[1] "İnsanlar arasında çeşitli yönlerden farklılıkların bulunması doğaldır." anlamında bir söz.
BEŞ PARMAK (PARMAĞIN) BİR (BİRİ) OLMAZ ATASÖZÜNÜN AÇIKLAMASI
Belirli bir insan topluluğu içinde benzerlikler olabileceği gibi farklılıklar da olabilir.
Cevap: Beş parmağın beşi bir değil (olmaz) atasözünün anlamı şu şekilde; İnsanlar duygu, yetenek ve benzeri konularda birbirinin tıpkısı, aynısı değildirler. ... Yeraltındaki madenler gibi, insanlarda nitelik yönünde farklılık gösterirler.
Çok Bilen (Söyleyen) Çok Yanılır Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: çok bildiği için kendine güvenen kişi, bilmediği şeylere de karışır ve bunlarda yanılır.
Akıl akıldan üstündür cümlesi pek çok insan tarafından sıklıkla kullanılan bir atasözüdür.
İlgili 28 soru bulundu
Ağaç yaşken eğilir. atasözünün anlamı: "Terbiye ve eğitimin etkili olması için küçük yaşta başlamak gerekir." anlamında kullanılan bir sözdür.
Bu atasözü, cümle içinde kullanıldığı zaman kişinin nasıl bir hayatı olduğunun yaşam tarzı ve yaşadığı ortamla aslında doğrudan ilişkili olduğu anlatılır. Örneğin, Evi tertemiz, aslan yattığı yerden belli olur. Cümlesinde olduğu gibi kişinin karakterini ve davranışlarını yaşadığı ortamın etkilediğini ifade eder.
Keçi kurttan kurtulsa gergedan olur - Vikisözlük.
Davulun Sesi Uzaktan Hoş Gelir Atasözünün Anlamı Nedir? Herhangi bir olayın gerçek durumuna anlayabilmek için uzaktan değil, birebir yaşamak gerekmektedir. Uzaktan izleyen insanlar için ise olaylar kolay görünür. Hatta yaşamda öyle durumlar ortaya çıkar ki, yaşayan insanlar rahatsız olurken uzaktan kişiler ona imrenir.
Kaçan Balık Büyük Olur Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: elden kaçırılan fırsat gözde büyütülür.
Sabır acıdır, meyvesi tatlıdır [1] Sabırlı olmak zordur ama sonucu tatlıdır. [2] Azim ile çıkılan yolda sabır zor olsa bile sınanışın her sonunda güzel şeyler olmaktadır.
Türkçede cümle içerisinde en çok kullanılan atasözlerinden biri olarak çam sakızı çoban armağanı cümlesinin geldiğini söylemek mümkün. ''Size çam sakızı çoban armağanı küçük bir hediye aldım. '
Veren Eli Herkes Öper Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? “Herkese yardım eden, cömert kimseye, diğer insanlar saygı gösterir” anlamında kullanılan bir sözdür. Hiç kimseyi ayırt etmeden iyilikte bulunan kimseler, insanlar tarafından saygı duyulurlar.
Beş parmağın beşi bir olmaz TDK sözlük anlamı şu şekildedir: belirli bir insan topluluğu içinde benzerlikler olabileceği gibi farklılıklar da olabilir anlamında kullanılan bir söz.
Atasözü [1] Varlıksız kişinin armağanı küçük bir şey olur.
Can çıkmayınca huy çıkmaz atasözü bütün insanlar için olan ortak bir durumu ifade etmektedir. Can çıkmayınca huy çıkmaz atasözünün anlamı şu şekildedir: İnsan kişiliğinin bir parçası olan huy, kişiliğin oluşumu sırasında ortaya çıkar. Huy, ölünceye kadar da sürüp gider. Huyun değiştirilmesi hemen hemen olanaksızdır.
Başa gelen çekilir atasözü, insanların yaşadıkları olumsuzluklara ve her türlü felakete karşı sabırlı olmaları gerektiğini ifade eder.
[1] Kusurunu anlayıp özür dileyen ve büyüklüğünüze sığınan kişi affedilmelidir.
İki Dinle Bir Söyle Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? Türk Dil Kurumuna göre; “ Aşırı konuşmak iyi bir şey değildir “ manasına gelmektedir.
Ummadığın Taş Baş Yarar Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: küçük veya önemsiz şeyler de çoğu kez büyük etkiler yapabilir.
şeklinde bir atasözü sorusu geldi. KEÇİ KURTTAN KURTULSA HANGİSİ OLUR? Atasözünün anlamı: Hayatta tehlikeler, zararlar, engeller olmasa her şey alabildiğine gelişir.
D şıkkı : Deveden büyük fil var.
İşleyen demir pas tutmaz atasözü, başka bir durumun insanlara uyarlanmış halidir. Bu atasözünün anlamı sürekli çalışan ve hareket eden insanın parlaması demektir. Yani çalışan ve hareketli olan kimselerin hem sağlık açısından hem de güç kuvvet açısından her daim verimli olabileceği anlatılmak istenmiştir.
Güneş balçıkla sıvanmaz sözüyle herkesçe bilinen ve farkında olunan bazı gerçeklerin değiştirilemeyeceği ifade edilmektedir. Güneşin o büyüklüğü ile sıvanması mümkün olmadığı gibi; bir gerçeğin de yalanla örtbas edilmesi mümkün değildir.
Baştakilerin tutumu bozuk olan toplumda her şey bozuk olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri