Düşük veya yüksek basınçlı su, pH nötr kimyasallar ve ovucu yıkayıcılar kullanılır. Kullanılan ıslak kimyasal temizlik maddeleri betona yapışan lekeler ve kirlerle reaksiyona girer ve yüzeyleri ovma makineleri ile fırçalayarak çözerler.
- Beton terası olan evlerde veya beton merdivenli mekanlarda zeminler ıslak bırakıldığı zaman yeşilimsi renkte küfler oluşmaktadır. Bu küfleri temizliği için yeterli miktarda su ve çamaşır suyunu karıştırıp küflerin üzerine dökünüz. Bir süre beklettikten sonra fırça yardımı ile temizleyebilirsiniz.
Kum ve Sodyum Karbonat Karışımı: Kurumuş betonu temizlemek için kum ve su karışımı veya kum ve sodyum karbonat karışımını kullanabilirsiniz. Bu karışımı lekenin üzerine sürün ve sürtün. Yüksek Basınçlı Temizleme: Büyük yüzeylerde, yüksek basınçlı su temizleme ekipmanları kullanarak beton lekelerini çıkarabilirsiniz.
Ahşap zemin temizliğinde etkili sonuçlar almak için doğru ürünlerin tercih edilmesi gerekir. Parkelerin çizilmesini ve yıpranmasını önlemek için sıvı arap sabunu, beyaz temizlik sirkesinin yanı sıra ahşap zeminler için özel olarak üretilmiş sıvı veya jel yüzey temizleyiciler kullanılabilir.
Bir karo zemini, tozdan arındırmak için haftada en az iki kez “kuru temizleme” yani süpürme veya vakum (elektrik süpürgesi) olmalıdır. Her haftada mutfak ve banyo karoları en az iki kez ıslak temizlenmeli veya paspas olmalı.
İlgili 29 soru bulundu
Beyaz sirke ve su karışımını temizlik yaparken zeminlerde uygulayabilirsiniz. Derz temizliği için de su ile beyaz sirke bileşimini kullanabilirsiniz. Bir fırça ile karışımı derzlere uygulayın ve yaklaşık olarak on dakika kadar bekleyin. Bundan sonra sıcak, kaynar seviyesinde su dökerek kurumaya bırakın.
Amonyak ve su karışımı ile karolar ve aralarına biriken yağ lekelerinden kolaylıkla kurtulabilirsiniz. Bu birleşim vücuda ve cilde zarar verebilir. Bu sebeple temizlenen odada uzun süre kalmamalı ve kısa sürede temizliğinizi tamamlayıp bez ve su ile durulama işlemi gerçekleştirmeye bakmalısınız.
Rutubetli, küflenmiş veya isli duvarları temizlemek için karbonat, sirke, çay ağacı yağı, alkol, çamaşır suyu ya da küf çözücü gibi temizlik malzemelerinden birini seçerek suyla karıştırın ve bir sprey şişesi ile kararmış alana püskürterek silin.
Vinil zemin nasıl temizlenir
Her hafta veya gerekirse daha sık, zemini nemli bir paspas veya ılık su ve nötr bir deterjanla nemlendirilmiş bir bezle silmek yeterlidir. Bu kiri temizlemeye ve zemini en iyi durumda tutmaya yardımcı olur. Zemini temizlemek için çok miktarda suya ihtiyacınız olmadığını unutmayın.
Çamaşır suyu ile silinen yüzeyler hijyenik olur. Mikrop ve bakterileri öldüren çamaşır suyunu çok yönlü hijyen malzemesi olarak kullanabilirsiniz. Mutfak tezgahlarında, banyo zemininde, fayanslarda, diğer zeminlerde hijyenik temizlik için çamaşır suyu tercih edilebilir.
Beton parlatma işlemi yapılırken sırasıyla önce beton kazıma işlemi daha sonra honlama işlemi ve en son olarakta parlatma işlemi yapılır. Beton parlatma işlemi yapılırken zemine Lityum Silikat uygulanır. Lityum Silikat betonun içersin de bulunan kimyasallarla reaksiyona girmesine ve silikata dönüşmesine honlama denir.
Hidroklorik asit, betonu çözmek ve beton yüzeyinden kireç lekelerini çıkarmak için kullanılır. Bu kimyasalı kullanırken güvenlik kurallarına dikkat etmek çok önemlidir. Fosforik asit, beton yüzeylerdeki pas lekelerini çıkarmak ve betonun temizlenmesine yardımcı olmak için kullanılır.
Beton parlatma, son yıllarda inşaat sektöründe oldukça popüler hale gelen bir zemin kaplama yöntemidir. Beton zeminlerin pürüzsüz, parlak ve dayanıklı bir yüzeye sahip olmasını sağlayan bu işlem, birçok avantaj sunmaktadır.
Bulaşık deterjanını suyla seyrelterek yumuşak bir sünger üzerine dökebilir, özellikle de lekeli bölgeler için nazik bir ovma yapabilirsiniz. Duru su ile tekrar silmeyi ve yumuşak bezler kullanmayı unutmayın.
Epoksi boya, çok fazla suistimal edilen zeminler için en iyi seçimdir. Epoksiden en dayanıklı sonuçları alırsınız ve zamanla lateks boyadan daha iyi durur. İster iç ister dış yüzey olsun, hem astarın hem de boyanın zemininizin konumuna uygun olduğundan emin olun.
Beton yüzeylerden kurumuş yağ lekelerini çıkarmak zor olabilir, bazı yöntemlerle başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz. Lekenin üzerine sıcak su dökün ve üzerine hafif bir şekilde sabun sürün. Bir süre beklettikten sonra yumuşak bir fırça veya bezle nazikçe ovun. Ardından suyla iyice durulayın.
Bir kaba 3 ölçü karbonat ve 1 ölçü çamaşır suyu ekleyip karıştırın. Fayanslarınızın üzerine su döktükten sonra hazırladığınız karışımı bir fırça yardımıyla bütün yüzeye yayın. Bir süre bekledikten sonra macun kıvamındaki karışımı bir sünger yardımıyla alıp, bölgeyi bol suyla durulayın.
Yerdeki küçük lekelerin iyice temizlenmesini istiyorsanız, suyun içine biraz sirke katarak yerleri silin. Zeminin anında pırıl pırıl olduğunu göreceksiniz.
Ev temizliğinde kullanılan malzemeler süpürge, faraş ve fırçadır. Toz almak içinse sünger yerine ıslak mendil ve kağıt havlu kullanılabilir. Yağ sökücüler ve çamaşır suyu dışında, elma sirkesi ve karbonat da fayansları ve yerleri silerken kullanılabilir.
Kalorifer kaynaklı is lekeleri, çocuklarınızın duvarları boyaması, mutfakta duvarlara sıçrayan yağ lekeleri, sigara dumanı kaynaklı lekeler ve kirleri artık dert etmenize gerek yok. Duvarınızdaki lekelere Asperox Sarı Güç uygulayıp bir bekledikten sonra ıslak bir bezle silerek tertemiz duvarlara kavuşabilirsiniz.
Duvar kaplamanız dokulu boyalardan oluşuyorsa, verimli temizlik için sabunlu su da kullanabilirsiniz, ancak amonyak ile değil, boraks ile daha iyi. Piyasada sodyum borat içeren uygun temizleyiciler bulabilirsiniz. Cifle duvar silme yöntemi de inatçı kirlerde oldukça kullanışlı bir yöntemdir.
1 litre suyun içinde 1 çay bardağı sirke ve 1 paket karbonatı karıştırın. Elde edilen suyun içine temizleme bezini batırıp çıkarın ve bezin sadece nemli kalmasını sağlayın. Duvarda yer alan yağ, parmak izi, yemek kalıntısı ve kuruyan lekeleri bu karışımla kolayca temizlemiş olacaksınız.
Derz araları çok kararmışsa sirke, karbonat ve limon suyunu karıştırarak fayans aralarında bir süre bekletmeyi deneyin. Bu karışıma cüzi miktarda maden suyu da ekleyebilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra diş macunu, limon tuzu, bulaşık deterjanı ve oksijenli su da derz temizliğinde kullanılan yöntemler arasındadır.
Eğer doğal taş zeminde kararmalar varsa, ki iç mekanlardan ziyade dış mekanlarda karşılaşılan bir durumdur, o zaman beyaz sirkeyi pompalı sprey kabına koyup lekeli yerlere sıkmanız gerekiyor. On, on beş dakika beklettikten sonra tazyikli su ile bu kısımları yıkamalısınız.
Desenli karoların silim işlemi iki farklı şekilde yapılır.Ürünler döşendikten sonra yerinde sistre makinesi ile sulu şekilde yapılabilir.Ürünler döşenmeden önce otomatik makinelere de teker teker yapılabilir.İsteğe göre döşeme işlemi yapılmadan, sistresi ve cilası yapılmış halde ürünleri istendiğinde ürünler sistre ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri