Hemşirelik Bölümü Taban Puanları 2023 Hemşirelik bölümü, 4 yıllık bir bölümdür.
İyi bir yeni doğan yoğun bakım hemşiresi olmak için üniversitede ya da sağlık meslek liselerinde Hemşirelik Bölümü okunmalıdır. Yeni doğan yoğun bakım hemşiresi olarak çalışılmak isteniyorsa hemşirelik eğitiminin ardından çalışılan kurumun vereceği yeni doğan eğitimine katılmak gerekmektedir.
Pediatri hemşiresi olmak için öncelikle hemşirelik unvanı kazanılmalıdır. 4 yıllık Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri Bölümü veya Hemşirelik Bölümü tamamlanarak bu unvana sahip olunur.
Bebek Hemşiresi olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Bebek Hemşiresi maaşı 2023 verilerine göre ortalama 15.500 TL civarındadır.
Bebek hemşiresi, bebeğin göbek bakımı, banyo, masaj, vücut bakımı ve gaz çıkartma yöntemleri gibi tüm bakımlarını aile ile birlikte yapar. Anne sütü ve emzirme tekniklerini öğretir. Bebeğin uygun giysi seçimlerine yönelik tavsiyelerde bulunur. Prematüre bebek ise hekimin tedavi planını uygular.
İlgili 16 soru bulundu
Ebelik Bölümü Sayısal puan türü ile öğrenci kabul etmektedir. Ebelik için ilk oturum olan TYT Sınavına girilmesi gerekmektedir. TYT sınavına girdikten sonra 2. Oturum olan AYT Sınavında da 'Matematik ve Fen Bilimleri' alanları çözülmüş olmalıdır.
Evde bebek hemşireliği hizmetlerimiz gündüz (12 saat), gece (12 saat) veya 24 saat şeklinde sunulmakta olup bu hizmetleri günlük, haftalık veya aylık olarak talep edebilirsiniz. Uzun süreli bebek hemşireliği hizmetlerinde hemşirelerimiz 12 saat veya 24 saatlik vardiyalar şeklinde çalışmaktadırlar.
Yeni doğan ünitesinde görev alan, bebeklerin ilk bakımlarını gerçekleştiren, onların gelişimlerini takip ederek gerekli raporları hazırlayan ve anneye emzirme tekniği, yapılması gereken aşılar gibi bebek bakımı konularında yardımcı olan hemşireye yeni doğan yoğun bakım hemşiresi denir.
Buna göre lisans mezunu 9/1'de bulunan hemşire maaşı 13.115 TL'ye yükselmiş oldu.
Bebek hemşiresinin diğer bir ismi olan Yenidoğan Hemşiresi, yeni dünyaya gelen bebeğin doğumuna, besleyip bakılmasına yönelik olup, yenidoğanın ihtiyaçları üzerine düşünülmüştür. Burada yenidoğanın biyolojik sistemlerinden çok daha fazla ihtiyaçları üzerine odaklanmıştır.
Yapılan Ocak zammı ile 2023 Hemşire maaşı 13 bin 115 liraya yükselmişti. 1/4 derecesinde çalışan bir üniversite mezunu bir hemşirenin mevcut maaşı 13 bin 115 lira Temmuz ayında yapılan zam ile birlikte 26 bin 440 lira oldu. Ocak zammından sonra yeni başlayan Hemşire maaşları ortalama 26.440 lira bandındadır.
Yenidoğan yoğun bakım hemşireleri, bu alanda eğitimli ve uzman sağlık personelleridir. Bebeklerin tedavi sürecinde destek sağlayan ve tüm bakım ihtiyaçlarını profesyonel şekilde karşılayan uzmanlardır. Yoğun bakım bebek hemşireleri bebeklerle 7/24 şefkatli ve uzman şekilde ilgilenmektedir.
Üniversitede "Hemşirelik" bölümünden ya da "Sağlık Hizmetleri" bölümünden lisans derecesi ile mezun olmanız gerekmektedir.
4 yıllık hemşirelik lisans mezunu (Hemşirelik Yüksek Okulu, Sağlık Yüksek Okulu Hemşirelik Bölümü, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik, Hemşirelik Fakültesi) olmak. Program toplam 21 yerel krediden az olmamak koşuluyla en az yedi adet ders, bir seminer dersi ve tez çalışmasından oluşur.
Acil durumlarda hastaneye getirilen hasta veya yaralıya zaman kaybetmeden tedavi uygulayan ve doktor orderı ile hastayı stabil hale getiren, yol gösterici olabilmek adına doktora hasta hakkında bilgi veren ve hastayı gözlemleyen kişiye Acil Servis Hemşiresi denir.
Hemşire ve Ebenin yanı sıra Hemşire Yardımcısı, Sağlık Teknikeri, Laborant, Diş Protez Teknisyeni, Sağlık Memuru ve Sağlık Teknisyeninin disiplin amiri de Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü, üst disiplin amiri Hastane Yöneticisidir.
Hemşirelerin iş yoğunluğu
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın bir soru önergesine verdiği yanıta göre Türkiye'de hemşirelerin bakmakla sorumlu olduğu kişi sayısı oldukça yüksek. Buna göre Türkiye'de bir hemşire başına düşen hasta sayısı 431 iken bu oran OECD ülkelerinde ortalama 102.
Bu yüzden yoğun bakım hemşiresi nasıl olunur sorusunun yanıtı, 4 senelik Hemşirelik Bölümü başarı ile bitirilmelidir şeklinde verilir.
Hemşirelik eğitimi en az dört yıl veya 4600 saatlik teorik ve klinik eğitimi kapsar. Toplam eğitim süresinin en az üçte biri teorik eğitim, yarısı ise klinik eğitimdir.
Üniversite sınavında hemşirelik için taban puanı en yüksek üniversiteye göre bilgi verilecektir. Buna göre YKS say puan türünden 360 almak şarttır. Bu puan için TYT alanında toplam 63,75 net yapılmalıdır. Bu puan için AYT alanında ise 39 net yapmak yeterli görülmektedir.
Ebelik ve hemşirelik hizmeti görenlerin miktarı yeterli olduğu ve hizmetin icapları gerektirdiği takdirde baştabiplik ayrı ayrı yerlerde birden fazla hizmet yeri için hemşirelik nöbeti ihdas edilebilir. (Genel servisler, acil bakım, yoğun bakım v.s. gibi) Servis sorumlu hemşireleri nöbete girmezler.
Devlet kurumlarına sözleşmeli olarak atanan hemşirelerin 2022 yılı itibariyle maaşları 4500-5500 TL aralığındadır.
Üniversite hazırlık sürecinde sayısal bölümde eğitim gören ve sınavda sayısal alanda yeterli puanı elde eden herkes kadın doğum hemşiresi olabilir. Ayrıca, herhangi bir bölümde lisans tamamladıktan sonra, üniversitelerin Sağlık Bilimleri Enstitüsünde, kadın doğum hemşireliği alanında yüksek lisans yapabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri