Beton delmek için hangi matkap ucu uygundur? Beton matkabı veya Taş matkap uçları, tuğla veya kireç gibi daha yumuşak taş türleri için doğru seçimdir.
3) Beton matkap uçları
Bu uçlar, bir darbeli matkap ya da döner delici/kırıcı ile birlikte duvarlarda ve betonda delme için kullanılır (betonda delme için bir döner delici/kırıcı gereklidir). Ancak duvarın gözenekli taşlardan yapılmış olması durumunda, sadece döner (darbesiz) delme yapılmalıdır.
Darbeli matkaplar, bir Akülü Delme Vidalama Makinası ile aynı özellikleri sunar, ancak ek darbe özelliği ile beton ve duvarcılık gibi sert yüzeyleri delmek için uygun güçlü bir seçenektir. Darbeli matkap, rafları yerleştirmekten olukları yerinde sabitlemeye kadar evdeki daha ağır işler için mükemmeldir.
Beton delme, beton bir yüzeye silindirik bir delik açma işlemidir. Bu beton kesme yöntemi için özel olarak tasarlanmış silindirik bir matkap kullanılır. Diğer matkap türlerine kıyasla bir beton matkabı arasındaki en büyük fark, merkezinin oyuk olmasıdır. Betonu keserken betonda dairesel bir delik oluşturur.
Beton uçlar, darbeli şarjlı matkap ile beraber duvar ve beton zeminde delme işlemi yapmak için kullanılmaktadır. Darbeli şarjlı vidalama cihazlarında özel darbe mekanizmasında bulunmaktadır. Bu mekanizma sayesinde cihaz çalışma sırasında dönme işlevi ile beraber ileri ve geri hareketlerle yüzeye darbe uygulamaktadır.
İlgili 34 soru bulundu
Beton delmek için hangi matkap ucu uygundur? Beton matkabı veya Taş matkap uçları, tuğla veya kireç gibi daha yumuşak taş türleri için doğru seçimdir.
Darbeli Matkap Duvarı Deler Mi? Darbeli matkaplar, genel olarak birçok yüzey üzerinde delik açma imkanı sunan el aletleridir. Ancak beton, delinmesi en zorlu olan yüzeylerin başında yer almaktadır.
Ussu USM-500W darbeli matkap diğer matkaplara göre ucunu ileri geri ittiren bir darbe hareketine de sahiptir. Bu sebeple, duvarın standart darbesiz delme yöntemlerinde dirençli olması nedeniyle gerekli alanı delmek kısa zaman alır. Bu nedenden dolayı duvarın delmesini kolaylaştırır.
Cevap 5 – Manyetik matkaplarla hem demir veya çelik gibi malzemelere , hem paslanmaz , hem alüminyum , hem de diğer metallere veya plastik gibi metal olmayan malzemelere de delik delme işlemi yapılabilir.
SDS (Special Direct System) Plus, matkap ucu ve matkap mandreni arasında güçlü bir bağlantı sağlayan bir sistemdir. SDS Plus matkap uçları, çelik ve sert beton gibi sert zeminlerde etkili bir şekilde delme yapabilen sert tungsten karbür uçlardan yapılmıştır.
Şarjlı Matkap Güç Seçenekleri
Önerimiz en az 10.8 volt gücündeki cihazlar. DIY kullanıcılarının yapacağı işler bellidir. Deyim yerindeyse 40 yılın başı bir vida sıkacak yada bir yere delik delecektir. Bu tarz işleriniz varsa 10.8 volt yada 12 volt gücündeki makinaları öneririz.
Ev işlerinde kullanılacak matkaplarda 500-800 W arasında seçenekler yeterli olabiliyor. Eğer zımparalama işlemi de yapılacaksa 900 W ve üzeri ürünler tercih edilebilir. Amper: Akülü matkaplarda batarya ömrünü belirtiyor. Amper değeri ne kadar yüksekse matkabı bir şarj sonrasında o kadar uzun süre kullanabilirsiniz.
Her Zemine Bir Beton Matkap Ucu
Gerçek adı breyz olarak da geçen matkap beton matkap ucu seti ile ihtiyacınızın türü ne olursa her ihtiyaca göre ucu kullanabileceğiniz çok yönlü bir seçenektir.
Delinecek yüzey beton veya metal gibi sert, dayanıklı bir malzemeden ise darbeli matkabı tercih etmek uygun olacaktır. Darbesiz matkap nedir, nerde kullanılır? Darbesiz matkaplar, isminden de belli olduğu gibi delme işlemi yapılacak malzemeye bir darbe uygulamaz, sadece dönerek delme işlemini gerçekleştirir.
Darbesiz matkaplar, motor gücüne bağlı olarak sert ve zorlu yüzeyler üzerinde de kolayca delik açılmasını mümkün kılmaktadır. Ancak darbeli matkaplar ile vidalama işlemlerinin yapılması mümkün olmayacaktır.
Bosch Elektrikli Darbeli Matkap EasyImpact 600 W EasyImpact 600, duvar, ahşap, yumuşak beton ve metallerde konforlu hassas delme sağlar. 600 W motor, farklı malzemelerde güvenilir sonuçlar sağlar ve duvarda 12 mm'ye ve ahşapta 25 mm'ye kadar delik açılmasına izin verir.
Merak edilen diğer bir konu da şarjlı matkap duvar deler mi sorusudur. Eğer şarjlı matkapta darbeleme özelliği bulunuyor ise, kolay bir şekilde duvar delme işlemi gerçekleşir.
Metal modeller alaşımsız çelik, pirinç, çinko, demir, alüminyum, bakır gibi yüzeylerde rahatlıkla kullanılabilir. Ahşap modelleri ahşap yüzeylerde, beton modelleri ise beton delme-kırma işlemlerinde yüzeyin özelliğine göre darbeli matkap ile kullanılabilirler.
Duvar, tuğla ya da betonu delmeye yarayan bu uçlar eğer taş yapısı gözenekli ise darbesiz bir matkapla kullanılmaktadır. Yine de gözenekli levhaları delmek için tungsten karbür bileşiği kaplamaya sahip olan matkap uçları tercih edilmelidir.
Darbesiz matkaplar dönerek delme işlemi yapar, darbe uygulamaz. Ancak yüksek devir sayısına sahip bir darbesiz matkapla da dayanıklı bir taş duvarda ya da metal malzemede de delik açabilir, vidalama yapabilirsiniz.
Kömürsüz şarjlı matkap modellerinde yukarıda belirttiğimiz kömürlü motorların tam aksine çalışmaktadır. Kömür tüketimi yoktur veya kömür aşınması sebebiyle motor arızaları oluşturmaz. Kömürsüz çalıştığından hem makina durma ve kalkmasında hem de enerji tüketiminde ekstra uzun kullanım sağlar.
Ağırlık, tutma kolu ve düğmelerin yerleşimi gibi faktörleri göz önünde bulundurmalısınız. Emniyet: Kırıcı delici matkaplar güvenlik açısından önemli aletlerdir. Güvenlik kilitleri, titreşimi azaltan sistemler ve aşırı yük koruması gibi özelliklerin bulunmasına dikkat etmelisiniz.
➢ Çelik, döküm gibi malzemeleri delmek için matkap uç açısını 118° bileyiniz. ➢ Matkabı taş eksenine göre yaklaşık olarak 59° eğik tutup ucunu bileyiniz. ➢ Matkabı lüzumundan fazla taşa bastırmayınız. Bu, matkap ucunun yanmasına sebep olur.
Volt ne kadar yüksekse şarjlı matkabımız o kadar güçlü demektir. Unutmamamız gereken önemli nokta ise Volt arttıkça matkabın ağırlığının da artacağıdır. WATT (güç): Kablolu matkaplarda Watt gücü ifade eder, Watt değeri yükseldikçe matkabın gücü artar ve ısınma sorunu olmadan daha uzun süre çalışabilir.
HSS-R (High-Speed Steel Rolled - Haddeli) matkap uçları, demir, çelik, ahşap, alüminyum gibi malzemeleri delmek için kullanılan kaliteli matkap uçlarıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri