Beykoz, İstanbul'un bir ilçesidir. Çatalca-Kocaeli bölümünün Kocaeli Yarımadası batısında yer almakta olup; batıdan İstanbul Boğazı, doğudan Şile ilçesi, kuzeyden Karadeniz ve güneyden de Çekmeköy, Üsküdar ve Ümraniye ilçeleri ile çevrelenmiştir.
Karşısında Rumelihisarı, kuzeyinde Kanlıca, güneyinde Kandilli bulunuyor. Adını 1395'te Yıldırım Bayezid tarafından yaptırılan Anadolu Hisarı'ndan alıyor. Beykoz'un günümüzde dahi müstesna semtlerinden biri olan Kanlıca, İstanbul Boğazı sahilinde, Emirgan'ın karşısında, Anadoluhisarı ile Çubuklu arasında yer alıyor.
Beykoz ilçesi İstanbul'un Anadolu yakasında yer alan önemli ilçelerden biridir. Beykoz ilçesinde olan biri Beykoz Adliyesine giderek işlemlerini yapabiliyor.
BEYKOZ'DA YAŞAM
İstanbul'un en eski yerleşim yerlerinden biri olan Beykoz yaşam kalitesi yüksek ilçelerin başında gelir. Geniş yeşil alanlara sahip olan ve Marmara Denizi ve İstanbul Boğaz'ı ile çevrelenmiş olan ilçe şehrin en huzurlu ve sakin bölgeleri arasında yer alır.
Köprü kurulmadan önce ormanlık bir alan iken, köprü kurulduktan sonra Anadolu Yakasının en önemli iş ve yaşam merkezlerinden biri olmuştur. Boğaz'a kıyısı olan semtin pazarı, piknik alanları da semt için önemli bir yere sahiptir.
İlgili 27 soru bulundu
Çatalca dağının eteklerinde kurulu, 850 metre rakımlı şirin köyümüz üzümü ve doğal güzellikleriyle şehir yaşamından uzaklaşmak isteyenler için güzel bir alternatif sunmaktadır. Her yıl Kavacık üzüm festivali düzenlenmektedir.
Üsküdar Beykoz Metro Hattı, 20 kilometre hat üzerinde 13 istasyondan oluşuyor. Üsküdar Beykoz metro hattı açıldığında iki semt arasında yolculuk süresini 22,5 dakikaya indirecek.
Son bir yıl içinde yüzde 8 artış gösteren Beykoz, Türkiye'nin en pahalı ikinci ilçesi oldu.
Beykoz İlçesi İstanbul'da yer alan ve Marmara fay hattına yakınlığı sebebiyle deprem riski bulunan bir bölgedir. Özellikle 1999 Marmara Depremi gibi büyük depremlerin yaşandığı İstanbul'da, Beykoz İlçesi de deprem riski olan bölgelerden biridir.
Beykoz, İstanbul'un bir ilçesidir. Çatalca-Kocaeli bölümünün Kocaeli Yarımadası batısında yer almakta olup; batıdan İstanbul Boğazı, doğudan Şile ilçesi, kuzeyden Karadeniz ve güneyden de Çekmeköy, Üsküdar ve Ümraniye ilçeleri ile çevrelenmiştir.
Beyoğlu veya eskiden Pera, İstanbul'un Avrupa yakasında bulunan ilçelerinden biridir.
Anadolu Yakası'nda Boğaz'ın kıyısında bulunan; koruları, sahili ve tarihiyle Paşabahçe'den başlayıp Beykoz'a kadar devam eden sahil şeridi, hafta sonu için alternatif bir yürüyüş rotası sunuyor.
Sarıyer ve Beykoz'da birçok plaj denize girmek için uygun değil. DUVAR - İstanbul'da; Kadıköy, Adalar, Beykoz ve Şile olmak üzere Anadolu Yakası'nda birçok plaj bulunuyor.
Üsküdar – Anadolu Kavağı vapur hattı, Üsküdar, Beylerbeyi, Çengelköy, Anadolu Hisarı, Kanlıca, Çubuklu, Paşabahçe, Beykoz ve Anadolu Kavağı duraklarına uğruyor. Sabah ve akşam trafiğin yoğun olduğu saatlerde hizmet veren bu hattın her durağında görülebilecek tarihi yalılar ve turistik mekânlar bulunuyor.
Buna göre, İstanbul'da 7,5 büyüklüğünde meydana gelen bir depremde oluşabilecek hasarlar ve Beykoz'un en riskli yerleri saptandı. Beykoz, iyi bir zemine sahip dolayısıyla 3. derecede yani düşük riskli bir bölge olarak biliniyor.
Avcılar, Esenyurt, Bakırköy, Ümraniye, Küçükçekmece yüksek deprem riski taşıyan bölgeler arasında yer alırken; Beykoz, Üsküdar, Kadıköy, Kartal, Pendik, Beşiktaş gibi Avrupa yakası ilçeleri İstanbul zemini sağlam ilçeler arasında bulunur.
Tarihi ve doğal güzellikleriyle İstanbul'un en gözde ilçeleri arasında yer alan Beykoz, Türk Mutfağı'na kazandırdığı “Paça Dondurması”, “Beyinli Beykoz Kebabı” ve “Taratorlu Taze Fasulye Salatası” gibi kendine özgü yemekleriyle lezzet düşkünlerine göz kırpıyor.
Pendik, Ümraniye, Küçükçekmece ve Bahçelievler ilçeleri genellikle daha uygun fiyatlı konutların bulunduğu semtler olarak değerlendiriliyor. İstanbul'da en ucuz semtler ise; Esenköy, Sultanbeyli, Silivri ve Kurtköy gibi semtlerden oluşuyor.
İsterseniz bu dosyaya başlarken önce en çok merak edilen “İstanbul'da En Pahalı Evler hangi semtte?” sorusuna bakalım. İstanbul'un en pahalı ilçesi neresidir sorusunun yanıtında zirvede Beşiktaş, Sarıyer, Kadıköy ve Bakırköy bulunuyor. En pahalı konutlar ise Beşiktaş'ta yeralıyor.
İstanbul değerlendirmesi yapıldığında en pahalı konutlar Beşiktaş, Sarıyer, Kadıköy ve Bakırköy'dedir. Tabi ki bu bölgeleri takip eden ilçeler de bulunuyor. Bebek ve Etiler her zaman pahalı konutların bulunduğu bölgeler arasında yer alıyor.
Marmaray'ın hemen çıkışından başlayarak yer altından Beykoz'a yeni bir metro hattı inşa edilecek. Tabi projeleri yapılıyor. 2019'a yetişmese de 2020-2021'e yetiştirilmesi amaçlanıyor.
14M Kadıköy Beykoz için Vapur ücreti yaklaşık ₺18.50 tutar.
121A BEYKOZ - MECİDİYEKÖY Metrobüs hattı, İETT bünyesinde İstanbul'da hizmet veren bir otobüs hattıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri