Başköy, Bursa ilinin Nilüfer ilçesine bağlı bir mahalledir.
Başköy, Antalya ilinin Kepez ilçesine bağlı bir mahalledir.
Yenimahalle, Antalya ilinin Kepez ilçesine bağlı bir mahalledir.
Başköy, Bursa ilinin Nilüfer ilçesine bağlı bir mahalledir.
Muratpaşa, Antalya'nın ilçelerinden biridir. 64 mahallesi vardır. İlçe sınırları içinde belde, köy, oba, mezra gibi yerleşim yerleri yoktur. İlçe kuzeyde Kepez, doğuda Aksu ve batıda ise Konyaaltı ilçelerine komşudur.
İlgili 43 soru bulundu
Atatürk, Antalya ilinin Kepez ilçesine bağlı bir mahalledir.
Antalya İlinin 19 İlçesi (Akseki, Aksu, Alanya, Demre, Döşemealtı, Elmalı, Finike, Gazipaşa, Gündoğmuş, İbradı, Kaş, Kemer, Kepez, Konyaaltı, Korkuteli, Kumluca, Manavgat, Muratpaşa, Serik) ve 913 mahallesi vardır. Nüfus büyüklüğü bakımından Türkiye'nin 5. büyük kenti olan Antalya İlinin toplam nüfusu 2.364.396'dır.
Denizköy, İzmir'in Dikili ilçesine bağlı bir mahalledir.
Atatürk, Antalya ilinin Kepez ilçesine bağlı bir mahalledir.
Aydoğmuş, Antalya ilinin Kepez ilçesine bağlı bir mahalledir.
Kepez Antalya'nın ana merkezinde bulunan 5 merkez ilçeden birisidir. Güney sınırı halk arasında Çevre Yolu olarak bilinen Gazi Bulvarı ve Çakırlar yolu ile başlamakta olup kuzey il sınırına kadar devam eder. 2022 nüfus verilerine göre Kepez'de 608.675 kişi yaşamaktadır. 68 mahallesi vardır.
Kanal, Antalya ilinin Kepez ilçesine bağlı bir mahalledir.
Yüksekalan, Antalya ilinin Muratpaşa ilçesine bağlı bir mahalledir.
Antalya'nın Döşemealtı ilçesindeki Termessos Antik Kenti'nden yaklaşık 2 bin 300 yıl önce Muğla'nın Oinoanda yöresine göç eden Termessosluların, neredeyse talan ederek, kullandıkları antik Masa Dağı'nın yeri belirlendi.
Antalya İlinin 19 İlçesi (Akseki, Aksu, Alanya, Demre, Döşemealtı, Elmalı, Finike, Gazipaşa, Gündoğmuş, İbradı, Kaş, Kemer, Kepez, Konyaaltı, Korkuteli, Kumluca, Manavgat, Muratpaşa, Serik) ve 913 mahallesi vardır. Nüfus büyüklüğü bakımından Türkiye'nin 5. büyük kenti olan Antalya İlinin toplam nüfusu 2.364.396'dır.
Kepez Belediyesi, şehrin kuş bakışı görüldüğü Masa Dağı bölgesinde yer alan Yavuz Selim Mahallesi'nde, vatandaşların konut parsellerin bulunduğu alandaki yol talebini karşılıyor.
Kepez'de mahalle sayısı 68'e çıkıyor. Kepez Belediye Meclisi aldığı kararla 40 bine yakın nüfusuyla birçok ilden büyük olan Varsak Karşıyaka Mahallesi'ni, hizmetlerin daha hızlı yapılabilmesi amacıyla 3 mahalleye böldü. Böylece Kepez'in 66 olan mahalle sayısı 68'e çıkmış oldu.
Kepez İlçesi ise Kütükçü Mahallesi, Duacılar Mahallesi, Sütçüler Mahallesi ve Göçerler Mahallesinin birleşmesi ile oluşan 2009 yılında 5747 sayılı yasa kapsamında Varsak ile birleştirilerek Kepez İlçesi Kurulmuş ve merkez ilçe olarak yerini almıştır.
Toros Dağlarının uzantılarından Beydağları Antalya il sınırları içindedir. 600-3086 m. yükseklikleri arasında yer alan dağlar jeologlar ve coğrafya bilimciler için değişik olanaklar sunar. Tekedoruğu, Bakırlı Dağ, Tahtalıdağ ve Kızlar Sivrisi önemli doruklardır. En yüksek doruğu 3086 m. ile Kızlar Sivrisi'dir.
Adrese dayalı nüfus kayıt sistemi üzerinden alınan verilere göre Antalya'nın en fazla nüfusa sahip olan üç ilçesi sırasıyla Kepez (574.183), Muratpaşa (513.035), Alanya ( 333.104) iken, en az nüfusa sahip ilçeleri İbradı (2.947), Gündoğmuş (7.492) ve Akseki (10.957) olmuştur.
ADNKS sonuçlarına göre Antalya'da en büyük nüfusa sahip ilçe Kepez. 574 bin 183 kişi olarak açıklanan nüfusuyla Kepez, Türkiye'de 43 ilden daha büyük. İkinci sıradaki Muratpaşa ise 513 bin 35 kişilik nüfusuyla 38 il nüfusunu geçiyor.
1902 tarihinde Teke Sancağı, Antalya, Akseki, Alanya, Elmalı ve Kaş kazaları ile 11 nahiye ve 524 köyden meydana gelmekteydi. Antalya, Osmanlı Devleti'nin son dönemlerinde Konya'dan ayrılıp bağımsız bir sancak olma özelliği kazandı.
Resmi kayıtlarda bu işin Kalabaklı Köyü'ne bağlı olarak kullanılmıştır. Cumhuriyetin ilanından sonra denize uzanan büyük kaya ve seyranlık anlamına gelen KEPEZ adını almıştır. Kepez ayrıca “Gelin duvağı” anlamındadır.
Halk arasında söylenmesi daha kolay olduğu ve ağızdan ağıza geçtiği için “Mazı Dağı'' şekline dönüşmüştür. Dağın şeklinin masaya benzemesinden dolayı adına “Masa Dağı” denmiştir. Halk arasında söylenmesi daha kolay olduğu ve ağızdan ağıza geçtiği için “Mazı Dağı'' şekline dönüşmüştür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri