1) Hindistan Cevizi Yağı ve Limon Suyu Karışımı
Hindistan cevizi yağı ve limon suyu karışımı saçı koyulaştıracak reaksiyona neden olurlar. Limon, asidik ve antibakteriyel özellikleri sayesinde kepek tedavisine yardımcı olur. Saç dökülmelerine karşı korur.
Bazı çalışmalar, B-12 vitamininin saç beyazlamasını durdurduğunu gösteriyor. Tavuğun yanı sıra zengin protein, vitamin ve minerallere sahip olan yumurta ve diğer kümes hayvanlarına da beslenmenizde yer vermeniz saç beyazlamasına karşı mücadelede kesinlikle olumlu etki gösterecektir.
Elde ettiğiniz bu karışımı saçlarınıza sürüp 1 saat kadar bekleyin ve ardından ılık su ile masaj yaparak temizleyin. Beyaz saçlar için ceviz kürü nü haftada 1 kere uygulayın. Kısa sürede beyaz saçlar koyulaşmaya başlayacaktır.
İlgili 41 soru bulundu
Hindistan Cevizi Yağı
Limon suyu ve Hindistan cevizi yağını karıştırıp saç diplerinize masaj yaparak uygulayın. Bu yöntemi düzenli olarak uyguladığınızda saçlarınızdaki beyazlamanın azaldığını görebilirsiniz.
Beyaz saç tekrar siyahlaşır mı veya eski rengine döner mi? Eğer saçlarınızdaki beyazların sebebi genetik veya yaşlanma ise hiçbir şey bu süreci engelleyemez veya tersine çeviremez. Bununla birlikte eğer altta yatan şey tıbbi bir durumsa renk pigmentasyonunun geri dönmesi sağlanabilir.
B7 vitamini eksikliğinde saçlar hızlı beyazlar, saç dökülmesi de görülebilir. Yüksek oranda biyotin içeren gıdalar arasında pirinç, yumurta, kırmızı et, sebze ve meyveler bulunur. B9 Vitamini (Folik Asit): Folat olarak da isimlendirilen folik asit, yeni hücrelerin üretilmesini ve kan hücrelerinin çoğalmasını sağlar.
6) Saç Beyazlamasını Önler
Çörek otu yağı beyaz saça faydaları sayesinde saç tellerinin eski rengine dönmesine yardımcı olabilmektedir. Çörek otu yağını sulandırarak içebilirsiniz. Çörek otu yağı saça nasıl uygulanır derseniz, saç diplerine ve tellere elinize aldığınız birkaç damla yağı masaj yaparak yedirebilirsiniz.
Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Columbia Üniversitesi tarafından yapılan araştırma, beyazlayan saçların boyamadan doğal rengine dönmesinin mümkün olduğunu ortaya koydu.
Beyaz rengi kapatan farklı renk tonları da vardır. Bunlar; koyu kestane, koyu buğday, kızıl, çikolata kahve, patlıcan moru olarak sıralanabilir.
Baklagiller, ıspanak, kuşkonmaz, brokoli, lahana, roka gibi yeşil yapraklı sebzeler, karaciğer, yumurta sarısı, portakal, greyfurt, limon ve muzlar en önemli folik asit kaynağıdır. B12 Vitamini, melanositlerin çalışmasını aktive ederek melanin pigmenti üretiminin artmasını sağlar.
Dr. İbrahim Saraçoğlu patates kabuğunun saç beyazları için etkili belirtiyor. Patates kabuğu ile hazırlanan saç kürü hem saçın beyazlamasını azaltacak hem de saçın beslenmesini sağlayarak daha sağlıklı gözükmesine katkı sağlayacak. Bu kür için her evde bulunan patatesin kabuklarını çöpe atmamak gerekiyor.
Saç kuruluğuna iyi gelen yağlar; zeytinyağı, jojoba yağı, avokado yağı, tatlı badem yağı, argan yağı, üzüm çekirdeği yağı ve hindistan cevizi yağıdır. Bu yağları saç derinize veya saç uçlarınıza uygulayabilirsiniz.
Yetersiz, dengesiz beslenme sonucunda yaşadığımız vitamin eksiklikleri – özellikle Kalsiyum ve b12- belirti olarak saç beyazlaması olarak karşımıza çıkabilir. Estetik bir kayıp olarak gördüğümüz saçın beyazlaması aslında ciddi bir sağlık sorununun da habercisi olabilir.
Hint yağının en önemli faydalarından biri saç dökülmesini engellemesi ve yeni saç çıkmasına yardımcı olmasıdır. Saça masaj yaparak uygulandığında ve bir gece bekletildiğinde bu soruna çözüm bulunabilir. Hint yağı kullanarak saçları normal tonundan daha koyu bir tona dönüştürmek mümkündür.
Çörek Otu ve Yoğurt Kürü
Karışım 1 çay kaşığı çörek otunu toz haline gelene kadar havadan dövün. Sonrasında 1 yemek kaşığı yoğurt ile karıştırın. Bu karışımı sabahları aç karnına tüketin. 7 gün uygulanan kür, saçların hem daha canlı, parlak olmasını hem de daha sağlıklı olmasını sağlamaktadır.
B12, D, E vitamini ve biyotin eksikliği saçların erken beyazlamasına sebep olabiliyor. Sağlıklı ve dengeli bir beslenme programının yanı sıra dışarıdan vitamin takviyesi alarak süreci destekleyebilirsiniz. Ayrıca bakır takviyesinin de saç pigmentleri üzerinde olumlu etkileri olduğu söylenmektedir.
Çörek Otu Yağı Saçlara Faydası
Saç derisinin kuruluğundan neden olan kepeklenmeyi engeller. Saçların cansız görünümü herkesin morelini bozar. Saçların canlı ve parlak görünmesini sağlar. Düzenli kullanıldığında saçların beyazlamasına engel olur.
BAZI HASTALIKLAR SAÇ BEYAZLAMASINA NEDEN OLABİLİR
Erken saç beyazlamasının birçok sebebi olmakla birlikte genetik yatkınlık çok belirleyicidir. Ayrıca bazı otoimmun hastalıklar; alopesi areata (saçkıran), vitiligo (ala hastalığı), vitamin B 12 eksikliği ve bazı tiroid hastalıklarında gözlenebilir.
Genetik, yapısal ve dış faktörlerden dolayı saçlarda beyazlama olmaktadır. Saçın beyazlamasına yetersiz beslenme sebep olabiliyor. Stres ve vitamin eksikliği saçın beyazlamasına sebep olan diğer etkenler. Çok fazla saç boyası kullanımı, ilaç kullanımı saçların beyazlamasına neden olur.
Folik asit, biotin, demir, çinko, D vitamini, B12 gibi mineral ve vitaminlerin eksikliği de saçkıran oluşmasında etkilidir. Saçkıran sıçrar mı? Saçkıran bir kişiden diğerine bulaşmaz.
Zeytinyağı sayesinde, kuru ve hasarlı saç derisi onarılarak kepek oluşumu engellenmiş olur. Dolayısıyla beyaz saç oluşumu azalır. Saçın nem ihtiyacını sağlayan ve aşırı güneşe bağlı yıpranmaya engel olan zeytinyağı, beyazlaşmaya başlayan saçların doğal rengine dönmesini sağlar.
Bir avuç kadar adaçayı ve siyah çayı yarım litre kadar sıcak su ile karıştırıp demleyin. Soğuduktan sonra saçlarınıza uygulayın. Bir süre bekletip bol su ile durulayın. Hazırlaması da uygulaması da çok basit olan bu yöntem sayesinde saçlarınızdaki beyazların kısa süreliğine renklenmesini sağlayın.
Melanin ve melanosit hücreleri saçın içindeki pigmentleri oluşturmak için gereklidir. Saçın beyazlaması B vitamini, folik asit, B6, biyotin ve özellikle B12 eksikliği ile alakalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri