Halk arasında bereket bitkisi, şans çiçeği, refah çiçeği olarak da bilinen para ağacı, Orta ve Güney Amerika'ya özgü bir türdür. Bakımı oldukça kolay olan para ağacı 'pachira' havayı temizleme özelliğiyle de en çok tercih edilen salon bitkisi türlerinin başında geliyor.
Orkide. Orkide eve şans ve bereket getiren, özellikle dekorasyonlarda kullanılan en sevilen çiçekler arasındadır. Genellikle yeni iş tebriklerinde ya da diğer özel gün kutlamalarında da orkide oldukça fazla tercih edilir. Orkide ayrıca saflığı, bereketi ve üretkenliğin de simgesidir.
“Para çiçeği evde nereye konur?” diye merak ediyorsanız, güneşe aşık bir bitki olduğunu bilerek hareket etmelisiniz. Soğuk ortamları sevmeyen bu bitki için oda sıcaklığının asla 15 derecenin altına düşmemesi lazım. Bu nedenle güneş alan pencere kenarları tamda bu bitkiye uygundur.
Para ağacı diğer bilinen adı ile bereket bitkisi bolluk, şans ve para getirdiğine inanılan özel bir bitki türü.
Toksinleri absorbe eden ve havayı temizleyen Kılıç bitkisi, ortama oksijen yayar. Asya'da bu bitkiyi evde yetiştirmenin bereket, güzellik ve sağlık sağlayacağına inanılır.
İlgili 35 soru bulundu
Uzun ve ince yapraklarıyla bilinen kılıç çiçeğinin yapraklarının boyu bir metreyi aştığında yeni bir ev alınma ihtimali doğacağına dair bir inanış da bulunmaktadır. Bunun için özel bir kılıç çiçeği dilek duası yoktur ama tohumdan ya da yapraktan çiçeği yetiştirmeye başlayınca içten niyet etmek gerektiği söylenmektedir.
Benzen, formaldehit, ksilen ve toluen gibi zararlı kanserojenleri emerek oksijen seviyesini yükseltir. Dahası, evdeki kötü kokuları giderir. Yatak odanızda ya da fazla havalandıramadığınız iş yerinizde gönül rahatlığıyla ve çok sayıda yetiştirebilirsiniz.
Bulunduğu ortama şans ve para getirdiğine inanılan Crassula çiçeği, halk arasında genellikle para çiçeği ve bereket çiçeği isimleriyle bilinir. Ayrıca kimi yörelerde yeşim çiçeği ve mücevher çiçeği olarak da bilinir. İsminden de anlaşılacağı üzere, bu çiçeğin bulunduğu ortama şans ve para getireceğine inanılır.
Genellikle yeşim bitkisi, şanslı bitki, para bitkisi veya para ağacı olarak bilinen Crassula ovata, Güney Afrika'nın KwaZulu-Natal ve Doğu Cape eyaletlerine ve Mozambik'e özgü küçük pembe veya beyaz çiçekleri olan etli bir bitkidir; dünya çapında bir ev bitkisi olarak yaygındır.
Crassula Ovata - Para Çiçeği - Bereket Bitkisi.
Para çiçeği bulunduğu bölgeye bolluk ve para getirildiğine inanılır. Bundan dolayı daha önce bu çiçeği yetiştirmiş olan kişilerin evine bolluk bereket gelmiştir. Bundan dolayı da bu çiçeğin ismine para çiçeği denilmiştir. Ülkemize ise ilk olarak bu çiçek Güney Afrika'dan gelmiştir.
Para çiçeği, bir yerde üç aydan uzun süre kalırsa o eve veya kişilere şans ve para getireceğine inanılır. Çiçeğin anlamı da bu anlayıştan gelir. Hem evlerde hem iş yerlerinde bolluk ve bereketin artması amacıyla kullanılır. Ayrıca bulunduğu mekâna pozitif enerji verdiği inancı da oldukça yaygındır.
Evin Bereket Köşesi Neresi? Evin bereket köşesi, Feng Shui'de "Zenginlik ve Bolluk" alanı olarak bilinir ve genellikle evin güneydoğu köşesinde yer alır. Bu alan aynı zamanda "para alanı" olarak da adlandırılır ve finansal başarı, refah ve zenginlik ile ilişkilendirilir.
İsraftan, hırs ve tamahtan, nimete karşı nankörlükten ve cimrilikten uzak dur! Zira bereket, sahip olduklarına esir düşmeden yaşayarak ulaştığın huzurdur. Yalan, riya, gösteriş, aldatma ve haksızlıktan kaçın! Çünkü günahlar ve ahlaki zafiyetler bereketi yok eder.
- Evden dışarıya maya vermek evin bereketini kaçırır (K.1, K.9, K.10, K.26, K.40, K.44). - Evde sirke bulunması evin bereketini arttırır. Biterse evin bolluk bereketi kaçar (K.13, K.19, K.4, K.7, K.53, K.59). -Evde yapılan ekmeğin çok kabarması berekettir (K.1, K.8, K.25, K.26, K.40).
Latince ismi "Crassula Ovata" olan Para Ağacı sadece ülkemizde değil dünyanın pek çok yerinde saksı çiçeği olarak yetiştirilen bir bitkidir. Ülkemiz dışında "Pachira" ismiyle de tanınan bu bitki " Para Ağacı, Para Çiçeği, Para Bitkisi, Şans Çiçeği, Yeşim Çiçeği, Bereket Ağacı" olarak da isimlendirilebilmektedir.
Işık: Gölge ve yarı gölge ortamlara mükemmel uyum sağlayan para çiçeği bu özelliğiyle ev ve ofislerin neredeyse tüm odalarına uyum sağlamaktadır. Direkt gün ışığı yapraklarında yanıklar oluşturacaktır. Bu nedenle uzun saatler boyunca direkt gün ışığı almamasına özen göstermelisiniz.
Para çiçeği toprak konusunda çok seçici değildir ama saksı konusunda oldukça seçicidir. Köklerini rahatlıkla büyüyebilmesi için derin ve büyük bir saksı tercih edilmelidir. Para çiçeği oldukça kolay çoğaltılabilir. Yaprağından bir dal alarak su içerisinde bekletmek yeterli olacaktır.
3) Evin Bereketini Artırır
Adaçayı yakmak negatif enerji dönüşümü için kullanılmaktadır. Bu tütsünün yaydığı enerji sayesinde evinize bereket gelecektir. Yakılan adaçayının küllerini ise çöpe atmayınız. Mümkünse pencereden dışarı savurmalısınız.
Krizantem, orkide, gül, şakayık, mimoza, karanfil ve tamamıyla yeşil bir görüntüye sahip olan bu çiçekler arasında ilk başta bulunmaktadırlar. Gerek kokuları güzel olan gerek de görüntüleri mükemmel olan ve tamamen estetik yönden bile kişileri etkisi altına alan bu bitkiler eve şans getirmektedir.
Eve Uğur Getiren Çiçekler
Karanfil, mimoza, şakayık, gül, orkide, krizantem ve tamamen yeşil görünüme sahip olan bitkiler bu türler içerisinde öncelikli sırada yer alır.
Kılıç çiçeği adıyla da bilinen paşa kılıcı, NASA'nın onayladığı çiçekler arasında yer alır. Gece boyunca havadaki karbondioksiti oksijene dönüştürür ve daha kaliteli bir uyku deneyimi yaşamanızı sağlar. Doğrudan güneş ışığına ihtiyaç duymadığı için, evde kolayca yetiştirilebilir.
Paşa kılıcı güneşi seven ve soğuğu sevmeyen bir çiçektir. Bu yüzden bulunduğu odanın sıcaklığı normal bir seviyede olmalıdır.
Karbondioksit seviyesini düşüren bu çiçek; ksilen, benzen, formaldehit, toluen gibi zararlı bileşenleri yükseltir. Kılıç çiçeği; evdeki kötü kokuları alır. Oksijen seviyesini çoğaltan ve karbondioksiti azaltan ve zararlı organik bileşikleri emen kılıç çiçeği, havadan kaynaklı olan alerjileri de önler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri