Kısa sürede etkisini görmek ve kepeklenme sorunundan kurtulmak için kullanıyorsanız sirkeli suyu saçınıza uyguladıktan sonra parmak uçlarınızla saç derinize biraz masaj yapın. Ardından bu şekilde yaklaşık bir 8-10 dakika bekleyin.
Saç bitine karşı beyaz sirke uygulanabilir. Saça sirkeyle masaj yapılır, uygulamadan sonra saç havluyla sarılıp 10 dakika kadar bekletilir. Sirke kokusunu gidermek için saçı durulayın ve ardından normal şekilde yıkanmalıdır. Bu uygulama da 2-3 gün tekrarlanmalıdır.
Saç derisine iyice yedirilen beyaz sirke yaklaşık 2 saat kadar saçta bekletilir. Daha sonra ise aralıklı özel bit tarağı ile saç iyice taranır. Bu şekilde saçtaki ölü bitler hızla saçlardan uzaklaştırılır. Beyaz sirke ile yapılan uygulamanın ardından saç şampuan ile köpürtülerek bol su ile yıkanmalıdır.
Her sirkenin saça faydası bulunmaz. Özellikle organik sirkeleri saç ve cilt bakımında güvenle kullanabilirsiniz.
Başınızın üstünden tüm saça eşit olarak dağılması için kafa derinize masaj yaparak uygulayın. Saçların sirkeyi emebilmesi için 15 dakika bekleyin ve durulamaya geçin. Sirkeyi arındırmak için saçlarınızı bol soğuk su ile bir dakika boyunca durulayın. Etkili sonuçlar için haftada bir kez düzenli olarak uygulayın.
İlgili 36 soru bulundu
Bu yüzden sirkeyi saçınıza nasıl uygulamanız gerektiğini araştırmadan kesinlikle saçınıza uygulamamalısınız. Sirke asidik bir yapıya sahip olduğu için fazla kullanımda saç derinizi yakabilir hatta yaralar oluşmasına ve saçlarınızın dökülmesine sebep olabilir.
Kolesterolü düşürücü etkiye sahip olan beyaz sirke, inme ve kalp krizi gibi hastalıklara yakalanma riskini azaltır. Kalsiyumun kemikler tarafından daha yüksek oranda emilmesini sağlar. Düzenli olarak beyaz sirke tüketimi beyin dokularının gelişimini sağlar ve aynı zamanda bilişsel yeteneği geliştirir.
Saç sağlığına da iyi gelen beyaz sirke, özellikle kepek sorununun ortadan kaldırılmasına yardımcı oluyor. Saçlara parlak ve sağlıklı bir görünüm kazandırıyor. Ağız ve diş sağlığına da iyi geliyor, dişlerin beyazlamasını sağlarken ağız içinin temizlenmesine yardımcı oluyor.
Saç Rengini Açmak için En Doğal Yöntemlerden Biri
Beyaz sirkenin bir diğer faydası da saç rengini açma özelliğine sahip olması.
Beyaz sirke, düzenli olarak kullanıldığı zaman cildi ölü hücrelerden arındırmaya katkı sunar. Böylece sivilce oluşumunu azaltan beyaz sirke, cildi derinlemesine temizlemeye destek olur. Ciltte adeta doğal bir tonik görevi gören madde, cildin PH dengesini korumaya yardım eder.
Pul pul olan saç kökleri ve kuruyan saçların tedavisini orijinal elma sirkesi ile yapabilirsiniz. Kepek gibi istenmeyen oluşumların önlenmesini sağlar.
Optimum şartlarda (30°C ve %70 nemde) yaklaşık 8-9 günde yumurtalarından çıkan sirkeler görünür hal alırlar. Sonraki 9-12 günde olgunlaşırlar. Sirkeler insan vücudu dışında kumaş ve battaniye üzerinde 10 gün kadar canlı kalabilirken saç biti yalnızca 1-2 gün yaşayabilir ve evcil hayvanlar üzerinde yaşayamaz.
Saç tellerine sıkı bir şekilde yapışan sirkeler, 2 – 3 hafta açık havada yaşamaktadırlar.
Beyaz sirke ya da elma sirkesiyle bitlerden kurtulmak mümkündür.
Önce saç diplerine, ardından uçlara doğru ilerleyebilirsin. Daha rahat bir uygulama için sirkeyi saç ve saç derine masaj yoluyla nazikçe yedirebilirsin. Bu şekilde birkaç dakika gibi kısa süre boyunca bekleyebilirsin. Son olarak saçlarını ılık su ile güzelce durulayıp banyodan çıkabilirsin.
Beyaz sirke ile bit şu şekilde temizlenir:
Aynı oranda olmak şartıyla beyaz sirke ve suyu bir kaba koyup karıştırın. Oluşan karışımı tüm saça ve saç derilerine sürüp 1-2 saat bekletin. Daha sonra ince aralıklı bit tarağı ile saçlarınızı tarayıp ölü bitleri saçınızdan uzaklaştırın.
NASIL KULLANILIR? Şampuanınıza 2 çorba kaşığı sirke ekleyerek iyice çalkalayınız. Her kullanmadan önce şampuan şişesinizi çalkalayarak sirkenin şampuan ile iyice karışmasını sağlayın. Saçınızı şampuanlarken iyice masaj yapınız ve durulayınız.
Peki beyaz sirke nerelerde kullanılır; turşularda ve salatalarda beyaz sirke kullanımı yaygındır. Sos yaparken de bazı kişiler beyaz sirkeyi daha fazla tercih ederler. Sebze ve deniz ürünlerinin yumuşatılması için beyaz sirke kullanılır. Maya ile beraber unlu mamullerde de beyaz sirke tercih edilebilir.
Sirkeli su, saç uzatma etkisinin yanında düzenli kullanıldığında saçların gürleşmesine de destek oluyor. Saç derisinin temizlenmesini sağladığından, kepeklenme sorununa da kısa sürede çözüm oluyor. Saç diplerinde kaşıntı sorunu yaşayanların bu sorununa da çare oluyor.
Beyaz sirke saç bakımı konusunda da şaşırtıcı derecede etkilidir. Beyaz sirke saça zarar verir mi? Zararından ziyade saça fazlasıyla yararı dokunabilen beyaz sirkeyi, doğal saç kremi olarak kullanabilirsiniz. Beyaz sirke, saçların kolayca açılmasına ve taranmasına yardımcı olarak saçların parlamasını sağlar.
Elma ya da üzüm fark etmez, sirke de kepek sorununu ortadan kaldırmada başta gelen isimlerden. Genişçe bir kabın içine ılık su doldurun, ardından içine sirke koyup karıştırın. Saçlarınızı güzelce yıkayıp duruladıktan sonra hazırladığınız bu sirkeli suyla da saçlarınızı güzelce durulayın.
Evlerde yüzey temizliklerinde, camların temizliği ve parlatılmasında, banyo ve mutfaklardaki pas, kireç temizliğinde de tercih edilebilir. Beyaz sirke ayrıca, giysilerdeki ve kumaşlardaki lekelerin çıkarılmasında da yardımcı olabilir.
Dolayısıyla mutfağımızda yemeklerimize özellikle de salatalarımıza ekleyerek tüketebileceğimiz bir besindir. Sirkenin bir özelliği daha vardır ve bu özellik gerçekten şaşırtacak cinstendir. Sirkenin gerekli koşulları sağlandığı takdirde bozulma gibi bir imkanı yoktur.
Beyaz ve elma sirkesi arasında fark, renklerinden ibaret değildir. Elma sirkesinde yaklaşık %5 -6 düzeyinde asetik asit bulunur ve ezilmiş, fermente edilmiş elmalardan elde edilir. Beyaz sirke ise %4-7 oranında asetik asit içeriyor ve tahıl fermantasyonu sürecinde ortaya çıkar.
Elma sirkesi, saç ve saç derisi için en uygun pH seviyesine sahip olan sirke çeşitlerinden biridir ve doğal saç bakımı için tercih edilen en popüler seçenektir. Elma sirkesi, saçların doğal pH dengesini koruyacak kadar hafif bir asit içerir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri