Rezenoil (rezene yağı), ayçiçeği yağı, tatlı badem yağı, anason yağı, susam yağı, kimyon yağı, acı yavşan otu ve dereotu yağı gibi bitkisel ve doğal yağların bebeklerde oluşan gazın giderilmesinde yardımcı olduğu bilinmektedir.
Acı elma yağı gaz sancısı tedavisi için bebeklerde kullanılmaktadır.
1) Elma yağı pek çok derde şifadır. Bunların başında bebeklerin en önemli sorunlarından biri olan gaz problemi gelir. Değişik yöntemlere başvuran anne ve babalar için en etkili çözüm yollarından biri de elma yağı kullanımıdır. Ayrıca bebeklerin diğer önemli bir sorunu olan idrar problemlerini de kolayca çözer.
Masaja başlamak için yedek havlu, bebek bezi, temiz giyecekler ve bebeğin cildinin sürtünmeye karşı tahrişini önlemeye yönelik bir bebe yağı yeterlidir. Bebe yağı olarak piyasada satılan yağların dışında bebeğinizin uyku kalitesini artırıcı okaliptüs yağı, nane yağı, çay ağacı yağını da tercih edebilirsiniz.
Gaz giderici bebek yağını mutlaka sıcak bir odada uygulayınız. Elinize alarak ısıttığınız yeterli Miktarda yağı bebeğinizin karın bölgesine saat yönünde ve tersi yönde yuvarlak el hareketleri çizerek uygulayınız. Aynı zamanda bebeğinizin ayaklarının altına yumuşak hareketlerle masaj yapınız.
İlgili 27 soru bulundu
Lavanta yağı bebeklerde uyku düzenini düzenlemeye yardımcı olabilir. Birkaç damla lavanta yağı, bebeklerin daha rahat ve derin bir uyku almalarında etkilidir. Aynı zamanda bebeklerin sakinleşmesine yardımcı olan rahatlatıcı bir özelliği vardır. Lavanta yağı, bebeklerin cilt sağlığını desteklemekte de kullanılır.
Hafif ve kadifemsi yapısıyla mükemmel bir nemlendirici olmasının yanı sıra faydalı yağ asitleri, lif, potasyum, çinko ve protein açısından da oldukça zengindir. Nazik ve saf kompozisyonu ile hamile ve bebeklerde de kullanımı uygundur.
Lavanta yağının uykuya yardımcı ve bebeğinizin gazını çıkarmasına yardımcı olduğu bilinmektedir.
Dereotu, papatya, zencefil, kimyon ve anason gibi bitkilerin çayı da bir çay kaşığı olmak koşulu ile bebek sancılarında etkilidir. Özellikle kolik için verilen zinco adlı ilacın da içerisinde yer alan malzemeleri içeren bitkiler doktora danışılarak kullanılır.
Gaz sancısı çeken bebeği rahatlatmak için en sık kullanılan yöntem bebeğin bacaklarını hareket ettirmektir. Sırtüstü yatırılan bebeğin bacakları bisiklet sürüyormuş gibi hareket ettirilerek gaz sancısı giderilebilir. Aynı zamanda karın üstü yatmaları da bebeklerin rahatlamasına yardımcı olur.
Çok uzun süredir geçmeyen gaz sancısı için bebeklere bu yağ ile masaj yapılabilir. Genellikle 2 yaşını dolduran bebeklere tavsiye edilen acı elma yağı, bebeğin cildine masaj yoluyla uygulanmalıdır. Cilde temas etmeden önce bir miktar su ile yağ inceltilmelidir.
Çoğu aktarda bu yağ, acı elma yağı olarak geçiyor. Bu yağdan birkaç damla alarak bebeğinizin ayak tabanına masaj yapın ve çorap giydirin. Bir saat sonra yine birkaç damla ile karnına masaj yapabilirsiniz. Bebeklerin yatış pozisyonları da bir o kadar önemli.
Karnına sıcak havlu koymak. Bebeğe duş aldırmak ve sonrasında bebek yağı ile masajı yapmak (Göğüs kafesinden başlayarak kasıklara doğru dairesel hareketlerle yapılan masaj bağırsakları harekete geçirmekte ve arada bebeğin bacaklarını karnına ittirmek bebeğin gaz çıkarmasını kolaylaştırmaktadır.)
Bebeğin karnına yukarıdan aşağı ve göbek deliğinin etrafında saat yönünde oval şekilde masaj yaparak uygulanmalıdır. Günde 2-3 sefer uygulanabilir.
Günümüzde en popüler yağlardan biri lavanta yağıdır. Sakinleştirici ve rahatlatıcı bir yağdır. Yanma veya arı sokması gibi durumlarda gönül rahatlığı ile kullanılabilir. Ylang Ylang yağı masaj yapmak için oldukça faydalı yağlardandır.
Günde bir ya da iki kere papatya çayı ya da nane çayı içmek, gaz sancısı nedeniyle oluşan krampları gidermektedir. Vücutta biriken gazın daha kolay çıkması için birkaç kimyon tohumu çiğnemek de gaz sancısının hafiflemesine yardımcı olmaktadır. Zencefil ve bal kabağı da gaz birikmesinde ve sancılarında etkilidir.
Annenin gaz yapıcı besinlerden (süt, yoğurt, kuruyemiş, çikolata, limon ve turunçgiller, lahana, brokoli, çiğ sebzeler )uzak durarak, bebeğine düzenli kolik-gaz masajı yapması, bebeğin ayaklarını sıcak tutması, yatağının baş kısmını 15 derecelik bir eğimle yükseltmesi (hem reflüyü de önleyecektir), karnı eğer çok ...
Eğer bebeğiniz 1. ayını doldurmuş ise ve mama ile besleniyorsa, kimyonlu rezene çayı uygun görülebilir. Bebeğinizi emzirmeye devam ediyorsanız, süt onu iyileştiren bir madde olmaktadır.
Göbek deliği, ya da kulak arkasına uygulanacak olan az miktar Lavanta yağı, Lavanta yağının faydaları arasında yer alan bulantıyı alma etkisini ortaya çıkartacaktır. Lavanta yağının faydaları arasında, dermatit, ve egzema tedavisi sırasında, komplikasyonların hafifletilmesinden de söz etmek gerekir.
Lavanta yağı bebeklerde uykusuzluk, huzursuzluk veya gaz gibi sorunların hafifletilmesine yardımcı olabilir. Bebekler için kullanılan lavanta yağının miktarı düşük olmalı ve dikkatli bir şekilde kullanılmalıdır.
Lavanta Yağı Ayak Altına Sürülür Mü? Evet, lavanta yağı ayak altına sürülebilir. Ayak masajı yağı olarak kullanıldığında, lavanta yağı ağrılı ayaklar için rahatlatıcı ve yatıştırıcı bir etki sağlayabilir. Ayrıca ayak kokusu ve ayak mantarı gibi ayak problemlerinin tedavisinde de kullanılabilir.
Kimyon yine gaz için çok etkili olduğu söylenen bir baharat. Anne sütüyle beslenen bebekler için annenin kendi yemeklerine bolca kimyon katması çok tavsiye edilen bir yöntem.
Anne ve babaların ilk etapta yapmaları gerekenler nelerdir? Anne ve babaların gaz için alabilecekleri bazı önlemler var, fakat gaz, bazı bebeklerde ne yaparsanız yapın oluyor ve 3–4 aylıkken kendiliğinden geçiyor. Bunu bir gelişim süreci olduğunu bilmek ve paniğe ve ümitsizliğe kapılmamak en önemli noktadır.
Naturel gaz giderici damlalar (Zinco Gaz Şurubu) da bitkisel içerikli ve bebeğe yan etkisi olmayan ilaçlardandır. Anason, rezene, papatya, nane çayları, oğul otu, kimyon, hindistan cevizi de bebekte sancıya iyi gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri