BELOC ZOK kontrollü salımlı film tabletlerin günde bir kez tercihen sabahları alınması önerilir.
Beloc Zok kontrollü salımlı film tabletin prospektüsündeki kullanım şekli ve dozu bilgisi, ? Metoprolol günlük dozunun bir defada ve tercihen sabahları alınması önerilir. Kontrollü salımlı tabletler bölünebilir ve hipertansiyonda günde bir defa 50-100 mg alınır.
Kalp atımlarının yavaşlamasına, kalpte ritm bozukluklarının önlenmesine ve tedavisine, aynı zamanda tansiyonun düşürülmesine yol açar.
BELOC® ZOK 'u aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ Eğer: • Kesik kesik topallamanın görüldüğü, kan dolaşım bozukluğunuz varsa, • İleri derecede böbrek yetmezliğiniz varsa, • Prinzmental göğüs ağrısı olarak adlandırılan kendiliğinden gelişen kalp krampından kaynaklanan tipte göğüs ağrınız varsa, • Astım hastalığınız ...
Üzüm ve bal çarpıntıyı azaltıcı etkileri iyi bilinen gıdalardır.
İlgili 34 soru bulundu
olabilir. Etkin madde metoprolol bebeğinizde kalp hızı düşüklüğüne neden olabilir.
Kalp ritim bozukluğuna ne iyi gelir? Kalp ritim bozukluğuna iyi gelen en önemli etkenler arasında egzersiz vardır. Her gün tempolu yürüyüş yapmak kalp sağlığı için oldukça faydalıdır. Bunun dışında lahana, ıspanak, roka ve pazı gibi yeşil yapraklı sebzelerin tüketilmesi kalbin sağlıklı çalışmasına yardımcı olur.
ağırlaştırabilir, kalp krizi ve ani ölüm riskini artırabilir. İlacın aniden kesilmesi tehlikelidir. ® ZOK kullandığınızı söyleyiniz. Ameliyat edilen hastalarda BELOC® ZOK tedavisinin kesilmesi önerilmemektedir.
Önerilen doz: - Yüksek tansiyon, günde bir kez 50-100 mg'dır. - Angina pektoris ve düzensiz kalp aktivitesi (aritmi) günde bir kez 100-200 mg'dır. - Diğer ilaçlarla birlikte stabil kalp yetmezliği başlangıç dozu günde bir kez 12.5 - 25 mg.
BELOC ZOK ile tedaviye başlanması, sadece kalp yetmezliği konusunda uzman doktorlar tarafından gerçekleştirilmelidir (bakınız 4.4). Stabil kalp yetmezliği olan hastalarda doz, fonksiyonel sınıf II: İlk iki hafta için önerilen başlangıç dozu günde 25 mg'dır.
Önerilen doz: - Yüksek tansiyon, günde bir kez 50-100 mg'dır. - Angina pektoris ve düzensiz kalp aktivitesi (aritmi) günde bir kez 100-200 mg'dır. - Diğer ilaçlarla birlikte stabil kalp yetmezliği başlangıç dozu günde bir kez 12.5 - 25 mg.
BELOC ÇÖZELTİ' yi kullanırken aşağıdakilerden biri olursa ve devam ederse doktorunuza bildirin. Yaygın: Baş ağrısı, sersemlik, ellerde ve ayaklarda soğukluk, kalp atım hızında düzensizlik, göğüste kalp çarpıntısının hissedilmesi, egzersiz sonrası nefes daralması, mide ağrısı, bulantı, kusma, ishal, kabızlık.
BELOC AMPUL içerisinde metoprolol tartrat vardır. 5 ml'lik ampul olarak pazarlanmaktadır. Metoprolol beta blokerler adı verilen bir sınıfa dahildir ve bir beta-1-selektif beta blokeridir. tedavisine, aynı zamanda tansiyonun düşürülmesine yol açar.
BETA BLOKERLER
Hipertansiyonda, kalp damar hastalıklarında, kalp yetmezliklerinde, aritmilerde kullanılırlar. Bazı tipleri: atenolol (Tensinor) metoprolol (Beloc, Lopresor, Nortan vb)
BETABLOK CR nedir ve ne için kullanılır? BETABLOK CR beyaz renkli, yuvarlak, bikonveks, bir yüzü çentikli, film kaplı tablettir. BETABLOK CR 50 mg 20 tabletlik ambalajlarda kullanıma sunulmaktadır. Metoprolol fiziksel ve zihinsel çalışma dolayısıyla oluşan stres hormonlarının kalpteki etkisini azaltır.
nezle, ağız kuruluğu, karaciğerin iltihaplanması (hepatit), eklem ağrısı, kas krampları, konsantrasyon bozukluğu Ağız kuruluğu çürük riskini artırabilir, bu nedenle düzenli ve dikkatli diş fırçalamak ve ağız hijyeni önemlidir.
® ZOK'u aç veya tok karnına alabilirsiniz. İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız. Hamileyseniz veya hamile kalmayı düşünüyorsanız, ilacı kullanmadan önce bunu doktorunuza söyleyiniz. olabilir.
Kalp çarpıntısı, kalbin anormal derecede hızlı, yavaş, sert veya düzensiz attığı hissidir. Psikolojik kalp çarpıntısı ise bireylerin yoğun stres, kaygı, korku veya panik dönemlerinde yaşadıkları yaygın bir semptomdur. Bu durum hızlı, düzensiz veya anormal kalp atışlarının algılanması ile karakterize edilir.
BELOC ZOK, hipertansiyonlu hastalarda, hem ayakta hem de yatar durumda ve egzersiz sırasında kan basıncını 24 saatten daha uzun süre belirgin olarak düşürür.
Ritim Bozukluğu, Panik atak ile karıştırmamalıdur.
Ritim bozukluğuna bağlı çarpıntıyı panik ataktan ayırt etmek önemlidir. Ritim bozukluğuna bağlı çarpıntılar çoğunlukla ani başlayıp ani sonlanır. Panik atak ise bu şekilde olmaz.
Önerilen doz: - Yüksek tansiyon, günde bir kez 50-100 mg'dır. - Angina pektoris ve düzensiz kalp aktivitesi (aritmi) günde bir kez 100-200 mg'dır. - Diğer ilaçlarla birlikte stabil kalp yetmezliği başlangıç dozu günde bir kez 12.5 - 25 mg.
Kalp atışlarının yavaşlatılması için soğuk bir duş almak, yüzü soğuk su ile yıkamak ya da soğuk su içmek gibi yöntemler tercih edilmelidir. Yüksek nabız problemi olanların beslenmelerine ve egzersizlerine de dikkat etmeleri önerilir.
Özellikle kalp kapaklarında çökme olan hastalarda az su içme tansiyon düşüklüğüne yol açarak çarpıntı ve ritim bozukluğunu tetikleyebilir. Vücutta dolaşan sıvı azalmasına yol açarak kalp yetersizliğini tetikleyebilir. Az su içen ve tansiyon ilacı kullanan kişilerde tansiyon değerlerinde aşırı iniş ve çıkışlar sıktır.
Atriyal Fibrilasyon özellikle ileri yaş gurubunda en sık görülen ritm bozukluğudur. Kalp kulakçığının dakikada 300-600 arasında atmasına verilen isimdir. Uzun süre tedavi edilmediği takdirde Kalp Büyümesi yetmezliğine götürür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri