Bebek Beşiği Nereye Konmalı? Bebek beşiği bebek odası takımının en önemli parçası olarak doğru bir yere konmalıdır. Soğuk ve güneşte aşırı ısınma olasılıklarına karşılık pencereden uzak bir yere konması önerilir. Beşik çevresinde olası bir sarsıntıda devrilebilecek bir şey olmamalıdır.
Bebeğin yatağı duvar kenarına yerleştirilmeli, kapıdan ve pencere altından uzak tutulmalıdır ki, buralardaki enerji Chi akımı bebeğin uykusunu bozmasın. Bebek ve çocuk yatağı için ideal konum; kapı ve pencere önünden uzakta, güven hissi veren bir köşedir. Küçük odalarda yatak pencere önüne konmak zorunda kalınabilir.
Bebek odasında olması gereken mobilyalardan biri dolaptır. Ancak yenidoğan bebeğinizin kıyafetleri katlamaya daha uygun olduğundan ilk evrede dolap yerine karyolanızın çekmecelerini veya bir şifonyeri kullanabilirsiniz. İlerleyen zamanlarda gardırop edinmek mantıklı olacaktır.
Çocuğunuzun odasını düzenlerken odasına mümkün olduğunca az eşya koymalısınız. Yatağı boyuna ve kilosuna uygun ebatlarda olmalıdır. Oyuncak rafları, kendine münhasır kitap köşesi, minderi, ufak çalışma masası ve elbette sandalye artı minimal ufak bir giysi dolabı olmalıdır. Duvarlara da ona ait resimleri asabilirsiniz.
İlgili 20 soru bulundu
Bebek anne sütü almıyorsa, bebeğin odası 3 aydan itibaren ayrılabilir. Bebeklerin odalarının ayrılmasında üst sınır ise 2-3 yaş dolaylarında olmalıdır.
Genel olarak, bebeklerin odalarının ayrılması, bebeklerin 4-6 aylık olduğu zaman veya daha önce de olabilir. Bebeklerin odalarının ayrılması, bebeklerin düzgün bir şekilde büyümesi ve gelişmesi için gereklidir. Bebeklerin odalarının ayrılması, bebeklerin huzur ve rahatlık içinde dinlenmesini ve uyumasını sağlar.
Beşik; İlk çocuğun beşiğini kızın ailesi getirir. Aile gücüne göre beşikle birlikte çocuğun tüm ihtiyaçlarını alır ve bir altınla beşiği götürür.
Uyuduğu oda sessiz ve fazla aydınlık olmayan, güvenliğinin sağlandığı, güneş gören, nemsiz, hava akımı olmayan ve her gün havalandırılabilen bir oda tercih edilmelidir. Bebeğiniz için ideal uyku ortamı hafif loş ışık, sessiz ve rahat edebileceği ısıda bir odadır.
Yenidoğan bebeğin anneye olan ihtiyacı düşünüldüğünde ilk dönemde anne ile babanın yatak odasında ayrı bir beşikte uyuması önerilebilir. Anne ve baba ile aynı yatakta yatmamalıdır. Bu, bebeğin minik bedeni için çok tehlikelidir. Ancak ona uygun bir beşikte annenin yatağına yakın bir konumda uyuyabilir.
Bebek odası halısının bebeğin hassas cildine zarar vermemesi için oldukça yumuşak ve uzun tüylü olması uygun olur. Pamuklu iplik ile dokunmuş bir halı çok doğru bir seçim olur. Sentetik maddeler barındırmayan halı bebeğe zarar vermez. Bebek odası halısının doğal boyalar ile renklendirilmiş olması gerekir.
Bebek odası evinizin neresinde olacak
Seçilecek odanın ısı izolasyonunun iyi olmasına ve yeterli ısıtma, havalandırma olanaklarına sahip olmasına özen gösterin. Işığın içeriye sızdığı odalarda karartma perdeleri, küçük bebeğinizin uyumasına yardımcı olmak adına işe yarayabilir.
Bebeklerin ve küçük yaştaki çocukların gözleri oldukça hassastır. Bu sebeple gözlerine zarar vermeyecek yumuşak ışık kaynakları tercih edilmelidir. Yumuşatılmış ışık kısmen daha homojen bir aydınlatma sunar, fazla karanlık ve fazla parlak noktaların oluşmasını önler.
Yatak yan duvarlardan birine ya da köşeğe konulduğu taktirde odada sönük kaldığı ve diğer mobilyalarında dolaylı olarak yanlış yerlere yerleştirildiği görülmektedir. Bu sebeple yatakların kapı karşısında ve büyük duvarlarda konumlanması önerilmektedir.
Bebeğinizi eğlendirecek ve gelişmeleri için de iyi olacak bir oyuncak mı istiyorsunuz? Para harcamanıza gerek yok çünkü bu materyal evinizde zaten var: Aynalar! Evet, evinizdeki aynalar, bebeğinizin gelişimine yardımcı olabilir.
Doğal kumaşlar ile üretilen yataklar, çocuklar için ideal kabul edilir. Pamuk ve bambu gibi cilt ile en uyumlu kumaşlar, terlemeyi azaltmaya yardımcı olması, hava geçirgenliğinin yüksek olması ve sağlıklı olması, açısından çocuk yatağı seçiminde büyük önem taşımaktadır.
Ancak, eğer evin içinde klima çalışıyorsa ve bebeğin ayakları soğuyorsa ince çoraplar giydirebilirsin. Gece uyurken de aynı durum geçerlidir. Eğer bebeğinin odası soğuksa ve ayakları soğuyorsa çorap giydirebilirsin.
26 derece ve üstü sıcaklıklarda askılı body tercih edebilirsiniz. Unutmamanız gerekir ki bebekler günlük olarak çok fazla uyuduğu için tenleri size soğuk gelebilir. Bunun nedeni uyurken vücut ısısının düşmesidir.
Uzmanlar göre bebeklerin uyuması için en uygun oda sıcaklığı 20-22 derecedir. Bu dereceyi oda içerisine yerleştirilen termostatlarla rahatça ölçebilirsiniz.
Bebek için Beşik Ne Zaman Alınmalı? Bebek beşikleri doğumdan itibaren kullanılabilecek en iyi uyku alanları olduğu için doğumdan önce alınması gereken eşyalardan biridir. Bebek beşikleri genellikle 0-6 ay, 0-12 ay ve 0-24 ay yaş aralıklarına uygun üretilir.
Sizden gelen herhangi bir sesten ya da hareketten dolayı uyandıklarında tekrar uykuya dalma konusunda huzursuz hissedebilirler. Eğer odasında yatağı hazırsa ve her şey güvenliyse, bebeğinizi tek başına bırakabileceğiniz bir oda hazırladıysanız 6 aydan sonra kendi odasına geçirebilirsiniz.
Odadaki nemi artırmak için çamaşırlar odada kurutulabiliyor. Bebek odasına kaynar su dolu bir tencere koyarak havanın kuruluğuna çare bulunuyor, suyun taze olması ve toz barındırmaması esas faktör olurken, gün içinde tencere içindeki suyun değiştirilmesi tavsiye ediliyor.
Çocuk odasına yatırılınca, kitaptan hikaye okuyun, masal anlatın. İlk günlerde” ben uyuyana kadar yanımda kal” talebini yerine getirin. Tek başına uyuma isteğini ödüllendirin. “Çok güzel, aferin artık tek başına gidip yatıyorsun” gibi cümlelerle motive edin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri