıda; hangi pozisyonla ilgilenildiğini, işe uygunluğunuzu anlatan cümleler kullanılmalıdır. Ön yazı ilk izlenin oluşturacağından çok önemlidir. Bu nedenle niçin işle ilgilendiğinizi ve niçin başvurmak istediğinizi, o firmayı neden tercih ettiğinizi uygun bir dille anlatmalısınız.
Kariyer hedefi sorusuna cevap verirken sürekli gelişimin üzerinde durulması gereklidir. Yani “ben bu iş için uygunum, ama kendimi çeşitli yönlerden geliştirmeye devam ederek daha uygun hale geleceğim” mesajının verilmesi gereklidir.
Başarının Sırrı: İnanç ve Çalışmak. Ne sahip olduğun becerilerin ulaştırır seni başarıya ne hayallerin ne de şansın, sadece inancın ve disiplinli çalışman başarıya ulaştırır. Başarının sırrı hırs değil azimli ve öz verili çalışmaktır.
Hayatta başarılı olmak için öncelikle bireyin kendine güvenmesi gerekiyor. Ancak kendine güvenen birisi kendini rahat ifade eder ve başarılı olup kendini ispatlayabilir. Yapabileceğine inanmak, yeteneklerinin farkında olabilmek hayatta da başarıyı getirir. Tıpkı iş hayatında olduğu gibi risk almak da oldukça önemli.
bir amacin gerceklesmesi sonucunda olusan durum. zor ya da kolay bir isi bitirmek. ba$ari elektronik ve ba$ari telekom'un kisa adi. istediklerini gerçekleştirme yolunda elde edildiği zaman önem kazanır. başarı da alışkanlığa dönüşebilir.
“PARA başarının ölçütü müdür” sorusunun cevabı, başarılı olmak istediğiniz alana göre değişir. Başarıyı ölçmek için, birincil ve ikinci ölçütler vardır. Kariyer alanına göre, birincil ve ikincil ölçütler değişir. İşadamları için, para başarının birincil ölçütüdür, kültür seviyesi ise ikincil ölçüttür.
Bütün insanlar hayatta başarılı olmak ister ancak herkes başarılı olamaz. Son yıllardaki en yaygın görüş, başarının yolunun her şeyden önce “istemek”ten geçtiğidir.
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri