Dikişler ise 5 ile 15 gün arasında alınmaktadır. Özellikle yüz bölgesinde oluşan benlerde bu operasyon daha çok tercih edilmektedir.
Ben aldırma ameliyatından sonra ilk dört gün pansuman uygulanır. Bu sürede ameliyat bölgesine su değdirilmemelidir. Dikiş bölgesinde hissedilen gerginlik normaldir. Dikişler bir yada iki hafta sonra aldırılır.
Ben aldırma operasyonundan sonra iz kalır mı? Ben aldırma estetiğinde, benin derinliğine ve kullanılan tekniğin türüne bağlı olarak, hafif bir yara izi oluşabilir. Benin derinliği çok fazla ise iz bırakmamak izin tedavi 6 ya da 8 hafta aralıklar ile 2 ya da 3 seans şeklinde uygulanabilir.
Tedaviden sonra yaklaşık 1 hafta içerisinde işlem yapılan bölge iyileşir ve yalnızca hafif bir kızarıklık gözlemlenir. Kızarıklığın iyileşerek cilt ile aynı tona ulaşması 1-6 ay arasında gerçekleşir. Tedaviden sonra uygulama yapılan bölge kısa sürede iyileşir ve işlem yapıldığı belli olmaz.
Ben aldırma işlemi uygulamasından sonra benin sahip olduğu derinlik ve kullanılan tekniğe bağlı olarak iz kalabilir. Benin derinliği fazlaysa tedavinin 6 veya 8 hafta aralıklarla yapılması önerilir. Bu sayede 2 ile 3 seans aralığında yapılacak uygulamadan sonra ciltte iz kalmaz.
İlgili 29 soru bulundu
Dikiş izleri, genellikle yapılan estetik ameliyatlar ile düzeltilebilir. Çok derin ve çok ağır olmayan yara izlerinde cilt soyma işlemi yapılarak cildin görünümündeki bozukluk giderilir ve cildin yenilenmesi sağlanır. Doktor kontrolü dışında bölgeye kremler, yağlar vb. sürülmemelidir.
Kısacası plastik cerahi sonrası dikiş izi kalmaz ancak bunu arkasında birçok etmen rol oynar. Plastik cerrahi dikiş izlerinin kalıp kalmayacağı, birçok faktöre bağlıdır. Bu faktörler arasında kişinin cilt tipi, yaş, ameliyatın yapıldığı bölge ve operasyonun büyüklüğü sayılabilir.
Yarayı temiz ve kuru tutun. Yapılan bandajı, ıslanmadığı sürece 48 saat çıkartmayın. Eğer yara kanaması olursa bandajın üzerine birkaç dakika süre ile sıkıca bastırınız. 15 dakika içerisinde kanama durmazsa, hekiminize danışın.
Kabarık benler cilt ile aynı düzeye gelene kadar cihazla işlem yapılır. İşlem sonrasında belli belirsiz küçük bir iz kalır, sohbet mesafesinden belli olmayacak düzeydedir. İlerleyen zamanda ise bu izde ortadan kaybolabilir.
Soru: Vücutta benler varsa lazer yaptırmak zararlı mıdır? Vücuttaki her benin kanserleşme riski yoktur, buna karşılık benler bol miktarda pigment içerdiğinden lazerle kolay yanarlar.
Yara izi tedavisi – Basit ve etkili bir yöntem olarak Masaj
Yara izlerinin düzenli masajla tedavisi, yara izi yapısını önemli ölçüde iyileştirebilir ve yara izini daha hareketli ve daha az dikkat çekici hale getirebilir. Yara izi masajında, önce yara izinin kenarı boyunca hafif bir baskı uygulayarak masaj yapılmalıdır.
Yara iyileşme süreleri her sağlıklı insanda farklı zamanlarda tamamlandığı gibi ortalama %100 iyileşme 1 yılı bulmaktadır. Hücrelerin tamamen işlerinin bitip uzaklaşması yaranın ten rengine gelmesi ile anlaşılır ve yara iyileşmesi bitmiş kabul edilir bu süre de genellikle bir yıldır.
Genellikle benler çıkarıldıktan 1 ay sonra tekrar ortaya çıkabilir.
Ne zaman banyo yapabilirim? Kapalı bel fıtığı ameliyatı sonrası ortalama 3-4 gün, açık ameliyat sonrası ise yaranın büyüklüğüne ve durumuna bağlı olarak en az 10 gün süreyle, yara yerine su değmesi, yara iyileşmesini bozacağı için istenmez.
“BENLERDE RENK DEĞİŞİMİNE DİKKAT”
Yaz aylarında benin alınması gerekiyorsa zamana bakılmaz. Ama cerrahi uygulamalarda daha çok yaz aylarını tercih etmiyoruz. Kansere dönüşme potansiyeli olan bir benin alınmaması o kişinin hayatını tehdit eder, alınması değil.
İzle sonuçlanabilecek cerrahi ben aldırma işlemi tamamen zararsızdır. Kötü huylu ve riskli benler mutlaka vücuttan uzaklaştırılmalıdır. Eğer riskli benler vücutta kalmaya devam ederse , hastalık ilerleyerek yayılabilir ve tedavisi mümkün olmayan aşamalara taşınabilir.
Ben aldırma işlemi çok kısa sürmektedir ve pansuman gerektirmemektedir. Bireyin gündelik hayatına da etki etmez. Ben alma işleminin ardından ben bölgesinde 3 gün kadar sürecek olan pullanma, sonra hafif pembelik görülür. Ardından da bu pembelik cilt rengiyle uyumlu hal alır ve iz bırakmadan iyileşir.
Benin çevresine iğneyle lokal anestezi yapılıyor. İşlem yarım saat kadar sürüyor. Ben aldırdıktan sonra güneşe rahatlıkla çıkılabilir mi? Ben aldırsan da aldırmasan da güneşe çıkmamak en iyisi.
Ben alım işlemi genel olarak 10-15 dakika süren ve lokal anestezi ile yapılan bir işlemdir. İlgili bölge uyuşturularak yapılır. İşlemden 1 hafta sonra işlem yapılmış bölgede kabuklanmalar olur. Yaranın iyileşme süreci de antibiyotik içeren kremler kullanılarak hızlandırılır.
Dikişler yüz bölgesine atıldığında 5 gün ile 7 gün arasında bir kaynama süresine sahiptir. Kafa derisine atılmış olanlar 10 gün içerisinde kaynarken bacak bölgesine atılan dikişlerin kaynama ve iyileşme süresi 20 güne kadar çıkmaktadır.
2-Uygun yara bakımı ve pansuman: -Yaranın yeri, durumu, genişliği gibi faktörler göz önüne alınarak, dikiş sonrası 48-72 saat ıslatılmamalı ve yıkanmamalıdır. Cildin en üst tabakasının iyileşmesi bu sürede tamamlanır. -Bazı kirli ve akıntılı yaralarda bol suyla, basınçlı suyla ya da sabunlu suyla yıkamak gerekebilir.
Dikiş bölgesinde kızarıklık, şişlik, akıntı ve açılma var ise dikiş kesinlikle alınmamalı ve bir süre daha beklemelidir. Yara kontrolünde yara temiz ise dikişler uygun materyaller ile ortalama 10 gün sonra alınmalıdır ve alınana kadar su ile temasından kaçınılmalıdır.
3 gün önce dikişlerimi aldırdım ve bu sürede öğrendiğim kadarıyla estetik dikiş veya iç dikiş dedikleri dikişler kendiliğinden yok oluyor ancak normal dikiş ise aldırmanız gerekiyor. Eğer dikişler alınacak dedilerse gitmeniz gerekiyor.
Bilimsel literatürde “Estetik dikiş” olarak adlandırılan bir teknik bulunmamaktadır. Dokulara özenli yaklaşılan, ince dikiş iplikleriyle uygulanmış, uygun teknikler ile yapılmış dikiş, estetik olarak iyi bir sonuç verebilir. Özensiz bir dikişe göre daha az dikkat çeken, daha ince bir iz kalması sağlanabilir.
Nemli ya da kuru ortamda iyileşme:
İyileşmenin hızlandırılabilmesi için yaranın kuru olması gerektiğini düşünenler yanılmaktadır. Yaranın tam da olması gerektiği gibi nemli olması iyi bir iyileşme süreci sağlayacaktır1. İdeal nemli ortamda iyileşme daha hızlı gerçekleşir ve yara izi oluşma riski azalır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri