Bulunduğu ortama şans ve para getirdiğine inanılan Crassula çiçeği, halk arasında genellikle para çiçeği ve bereket çiçeği isimleriyle bilinir. Ayrıca kimi yörelerde yeşim çiçeği ve mücevher çiçeği olarak da bilinir. İsminden de anlaşılacağı üzere, bu çiçeğin bulunduğu ortama şans ve para getireceğine inanılır.
Para çiçeği anlamı bakımından olumlu durum ve düşüncelerle eş tutulur. Eski dönemlerden beri uğurlu olduğu, konulduğu ortama şans getirdiği düşünülen bitki, ilk olarak zenginlik anlamına gelir. Bereket, bol para ve şans getirdiğine inanılan çiçek aynı zamanda sağlıklı yaşam olarak da adlandırılır.
Para çiçeği, bir yerde üç aydan uzun süre kalırsa o eve veya kişilere şans ve para getireceğine inanılır. Çiçeğin anlamı da bu anlayıştan gelir. Hem evlerde hem iş yerlerinde bolluk ve bereketin artması amacıyla kullanılır. Ayrıca bulunduğu mekâna pozitif enerji verdiği inancı da oldukça yaygındır.
Para Çiçeği Nasıl Çoğaltılır? Çoğaltılması oldukça kolay saksı çiçeklerinden olan para çiçeği, saksı içerisinde kalın köklerinin yanında küçük fideler vererek çoğalmaya başlar. Fideler yeteri kadar büyüdüğü zaman, köklerinden keserek yeni saksıya almanız gerekir. Böylece çoğaltma işlemini tamamlamış olursunuz.
İlgili 41 soru bulundu
Peki tercih edeceğiniz hangi çiçek eve bereket getirir. Afrika menekşeleri, portakal ağacı, nergis, şans bambusu, para ağacı, bonsai gibi çiçekler eve bereket çekmek için kullanılabilir.
Özellikle kış aylarında ortamdaki nem miktarını yükseltmek için nem makinelerinden yardım alabilirsiniz. Yeteri kadar ışık alamıyor olabilir. Bitkiniz tam gölge odalar hariç neredeyse tüm ışık koşullara uyum gösterecektir. Ancak yine de sararmalar mevcut ise daha fazla ışık aldığı bir konum tercih etmeniz önerilir.
Normal şartlar altında haftada bir defa sulanması gereken para çiçeğinin sıcak mevsimlerde su oranını toprağına bakarak dengeleyebilirsiniz. Para çiçeği toprak konusunda çok seçici değildir ama saksı konusunda oldukça seçicidir. Köklerini rahatlıkla büyüyebilmesi için derin ve büyük bir saksı tercih edilmelidir.
Işık Gereksinimi: Direkt güneş ışığı almaması gereken, ancak bol ışıklı ortamları seven bir bitkidir. Sulama Sıklığı: Toprak tamamen kuruduğunda sulanmalı, ancak aşırı sulamadan kaçınılmalıdır. Sıcaklık ve Nem: Bitki, soğuk koşullara dayanıksızdır. Bulunduğu ortamın sıcaklığı 20°C'nin altına düşmemelidir.
Para Ağacı sıcak ortamları seven bir bitkidir. Yani güneş ışıklarını yadırgamaz.
Bu bitkiyle ilgili geçmişten günümüze uygulanan güzel bir ritüel de var. Bereket çiçeğinin toprağına para koymanın ev sahibine para ve bereket getirdiğine inanılıyor. Bereket çiçeğinin ayrıca insana pozitif enerji veren yağlar içerdiği biliniyor.
Köklerin fazla suya maruz kalması çürümeye yol açar ve bu gibi durumlarda kök, gövde ve yaprağa su taşıyamadığı için yapraklarda sararma görülmeye başlar. Bu yüzden yaprak sararması görülen bitkilere daha fazla su vermek bitkinizin ölmesine neden olacaktır. Hava akımı alan noktalardan uzak tutmakta fayda var.
Camino – Pachira Aquatica Saksı Çiçeği
Bereket anlamına gelen para çiçeği, iç mekanlarda yetiştirilen ve bakımı son derece kolay olan bir bitki türüdür. Pachira olarak da adlandırılan bu çiçekler, pozitif enerji yayan bir özelliğe sahiptir.
Kutlamalar ve Özel Günler: Para çiçeği, özel günlerde (örneğin anneler günü, babalar günü) veya diğer özel kutlamalarda hediye olarak tercih edilebilir.
Eve Uğur Getiren Çiçekler
Karanfil, mimoza, şakayık, gül, orkide, krizantem ve tamamen yeşil görünüme sahip olan bitkiler bu türler içerisinde öncelikli sırada yer alır.
- Ekmek ve kırıntıları atılmaz, çöpe dökülmez. Süpürge ile ekmek ufağı süpürülmez, süpürülürse evin bereketi de süpürülmüş olur. Ekmek ufağı toplanıp yenirse, bir yere konursa, evin bereketi çok olur (K.3, K.5, K.13, K.20, K.26, K.27, K.28, K.34, K.36, K.42, K.55).
Ortam sıcaklığı 16-18 derece olmalıdır. Çok soğuk havalardan ve çok rüzgar alan yerlerden uzak tutun. Bitki -5 dereceye kadar dayanabilse de, soğuk havalar ve rüzgar, bitkinin gelişimini yavaşlatır. Sulama: Para ağacı düzenli su ister ve nemli toprağı sever.
Barış Çiçeği iç mekanlar için mükemmel bir bitkidir ve harika beyaz çiçekler açarlar. Yatak odasına konulabilecek bitkiler kategorisinde başlarda yer alırlar çünkü havayı temizleyen bitkilerdendir. Havayı formaldehit, benzen, aseton, alkoller ve trikloroetilenden temizledikleri bilinmektedir.
Çeşitli bölgelerde yetiştirilen para şans çiçeği bitkisinin 77 üzerinde farklı türe sahip olduğu bilinir.
Pilea yaprakları kıvrılıyor ne yapmalıyım? Pilea'nın yeterince ışık almaması gölgeli bir alanda konumlandırılması sonucu yaprakları kıvrılmaktadır. Yeterince dolaylı yoldan ışık almasına özen göstermelisiniz.
Saksı seçimi bu ağacın bakımında büyük bir öneme sahiptir. Çünkü para ağacının saksısının çok fazla derin olmaması gerekir. Uygun boyutta ve sığ derinlikte bir saksı kullanabilirsiniz. Bu formda bir saksıda para ağacına baktığınızda bakımdan verim alabileceksiniz.
Para Çiçeği için uygun toprak seçimi, bitkinin köklerinin sağlığını korumanın ve aşırı sulama sorunlarını önlemenin önemli bir adımıdır. Her ne kadar yavaş büyüyen bir tür olsa da, doğru bakımla baharla birlikte çiçek açar. Çiçekleri beyaz veya pembe, yıldız şeklinde, yaklaşık 1,5 cm çapındadır.
Cam arkası güneş ışığını sever. Direkt güneş ışığından kaçınılmalıdır. Yaprakların tek bir yöne eğilimini önlemek amacıyla haftada bir saksı yönünü ışığa doğru değiştirmeniz faydalı olacaktır. Her yıl bir kez ilkbaharda saksı değişimi yapmasanız bile toprağını yenilemenizde fayda vardır.
Para çiçeği fazla sulama, az sulama ya da rüzgâra maruz kalma nedenlerinden dolayı yaprak dökebilir. Bitkinizi kurtarmak için önce neden yaprak döktüğünü anlamalısınız. Bitkinin toprağını kontrol ederek sulamalı ve yer değişimi yaparak yapraklarının durumunu kontrol edebilirsiniz.
Çiçeğinizin toprağında yeteri kadar mineral ve vitamin kalmadığı zaman çiçeklerinizin yaprakları zamanla sararabilir. Çiçekler topraktan yeteri kadar besin alamadığı zaman yapraklarında sararma gibi belirtiler gösterir. Bu durumda kesinlikle çiçeklerinize besin takviyesi yapmanız gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri