meb.gov.tr/” adresi üzerinden yapılmaktadır.
e-Devlet Kapısı
Bu hizmeti kullanarak, ilgili kuruma iletilen evrakların son durumunu ve işlem geçmişini takip edebilirsiniz.
MEB'e bağlı kurumlara verdiğiniz dilekçelerinizi “Dilekçe Sorgulama” sayfasından takip edebilirsiniz. MEB'e bağlı kurumlardan gelen e-imzalı resmi yazıları “Evrak Doğrulama” sayfasından doğrulayabilirsiniz.
Dilekçe sorgulama hizmeti 28/09/2018 tarihinden itibaren e-Devlet (https://www.turkiye.gov.tr) üzerinden sunulmaya başlanmıştır.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU ÜZERİNDEN ARAMA
Öncelikle bu adrese tıklayın ve “SGK Evrak Kaydı ve Takibi” başlığı altında başvuru dosyanızın ne durumda olduğunu öğrenebilirsiniz. Bu sorgulama için gerekli bilgiler TC kimlik numaranız ve kayıt yılı bilginizdir.
İlgili 37 soru bulundu
Evrak teyit işlemleri ve Dilekçe Sorgulama işlemleri ” https://evraksorgu. meb.gov.tr/” adresi üzerinden yapılmaktadır.
Gelişmelerin ardından 'EYT evrak takibi nasıl yapılır?' sorusu vatandaşların merak ettiği konular arasında yerini aldı. E-Devlet Kapısı üzerinden yada Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) DYS Evrak Takip sayfasından yılı seçip SGK'ya giden belgelerinizi kontrol edebilirsiniz.
Belediyeye dilekçe verdim, ne zaman yanıt gelir? Başvurunuzun sonucu ya da başvurunuzla ilgili gerçekleştirilen işlemin aşamaları, en geç Otuz (30) gün içinde gerekçeli olarak size bildirilmelidir. İşleminizin bulunduğu aşamanın size bildirilmesi halinde, sonucunda da ayrıca bildirilmesi gerekmektedir.
Yetkili idarî makam tarafından, bu şekilde yapılan başvurularla ilgili olarak, yapılmakta olan işlemin safahatı veya sonucu hakkında dilekçe sahiplerine en geç otuz gün içerisinde gerekçeli olarak cevap verilecektir. İşlem devam ediyorsa, sonucu hakkında ayrıca bilgi verilecektir.
dilekçelerin dilekçe komisyonu ile İnsan Hakları inceleme Komisyonu´nda incelenerek 60 gün içinde karara bağlanacağı göz önüne alınarak, TBMM Dilekçe Komisyonu tarafından gönderilen dilekçelerin de ilgili Kamu kurum ve kuruluşlarınca en geç 30 gün içerisinde cevaplandırılmasına dikkat edilecektir.
Türk vatandaşlarının ve Türkiye'de ikamet eden yabancıların kendileri ve kamu ile ilgili dilek ve şikâyetleri konusunda yetkili makamlara yaptıkları başvuruların sonucu veya yapılmakta olan işlemin safahatı hakkında dilekçe sahiplerine en geç otuz gün içinde gerekçeli olarak cevap verilir.
Dilekçe kanununda 30 gün içinde cevap verilir diyor. 60 gün içerisinde verilmemesi istemin reddi anlamına geliyor. Bu durumda 60 günün bitiminde 60 gün içerisinde idari yargıda zımnen reddin iptali istemiyle dava açılabilinir.
Böylece 1982 Anayasası'ndan daha önceki dönemlerde yasak olmayan hatta anayasal bir hak olarak belirtilen toplu dilekçe verme veya şikâyet etme hakkı memurlar açısından bu yasal düzenlemeyle disiplin cezasını gerektiren bir eylem haline dönüşmüştür.
Vatandaş Uyap'a girdiğinizde sol menüden "Dosya Sorgulama" sekmesinden Yargı Türü, Yargı Birimi/ Mahkeme Türü seçtikten sonra sorguda "Dosya Görüntüle"ye basarak, sonra üst sekmelerden Evrak bölümüne giderek, dava dosyasına sunulan tüm evrakları görebilirsiniz.
Ayrıca herhangi bir konu hakkındaki başvuru veya taleplerinizi de GENEL DİLEKÇE ile vergi dairenize İNTERAKTİF VERGİ DAİRESİ'nin web (ivd.gib.gov.tr) uygulaması üzerinden elektronik ortamda verebilir ve sonuçlarını takip edebilirsiniz.
Doğrulamak istediğiniz belgeye ait barkod numarasını giriniz. e-Devlet mobil uygulamasında yer alan Barkodlu Belge Doğrulama özelliği ile, belgenin üzerindeki karekod'u okutarak, belgeleri daha hızlı ve kolay bir şekilde doğrulayabilirsiniz.
Dava tarihinde yürürlükte bulunan 6100 Sayılı HMK.nun 128. maddesinde “Süresi içinde cevap dilekçesi vermemiş olan davalı, davacının dava dilekçesinde ileri sürdüğü vakıaların tamamını inkar etmiş sayılır” hükmüne yer verilmiştir.
Dava, dava dilekçesinin kaydedildiği tarihte açılmış sayılır (HMK m.118-1). Karşı dava dilekçesinin verilmesi esnasında harç alınmadığı gibi bu eksiklik yargılama sırasında da giderilmemiştir. Harç tamamlattırılmadan müteakip işlemler yapılmaz.
Dilekçenin her daim kabul edilmemesi, dilekçe hakkının kullanmasının engellenmesi suçu oluşturmayacaktır. Dilekçenin kabul edilmemesi, hukuki bir neden olmadan reddedilmelidir. Dilekçe hakkı, sözlü olarak yapılan başvuru ile gerçekleşecek ise ispatı açısından önemli bir durumdur.
Davaya süresi içinde cevap verilmemiş olması, davacının dava dilekçesinde ileri sürdüğü vakıa- ların tamamının inkarı anlamına gelir (H.M.K. madde 128). Davaya süresinde cevap vermeyen davalı, davacının kusurlarına yönelik olarak değil, kendisine kusur yüklene- meyeceğine dair delil bildirme hakkına sahiptir.
Suç duyurusunda bulunmanın birden fazla yolu bulunmaktadır. İl ve ilçe merkezlerinde emniyet teşkilatının birimi olan karakollara, kırsal bölgede ise jandarmaya müracaat ile suç duyurusunda bulunabilirsiniz.
Peki bu ifadeler ne anlama geliyor? GELEN EVRAK BEKLEMEDE: SGK ile ilgili bir işlem yapmak için evrak teslim edildiğinde evrakın henüz işleme alınmadığını ve beklemede olduğunu ifade eder.
Evrak takip elemanı, şirketler ve müşterilerden gelen tüm evrakları bir defter ya da dijital ortama kayıt ederek evrakları şirket içerisindeki ilgili birime yönlendiren kişidir.
Evrak Takip Sistemi, kurum, birim ve kişi bazında evrak kaydı, teslim, havale, iade, iptal, dosyalama işlemlerini gerçekleştirir. Bu modül aynı zamanda belge yönetimi için gerekli numeratör (sayaç) altyapısını sağladığından e-imza ile imzalanan tüm dokümanların kurumsal kayıt sisteminde gösterilmesi için zorunludur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri