Bektaş Yaylası 2100 metre yükseklikte, Giresun il merkezine (en kısa yoldan) 56 km uzaklıktadır.
Diğer yaylalara nazaran Bektaş Yaylası kırsal iklim örtüsüyle meşhurdu. İl Merkezi-Evrenköy-Erimez-Yavuzkemal 56 km'dir. Kayak yapmaya elverişli 2300 m. yüksekliğindeki Yörücek Tepesi eteklerinde çıplak bir alan üzerine kurulmuştur.
Giresun il merkezine yaklaşık 56 kilometre uzaklıkta, Dereli ve Bulancak ilçelerinin sınırlarının kesiştiği bir alanda yer almaktadır.
Yer adlarının toplumların hafızalarından önemli izler taşıdığı da bilinen bir gerçektir. Çalışmamızda Giresun iline bağlı 370 yayla ve oba adı incelenmiştir.
Yaylanın pazarı haftanın Cuma günleri yayla merkezine kurulur.
İlgili 44 soru bulundu
Kümbet Yaylası, Doğu Karadeniz bölgesinde, 1640 metre rakımlı bir yayladır.
Karagöl Yaylası, Sakarya ili, Taraklı ilçesi sınırlarındaki yayladır. İlin büyük yaylalarından olan Karagöl 567 hektar büyüklüğe, 1.100 m yüksekliğe sahiptir..
Giresun´da nüfusu bini geçen en kalabalık köyler sıralaması da şöyle gerçekleşti: Sınır Köyü (Yağlıdere) 1.494, Pazarsuyu Köyü (Bulancak) 1.314, Çatak Köyü (Doğankent) 1.146, Çalça Köyü (Dereli) 1.050, Boztekke Köyü (Giresun Merkez) 1.044, Ericek Köyü (Espiye) 1.049, Erikliman Köyü (Giresun Merkez) 1.001.
Giresun dağları üzerindeki yüksek noktaları şöyle sıralayabiliriz, Giresun-Gümüşhane sınırında yer alan Gavur dağları (Balaban dağları) Üzerinde denizden 3331 metre yükseklikteki Abdal Musa Tepesi ilimizin en yüksek noktasıdır.
Ayder Yaylası, Çamlıhemşin/Rize
Türkiye'nin en yüksek yaylası olan Samistal Yaylası ile aynı lokasyonda bulunan Ayder Yaylası, Çamlıhemşin ilçe merkezine 19 kilometre mesafede.
Bektaş Yaylası 2100 metre yükseklikte, Giresun il merkezine (en kısa yoldan) 56 km uzaklıktadır.
Söğüteli-Kazıkbeli Yaylası 7 km, Söğüteli-Alistire Yaylası ise 6 km mesafededir. Kazıkbeli Yaylası'nda yerleşim yeri 2335 metre, Alistire Yaylası'nda ise 2208 metre yükseltide yer almaktadır ve iki yayla da alpin kattadır.
Aladağ-Meydan Yaylası - Adana
Aladağ İlçesi'ne 6 kilometre uzaklıkta olan yaylaya stabilize yol ile ulaşılmaktadır. 1700 metre rakımda bulunan yayla, ardıç, çam, köknar, sedir ağaçları ve meyve bahçeleri ile iç içedir.
Gümüşhane, Trabzon ve Giresunlu vatandaşların ortak kullandığı bin 800 rakımlı Kadırga Yaylası'nda düzenlenen şenliğe katılanlar, yoğun sis ve yağmura rağmen kemençe eşliğinde horon oynadı.
Sis Dağı; Giresun İli Görele ve Eynesil ilçeleri ile Trabzon ili, Şalpazarı ilçesi sınırlarında, Aladağların en yüksek tepesidir. Yüksekliği 2182 m'dir. Zirvesi Görele'nin Yeşildere köyü sınırları içerisinde bulunmaktadır.
Ayder Yaylası :
1218 m rakıma sahip, Fırtına Deresi'nin sesi içinde metrelerce yüksekten akan Gürgendibi ve Gelintülü Şelalaeri'ne yürüyüş mesafesinde ve diğer görülmeye değer pek çok yerin geçiş noktası konumundadır.
Giresun, bir Miletos kolonisi olarak kurulmuştur. Yunanca adı "Kerasus"dur. İsminin, yabani kiraz ağaçlarından dolayı "Kiraz diyarı" olabileceği söylenir. Giresun, 1397 yılında Türkmen beyi Emir Oğlu Süleyman Bey tarafından fethedilerek Türk yurdu haline getirilmiş olup, Eski Türklerde adı Vilayet-i Çepni'dir.
Ağrı Dağı (Ermenice: Արարատ, Ararat ya da Մասիս, Masis; Kürtçe: Çiyayê Agirî; Selçuklular döneminde: Eğri Dağ), 5.137 metrelik rakımıyla, Türkiye'nin en yüksek dağıdır. Ağrı Dağı, Türkiye'nin doğu ucunda, İran'ın 16 kilometre batısında ve Ermenistan'ın 32 kilometre güneyindedir.
Süphan Dağı Türkiye'nin üçüncü en yüksek dağı ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde, Van Gölü'nün kuzeyinde bulunur. Adilcevaz ilçesine bağlıdır ve yakınında Patnos, Malazgirt ve Ahlat ilçeleri yer alır.
Yaz aylarının vazgeçilmez ilçeleri arasında yer alan Dereli, doğal güzellikleriyle turistlerin beğenisini kazanmaktadır. Şelale ve yayla açısından geniş bir yelpazeye sahip olan Dereli, Giresun'da mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler arasındadır.
Giresun nüfus kütüğüne kayıtlı toplam kişi sayısı ise 1 milyon 154 bin 100 oldu. Buna göre 763 bin 467 kişi başka illerde ikamet ediyor. Verilere göre başka şehirlerde ikamet eden Giresunlular en çok 492 bin 556 kişi ile İstanbul'da yaşıyor.
Giresun nüfusunun Türkiye'nin toplam nüfusu olan 85.279.553 içindeki payı % 0,53'tür. 2022 nüfusu; 2021 nüfusuna göre % 0,16 artış, ADNKS'nin başladığı 2007 nüfusuna göre ise % 7,98 artış göstermiştir. Giresun'un 2022 yılı nüfus yoğunluğu 66 kişi / km2 çıkmıştır. Bu oran Türkiye'de ise ortalama 136 kişi / km2'dir.
Dikmen Yaylası
Orman gülleri ile ünlü olan yaylada elektrik mevcuttur. İlimizin 1722 m. yüksekliğindeki en yüksek tepesidir. Burada her yıl yaz sezonu şenlikler yapılmaktadır.
Aybastı ilçemize 17 km. mesafede bulunur. Rakımı yaklaşık 1.500 m. civarındadır. Her yıl Temmuz ayı içinde yayla şenlikleri yapılmaktadır. Şenliklerde çeşitli yarışmalar, folklor gösterileri, konserler, sosyal ve kültürel etkinlikler, güreş müsabakaları, at yarışları vb. etkinlikler düzenlenmektedir.
Hendek ilçe sınırları içinde yer almaktadır. Dokurcun ve Çiğdem Yaylası arası 18 kilometredir. Bununla birlikte Hendek-Karadere üzerinden Dikmen ve Çiğdem köylerine, buradan da 1.500 metredeki Çiğdem Yaylası'na ulaşılabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri