ÖSYM'nin yaptığı üniversite sınavına girerek üniversitelerin sağlık bilimleri fakültelerine bağlı olan “Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri” ile “Hemşirelik Yüksekokulu” bölümü ya da sağlık yüksekokullarının “Hemşirelik” programını kazanan ve başarıyla mezun olanlar hemşire olarak görev yapabilir.
İyi bir yeni doğan yoğun bakım hemşiresi olmak için üniversitede ya da sağlık meslek liselerinde Hemşirelik Bölümü okunmalıdır. Yeni doğan yoğun bakım hemşiresi olarak çalışılmak isteniyorsa hemşirelik eğitiminin ardından çalışılan kurumun vereceği yeni doğan eğitimine katılmak gerekmektedir.
Üniversitede "Hemşirelik" bölümünden ya da "Sağlık Hizmetleri" bölümünden lisans derecesi ile mezun olmanız gerekmektedir.
Hemşirelik bölümü, 4 yıllık bir bölümdür.
Pediatri hemşiresi olmak için öncelikle hemşirelik unvanı kazanılmalıdır. 4 yıllık Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri Bölümü veya Hemşirelik Bölümü tamamlanarak bu unvana sahip olunur.
İlgili 25 soru bulundu
Ebelik Bölümü Sayısal puan türü ile öğrenci kabul etmektedir. Ebelik için ilk oturum olan TYT Sınavına girilmesi gerekmektedir. TYT sınavına girdikten sonra 2. Oturum olan AYT Sınavında da 'Matematik ve Fen Bilimleri' alanları çözülmüş olmalıdır.
Bebek Hemşiresi olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Bebek Hemşiresi maaşı 2023 verilerine göre ortalama 15.500 TL civarındadır.
Yapılan Ocak zammı ile 2023 Hemşire maaşı 13 bin 115 liraya yükselmişti. 1/4 derecesinde çalışan bir üniversite mezunu bir hemşirenin mevcut maaşı 13 bin 115 lira Temmuz ayında yapılan zam ile birlikte 26 bin 440 lira oldu. Ocak zammından sonra yeni başlayan Hemşire maaşları ortalama 26.440 lira bandındadır.
Hemşire Maaşı 2023. 6 aylık enflasyon farkı ve 8.077 TL seyyanen zamla birlikte, 1/5 derecesine sahip hemşire maaşı 26 bin 152 TL'ye yükseldi. Bu artış, hemşirelerin emeklerine ve özverili çalışmalarına layık görülen bir ödül niteliğinde.
Hemşirelik bölümü için TYT-AYT ve YKS sınavına girdikten sonra gerekli baraj puanını aşarak bu bölüme tercih yapabilirsiniz. Bu bölüm için sayısal puan türü dikkate alınmaktadır.
Hemşire olmak isteyen kişiler çoğunlukla hemşire olmak için kaç yıl okumak gerekir? Diye merak etmektedir. Bu durum kişinin tercihine göre değişebilmektedir. Bazen 3 sene sağlık meslek lise lise 2 sene de sağlık meslek yüksekokulu bitirip hemşire olunabilir.
Yeni doğan ünitesinde görev alan, bebeklerin ilk bakımlarını gerçekleştiren, onların gelişimlerini takip ederek gerekli raporları hazırlayan ve anneye emzirme tekniği, yapılması gereken aşılar gibi bebek bakımı konularında yardımcı olan hemşireye yeni doğan yoğun bakım hemşiresi denir.
Evde bebek hemşireliği hizmetlerimiz gündüz (12 saat), gece (12 saat) veya 24 saat şeklinde sunulmakta olup bu hizmetleri günlük, haftalık veya aylık olarak talep edebilirsiniz. Uzun süreli bebek hemşireliği hizmetlerinde hemşirelerimiz 12 saat veya 24 saatlik vardiyalar şeklinde çalışmaktadırlar.
Bebek Hemşiresi, yenidoğan bebeklerin tedavi ve tüm bakımlarını profesyonelce yapan, ebeveynlere bebek bakımı konusunda eğitimler veren, güncel gelişmeleri takip eden ebelik veya hemşirelik mezunu uzman kişilerdir.
5.Görev Tanımı
Yenidoğan hemşiresi risk faktörlerini erken dönemde tanımlamayı ve gelecekteki rehberlik ve eğitim hizmetlerini içerir. Yeni doğanın beslenmesine yönelik dolayısıyla anne sütü ve önemine yönelik eğitim, yeni doğan hemşiresinin temel görevidir.
Ortaöğretim hemşire olarak çalışan kişiler üniversite mezunu hemşirelere oranla daha düşük maaş alırlar. Ayrıca bu kişiler işe başladıklarında da kıdem dereceleri üniversite mezunlarına göre düşüktür. Ortaöğretim hemşire maaşları 2022 Ocak itibariyle ortalama 5898-6186 TL arasındadır.
1/3 derecesinde bulunan kişiler için hemşire maaşları 17 bin 307 TL (20 yıllık hemşire için) 1/4 derecesinde görev alan kişiler için hemşire maaşları 17 bin 415 TL (25 yıllık hemşire için)
eleman.net verilerine göre, Ebe 2023 yılında ortalama 20.900 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Ebe , Temmuz 2023 yılında ortalama 20.900 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 16.280 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Acil Servis Hemşiresi Olmak İçin Gerekenler
Sağlık meslek lisesinden acil tıp teknisyenliği bölümünü bitiren acil tıp teknisyenleri, sağlık meslek yüksek okulundan paramedik mezunu olanlar ve üniversitede hemşirelik bölümünü bitirenler kamu veya özel hastanelerde acil servis hemşiresi olarak çalışabilir.
Hemşire ve Ebenin yanı sıra Hemşire Yardımcısı, Sağlık Teknikeri, Laborant, Diş Protez Teknisyeni, Sağlık Memuru ve Sağlık Teknisyeninin disiplin amiri de Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü, üst disiplin amiri Hastane Yöneticisidir.
HEMŞİRELİK (FAKÜLTE) | Zorunlu Staj Var Mı? Uygulamalı derslerin klinik uygulama süreleri ilk üç yıl haftada iki gündür. Ek olarak, ikinci ve üçüncü eğitimöğretim yılı sonunda toplam 10 günden oluşan iki haftalık “Yaz Klinik Uygulama” (yaz stajı) mevcuttur.
4 yıllık hemşirelik lisans mezunu (Hemşirelik Yüksek Okulu, Sağlık Yüksek Okulu Hemşirelik Bölümü, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik, Hemşirelik Fakültesi) olmak. Program toplam 21 yerel krediden az olmamak koşuluyla en az yedi adet ders, bir seminer dersi ve tez çalışmasından oluşur.
Üniversite hazırlık sürecinde sayısal bölümde eğitim gören ve sınavda sayısal alanda yeterli puanı elde eden herkes kadın doğum hemşiresi olabilir. Ayrıca, herhangi bir bölümde lisans tamamladıktan sonra, üniversitelerin Sağlık Bilimleri Enstitüsünde, kadın doğum hemşireliği alanında yüksek lisans yapabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri