İngilizcede be supposed to yapısı, kişinin yapması gerektiği ama yap(a)madığı şeyleri ifade etmek için kullanılmaktadır.
Supposed to, yapman gereken ama yapamadığın veya herhangi bir sebepten yapmadığın şeyleri belirtmek için kullanılıyor.
Bunların haricinde be about to, be able to, be going to, be likely to, be supposed to, had better, have to, ought to, used to, would rather, need, dare, used to, ought to kavramları da modal görevinde kullanılabilir.
2- Birinin bir başkasından beklentileri söz konusu olduğunda da “be to” ve “be supposed to” kullanılır. You are supposed to be on time for work. If you are late the boss gets angry. / İşe zamanında gelmen gerekir. Gelmezsen patron kızar.
(“Was / were supposed to” yapacağımız konusunda anlaşmaya vardığımız, veya başka kişilerin bizden yapılmasını beklediği, ancak yapmadığımız şeyler için kullanılır.)
İlgili 31 soru bulundu
'Be going to' aynı will gibi Future Tense anlamı taşıyor ve -ecek, -acak anlamına geliyor. 'Will' kalıbına kıyasla daha yakın bir geleceği ifade etmede ve güçlü delile dayanan durumlara çok daha uygun bir kalıp. Özne + Be Going To + Fiil formülüne göre kullanılıyor. 'I'm going to buy a new bag.
suppose [supposed|supposed] {fiil}
sanmak {fi.}
“Be supposed to” Hangi Durumlarda Kullanılır? ⭐ Bir işin yapılması gerektiği bildirildiğinde kullanılır.
“Had Better” kalıbı bir işin yapılmasının iyi olacağını uyarı ya da öneri olarak belirtmek için kullanılır. Örnek: You had better not drink wine if you are to drive. (Araba kullanacaksan şarap içmesen iyi olur.) You had better not lie to me!
Well, be that as it may, under the circumstances, İyi, bu şartlar altında, olabilir...
İngilizcede Ought to Usage (“Ought to” Kip Belirtecinin Kullanımı) “Ought to” kip belirteci “should” kip belirteci ile benzer anlamlar taşımaktadır. Bir işin yapılması gerektiğini ifade etmek, çıkarımda bulunmak ve tavsiye vermek için kullanılır.
"should / must / have to / need to" tavsiye, gereklilik ve zorunluluk içeren ifadelerde kullanılan yapılardır.
Must genellikle have to'dan daha güçlüdür ve daha çok aciliyet veya önemli bir durum olduğunda kullanılır.
Ancak aralarında bazı temel farklılıklar bulunmaktadır. Must yapısı ile kurulan cümleler herhangi birinin şahsi görüşünden kaynaklanan gereklilikleri belirtirken; have to ifadesi ise herhangi bir otorite tarafından belirlenmiş gerekliliklerden bahsetmek için kullanılır.
Planlı gelecek zamanı anlatırken kullandığımız "be going to" yapısının geçmiş zamandaki halidir. Planladığımız ancak yap(a)madığımız eylemleri ifade ederken kullanılır. "am/is/are going to" yapısının bir derece geçmiş hali olan "was/were going to" şeklide kurulur.
İngilizcede kip belirteci (modal verbs) olarak değerlendirilen yardımcı fiillerden biri olan Am/Is/Are + to +V1 en çok geleceğe ilişkin plan ve kararlaştırılmış işlerde kullanılır.
Back, I'm getting better. Geri, daha iyi oluyorum.
“Must Have V3” kip belirteci, konuşmacının, geçmiş zamanda gerçekleşmiş bazı olaylardan yola çıkarak tahmin yürütmesi için kullanılan bir yapıdır. Bu cümle çıkarıma bağlı olup, gerçekleşmiş olması konuşmacıya göre oldukça mümkündür. Bu kip belirteci olumsuz olarak da kullanılabilir.
Beraber kullanıldığı eyleme “yapmalıydın ancak yapmadın” anlamı katmaktadır.
Should have been V3 kalıbı, olması gerektiğini düşündüğünüz, ama gerçekleşmemiş durumlar için kullanılır. Bu ifade İngilizce'de konuşma dilinde tartışmalarda sık kullanılır.
Unless, if...not ile aynı anlama sahiptir. If'de olduğu gibi, unless'den sonra bir 'present tense', 'past tense', veya 'past perfect tense' gelir (hiçbir zaman 'conditional' gelmez).
Should ekinden sonra gelen esas fiil mutlaka ve her zaman yalın halde kullanılmalıdır. Tüm öznelerle (kişilerle) kullanımı aynıdır. Şart (koşul) bildiren if clause (koşul bildiren cümleler) cümlelerinde de should ve shouldn't kullanılabilir.
Tamam, sanırım öyle. Well, yes. Yes, I suppose so. Evet, sanırım öyle.
sürünmek {fiil}
crawl {fi.} creep {fi.}
neden sustun? why did you quit talking? expr.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri