Beykoz ile Paşabahçe arasındaki sırtlardan başlayarak Riva'ya kadar uzanan Abraham Korusu ya da daha bilindik adıyla Beykoz Korusu, 150 dönümlük alanıyla Boğaziçi korularının en büyüklerindendir. Günümüzde Koru içinde iki büyük mağara, beş havuz ve bir saray kalıntısı bulunmaktadır.
Beykoz Korusuna giriş ücreti bulunmamaktadır ancak özel aracınızla giderseniz otopark ücreti ödemek zorundasınız. Beykoz Korusu 08:00 ile 23:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.
Anadolu yakasındaki koruluk Beykoz Paşabahçe koyundan Karadeniz'deki Rıva'ya kadar uzanır. 297 dönüm koruluk, her iki Meşrutiyette de Ayan üyesi Abraham Paşa adlı zengin bir Ermeni vezirin malı olduğu için bu adla tanınır.
İlgili 43 soru bulundu
15 BEYKOZ - ÜSKÜDAR Metrobüs hattı, İETT bünyesinde İstanbul'da hizmet veren bir otobüs hattıdır.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beykoz Kadıköy arasında yeni bir ulaşım alternatifi oluşturdu. Beykoz Kadıköy arasında 10 araçlık yeni bir taksi dolmuş hattı açıldı.
Günümüzde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan koru, halkın ziyaretine açıktır.
İstanbul ilinde toplam 54 adet koru ve özel orman vardır. Bunların toplam yüzölçümü 6735,8 hektardır. Denetimi İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir. İstanbul'daki koruların 11'i İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne aittir.
Kent merkezine 50 kilometre mesafedeki, Karatay ilçesine bağlı İsmil Mahallesi'nde Asya Lale firmasına ait, 130 çeşit lalenin üretildiği tarla, Türkiye'nin dört bir köşesinden binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor.
Beykoz Küçüksu plajına giriş ücretsizdir.
Son bir yıl içinde yüzde 8 artış gösteren Beykoz, Türkiye'nin en pahalı ikinci ilçesi oldu.
“İstanbul'da ekli listede yer alan piknik ve mesire alanları, tabiat parkları, korular, parklar ve ekoturizm alanlarında ateşsiz piknik yapmak, spor vb. faaliyetlerde bulunmak serbesttir. Bu alanlarda mangal yapmak ,tüp kullanmak, ateş yakmak yasaklanmıştır.”
Sarıyer ve Beykoz'da birçok plaj denize girmek için uygun değil. DUVAR - İstanbul'da; Kadıköy, Adalar, Beykoz ve Şile olmak üzere Anadolu Yakası'nda birçok plaj bulunuyor.
beykoz.bel.tr adresi üzerinden online olarak başvuruda bulunması gerekiyor. Beykozlular kartlarını başvuru sonrasında cep telefonlarına gelen bilgilendirme mesajının ardından Gümüşsuyu Restoran'daki kart teslim noktasından alabiliyor.
Korunun yüzde yüzde 65'ini TMSF'den satın alan Cengiz İnşaat, geri kalan kısmını da “özelden” satın aldı. Tapu kayıtlarında koru tam 81 bin 511.94 metrekarelik yüzölçümüne sahip. Konuyla ilgili Cumhuriyet'in sorularına Cengiz Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Asistanı Sevil Yılmaz yanıt verdi.
Koru, şehir içinde ya da şehirlerin yakın çevresinde yer alan, çevresi sınırlandırılmış büyük ağaç topluluklarıdır. Tarihî kentlerde görülen korular genelde korunmuş orman parçalarıdır. Ancak bunun yanında, planlı olarak oluşturulmuş ağaçlıklar da koru olarak sınıflandırılabilir.
Uzun yıllar bakımsız bir vaziyette olan koru, 1958 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından alınmıştır. Koru içerisinde yer alan ve bir dönem Cemil Meriç'in de yaşadığı iki köşk restore edilerek 2003 yılında İBB'ye bağlı Sosyal Tesis olarak faaliyete başlamıştır ve günümüzde de hizmet vermektedir.
Anadolu Yakası'nda yer alan Beykoz; denize sıfır konumu, tarihi semtleri, doğal güzellikleri, temiz havası ve kalabalıktan uzak yapısı ile İstanbul'un özel alanlarından biridir. Tarihi dokusu yüksek eski binaları ile öne çıkan Beykoz, sakinlerine eşsiz manzaralar içinde yaşama imkanı tanır.
Beykoz, İstanbul'un bir ilçesidir. Çatalca-Kocaeli bölümünün Kocaeli Yarımadası batısında yer almakta olup; batıdan İstanbul Boğazı, doğudan Şile ilçesi, kuzeyden Karadeniz ve güneyden de Çekmeköy, Üsküdar ve Ümraniye ilçeleri ile çevrelenmiştir.
Sinesinde Yuşa hazretleri başta olmak üzere kadim Beykozlulara ebedi istirahatgah olan bir belde. Beykoz'un tarihine ilişkin olarak bilinen en eski tarih M.Ö. 900'lerdir.
Üsküdar – Anadolu Kavağı vapur hattı, Üsküdar, Beylerbeyi, Çengelköy, Anadolu Hisarı, Kanlıca, Çubuklu, Paşabahçe, Beykoz ve Anadolu Kavağı duraklarına uğruyor. Sabah ve akşam trafiğin yoğun olduğu saatlerde hizmet veren bu hattın her durağında görülebilecek tarihi yalılar ve turistik mekânlar bulunuyor.
Üsküdar Beykoz Metro Hattı, 20 kilometre hat üzerinde 13 istasyondan oluşuyor. Üsküdar Beykoz metro hattı açıldığında iki semt arasında yolculuk süresini 22,5 dakikaya indirecek.
Beykoz Sahil Boyu Durağının Yakınından Geçen İETT Otobüsleri
15A. 15F. 121A. 15.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri