Bebekler hızlı bir şekilde büyüdüğünden, bulundukları aya uygun kıyafetlerden çok fazla alınması önerilmemektedir. Doğumun ardından ebeveynlerin yeni bir tempoya alışma sürecini kolaylaştırmak için 0-3 veya 3-6 ay bebek kıyafeti alınabilmektedir.
Bebekler ilk aylarda çok hızlı bir şekilde büyüdükleri için yenidoğan kıyafetleri kısa bir sürede küçük gelecektir. Bebeğinizin ilk aylarında giyeceği kıyafetleri 0-6 ay bedenlerinden tercih edebilirsiniz.
Bu nedenle bebekler de hızlı büyüdükleri için kısa sürede bu kıyafetler küçük gelmeye başlar. Buna bağlı olarak yenidoğan bebek kıyafetleri seçiminde fazla abartmamak ve gerekli sayıda almak yeterli olacaktır. Yeni doğan bebekler için kıyafetler şu şekilde tercih edilmelidir: - 4 veya 5 tane body yeterli olmaktadır.
Hamileliğin ilk 3 ayı içinde alınacaklar listesi yapmaya başlayabilirsiniz. Genel olarak bebeğin cinsiyetinin belli olduğu 16. hamilelik haftasından sonra da alışveriş işine girişebilirsiniz.
Geleneklerimize göre yeni doğan bebeğe altın, altın künye veya maşallah takılır. Nazar boncuklarının, kurdelelerin eşlik ettiği altın ve maşallah bebeğin yatağında bulunan altın yastığına iliştirilir. Altın künye de bebeğe takılabilecek hediyeler arasındadır.
İlgili 43 soru bulundu
Doğum Çantanıza Koyacağınız Hastane Çıkışı Yedekli Olmalı
Hastane çıkışı setlerinde bebeğinizin ihtiyaç duyacağı bütün giyim parçaları olduğu için tek seferde bütün ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Bu nedenle, doğumdan önce bebeğiniz için hastane çıkışı setlerinden en az iki tane satın almalısınız.
Doğumdan 2-3 hafta sonra zıbın yerine, pamuklu atlet veya kısa kollu badiler giydirmeye başlayabilirsin. İlk 3-4 ayı doldurduktan sonra pamuklu tulum tarzında giysiler tercih edebilirsin.
Yenidoğan bebek giysileri içindeki diğer olmazsa olmazlar arasında da zıbın, mevsimine göre kısa ve uzun kollu tulum, patikli ya da patiksiz tulum, çorap, penye şapka, pamuklu yelek yer alır.
Yeni doğan bebeğin kıyafetlerinin teri emen, cildin havalanmasını sağlayan, tüylü olmayan, pamuklu kumaşlar olmasına dikkat edilmeli. Yumuşak, az dikişli ve mümkün olduğu kadar üzerinde metal veya sert parçalar barındırmamasına özen gösterilmeli. İlk aylarda iç giyim için tulumlar tercih edilebilir.
3 aylık ve üzeri bebeklerde bebeğin sıcağa tepkisi gözlemlenerek kısa kollu zıbınlar ve uzun paçalı alt giyim ürünleri tercih edilebilir. 1 yaşını geçmiş bebeklerde ise kıyafetler aynı yetişkinlerin giyiminde olduğu gibi seçilebilir. Kısa kollu tişört ve kısa şortlar gündüz giyiminde ideal olacaktır.
Yenidoğan Bebeğiniz için İhtiyacınız Olacak Giysiler Nelerdir? 4-6 tane body, bunlardan 1-2 tanesi yenidoğanlar için diğerleri 0-3 ay olarak seçilebilir.
24 derece ortam sıcaklığında bebeğinize sadece uzun kollu bir body giydirmeniz yeterli olacaktır. Hava sıcaklığı 25 derece ve üstüne çıktığı zaman kumaş kalınlığı 0.5 tog olan ürünlere geçmenizi tavsiye ederiz. 25 derece ortam sıcaklığında 0.5 tog kalınlığa sahip uzun kollu body tercih edebilirsiniz.
Dışarı çıkarırken de kalın bir mont, bere ve eldiven takın. Eğer dışarıdayken bebeğinizin üstüne battaniye sarıyorsanız bunun da ekstra bir kat olduğunu unutmayın. 0-5 derece: Uzun kollu atlet ve çorabın üstüne kalın kazak ve pantolon giydirin. Dışarı çıkarırken de kalın kışlık tulumlar, bere, bot ve eldiven takın.
Uzmanlar, yenidoğan bebeklerin cildinin zarar görmemesi için bebek giysilerinin ayrı yıkanması gerektiğinin altını çiziyor.
Üç aylık ve üzeri bebeklerde kısa kollu bodyler, kısa ya da uzun alt giyim ürünleri tercih edilebilir. Kolay giydirilip çıkarılabilen alttan çıtçıtlı bodyler de idealdir. 1 yaşını geçmiş bebekler ise artık yetişkinlere benzer giyinebilir. Kısa kollu tişört ve kısa şortlar gündüz giyimine uygun olabilir.
Uyurken ise üzerine yine çok kalın olmayan pamuklu bir penye örtü örtülmesi yeterlidir. Ama bebekler uyurken genelde üzerlerini açarlar, sizin bebeğiniz de üzerinde birşey tutmuyorsa, uyurken yünlü veya polar olmayan, normal kıyafetlerinden biraz daha kalın pamuklu bir uyku tulumu giydirilebilir.
Bebeğiniz için en sağlıklı olansa her zaman pamuklu olan uyku tulumlarıdır. Oda sıcaklığı 16 derece ve altı olmadığı sürece bebeğinizi uygun TOG değeri belirlenmiş pamuklu bir uyku tulumuyla yatırmanızı tavsiye ederim. Ama 16 derece ve altı oda sıcaklığında polar olanları da tercih edebilirsiniz.
Hastane çıkış setleri 3'lü, 5'li ve 10'lu gibi farklı büyüklükte ve çeşitli parçalardan oluşan setler olabilir. Bazı yeni doğan hastane çıkış setleri içinde birkaç parça olabileceği gibi bazılarında zıbın, eldiven, şapka, çorap, body, önlük, mendil, battaniye, tulum gibi çeşitli parçalar da bulunabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri