Belediyede Memur Olmak İçin Hangi Bölüm Okunmalı? Belediyede memur olarak çalışmak isteyen kişilerin lise, önlisans, lisans veya yüksek lisans mezunu olmaları gerekmektedir. Belediyede çalışmak için okunması gereken net bir bölüm bulunmamaktadır.
Belediyeye memur olarak girebilmeniz için T.C vatandaşı olmalısınız. KPSS sınavına girmeniz ve başarılı olmanız gerekmektedir. KPSS sınavından en az 70 puan almak (70 puan baz alınsa da atama için en yüksek puandan başlayarak geriye doğru personel alımı yapılmaktadır.) En az lise ve dengi okullardan mezun olmak.
Belediyelerde sözleşmeli ya da kadrolu memur olarak çalışılabilir. Bu işlerin bazılarında KPSS şartı aranırken kimilerinde ise KPSS şartı bulunmamaktadır. İŞKUR 'un kurum dışı kamu işçisi alımı ilanlarında farklı illerde belediyelere kadrolu işçi alımı yapıldığı duyurulmakta.
Nitekim Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü'nün vermiş olduğu 20.12.2022 tarihli görüşe göre sınav yapılmaksızın sözleşmeli personel alınabileceği belirtilmişti.
Bu hükümlere göre belediyelerde çalışan memurlar 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun kapsamı içinde bulunmaktadırlar. Memuriyet, kadroya bağlı bir görev olup, kamu hizmetinin aslî unsurlarından birini oluşturur.
İlgili 27 soru bulundu
Kadrolu belediye işçileri 2022-2023 yılında yüzde 12 ve yüzde 5 artı enflasyon farkıyla zam alacak.Temel maaşı 12.100 liraya çıkarılan işçilerin maaşı 2023 yılında 15 bin 555 liraya ulaşacak.Belediyede kadrolu memur maaşları ise 10.540 TL ile 17.140 TL arasında değişecek .
Yukarıda yer verilen hükme göre, avukat, mimar, mühendis, şehir ve bölge plancısı, çözümleyici ve programcı, tabip, uzman tabip, ebe, hemşire, veteriner, kimyager, teknisyen ve tekniker gibi uzman ve teknik personel belediyelerde sözleşmeli personel olarak çalıştırılabilir.
Belediyede kadrolu memur olabilmek için mutlaka KPSS'ye girmek gerekmektedir. KPSS'ye giren adayların başvuru yapabilmeleri için için en az 60-70 puan almaları gerekmektedir.
c) 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların 3 üncü maddesinin ikinci fıkrasında yer alan ücret tavanı 24.874,40 TL'ye yükseltilmiştir.
2017'de ise oy verme yaşıyla aynı olan 18'e indirildi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylık yaşı 40'tır. Yerel yönetimlerde ise (belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği, il genel meclisi üyeliği, muhtarlık ve ihtiyar heyeti üyeliği) seçilme yaşı 2018 yılında 18 olarak tespit edilmiştir.
Memur alımları için belirlenen herhangi bir alt veya üst yaş sınırı var ise buna uymak gerekir. En az lise, önlisans ya da lisans mezuniyeti gereklidir. Yüksekokul ve lisans bölümlerinden mezun olmanız önemlidir. En az lise, ön lisans ve lisans mezuniyeti ile memur olunabilmektedir.
Düz memur kadrosu, kamuda masa başı çalışan personeller olarak nitelendirilir. Kuruma dair işleri, evrak işlerini, yazışmaları, sistemler düzenlemeleri yapar ve vatandaşlara yardımcı olur.
Özel bir mesleki bilgiye ihtiyaç duyulduğu takdirde veya yıllık planlar içinde geçici olarak işlerde görevlendirilmek üzere ilgili kurumların teklifi ile Devlet Personel Başkanlığı'nın da görüşleri alınıp sözleşme yapılmak kaydıyla geçici olarak çalıştırılan kamu hizmetlisine sözleşmeli personel denmektedir.
Evet kesinlikle, mali hizmetler biriminde sizden faydalanabilirler.
Belediyelerin hangi kadro ve unvanları kullanabilecekleri ve sayıları, belediye gruplarına göre belirleniyor. Belediyelerin hangi grupta yer alacağı ise Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan yıllarıı adrese dayalı nüfus sayımında belirlenen nüfuslara uygun olarak yeniden düzenlenerek Yönetmeliğe ekleniyor.
Bu noktada ayrıca vurgulamak gerekir ki, her belediyenin hukuken ayrı "kamu tüzel kişiliği" bulunuyor. Kamu tüzel kişisi demek, devlet adına kamusal yetki ve otorite kullanabilme demek. Bu noktadan da belediyeler hukuken devletin birer parçası.
Belediye personeli, belediye başkanı tarafından atanır. Birim müdürlüğü ve üstü yönetici kadrolarına yapılan atamalar ilk toplantıda belediye meclisinin bilgisine sunulur.
Hangi Kurum Kaç KPSS Puanı İle Memur Personel Alımı Yapıyor? KPSS Puanı ile alımlar Memur ve Kamu Personeli statüsünde yapılmaktadır. Bu yönde Belediyeler genelde 60 KPSS Puanı ile, Üniversiteler 50 KPSS Puanı ile ve Bakanlıklar 60 - 70 KPSS Puanı ile alım yapmaktadır.
KPSS lisans oturumlarından 50 ila 60 puan arasında alan adaylar daha çok belediyelerin memur alımları ve jandarma alımlarını tercih ediyor. Bunun yanında bu puan aralığına sahip olan adaylar öğretmenevi, polis evi ve misafirhanelerde de açılan memur alımı ilanlarına müracaat edebilirler.
Belediyeler tarafından yayımlanan ilanlar için 24 Belediye KPSS siz İşçi Alımı ve KPSS siz Personel alımı yapacaklarını bildirdi. 9 Belediye ile en az 50 KPSS İle Memur alımı yapacağını bildirdi.
KADROYA GEÇİŞLER TALEBE BAĞLI
4B'li personel, mahalli idareler personeli, teşkilat kanunlarına dayalı olarak çalışan sözleşmeli personel, Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları, kamu dışı aile sağlığı çalışanları, vekil imam hatip ve müezzin kayyımlar ile vekil ebe ve hemşireler de düzenlemenin kapsamına alınıyor.
6495 sayılı Kanunun 9'uncu maddesi, memur kadrolarına geçirileceklerin belediye ve bağlı kuruluşları ile mahalli idare birliklerinde 5393 sayılı Belediye Kanununun 49'uncu maddesinin üçüncü fıkrasına göre çalışan tam zamanlı sözleşmeli personel olduğunu belirtmektedir.
Memurda olabilirsiniz. Önce lise okuduktan sonra sınavlara girer. sonra üniversite okur lisans olarak sınavlara girer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri