Beyoğlu, İstanbul'un ilçelerinden biridir. Avrupa yakası tarafında bulunan Beyoğlu ilçesi İstanbul Çağlayan adliyesine bağlı bulunmaktadır.
Beyoğlu veya eskiden Pera, İstanbul'un Avrupa yakasında bulunan ilçelerinden biridir. Kuzeybatıda Şişli ve Kâğıthane, doğuda Beşiktaş ve İstanbul Boğazı, güneyde ve batıda ise Haliç ile sınırlı ilçenin yüzölçümü 8.76 km2'dir ve 45 mahalleden oluşmaktadır.
Beyoğlu İlçesi, İstanbul İlinin Avrupa yakasında, İstanbul Boğazının güney kesimi ile Haliç arasındadır. Doğusunda Beşiktaş ve İstanbul Boğazı, batısında Haliç, kuzeyinde Şişli, kuzeybatısında Kağıthane, Güneyinde Marmara Denizinin bir girintisi olan İstanbul Limanı ile çevrilidir.
Taksim Meydanı, İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde yer alan ve İstanbul kentinin en ünlü noktalarından biri olan meydan.
İlgili 18 soru bulundu
Ortalama olarak 74 metre yükseklikte yer alan İstiklal Caddesi idari olarak 9 ayrı mahalleyi kapsar. Beyoğlu İlçesi adını, -aynı zamanda ana ekseni olan- İstiklal Caddesi ve ona açılan sokakların olduğu alanı kapsayan Beyoğlu semtinden alır.
Kasımpaşa, İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde bulunan tarihî semt.
Karaköy, İstanbul'un Beyoğlu ilçesine bağlı semt. Bankaları ve iş hanlarıyla ünlü en eski ticaret merkezlerinden biridir. Eski Galata semtinin modern adıdır. Tarih boyunca bir liman ve ticaret merkezi olma özelliğiyle ön plana çıkmıştır.
Beyoğlu kıyıları da Boğaz'ın en değerli yeridir. Tümüyle yapılaşmış bu bölge aslında kentliler tarafından algılanmasa da bir yanında Haliç, diğer yanında da Boğaziçi ile çevrilmiş coğrafyasıyla denize uzanan bir yarımadadır.
Anadolu Yakası mı? Beyoğlu ilçesi İstanbul'un Avrupa yakası tarafında bulunan ilçelerinden birisi olmaktadır. Bununla birlikte Beyoğlu ilçesinin doğusunda İstanbul Boğazı ve Beşiktaş, kuzeybatısında Kağıthane ve Şişli, güneyinde ise Haliç ilçenin sınırlarını oluşturmaktadır.
Nişantaşı, İstanbul Avrupa Yakası'nda bulunan tarihin modernle harmanlandığı göz alıcı semtlerden biri. Nişantaşı ziyaretçilerine her adımda lüksün, zarafetin, zengin alışveriş deneyiminin, sanatın, kültür ve gastronominin çeşitliliğini sunuyor.
Beyoğlu, İstanbul Avrupa Yakası'nda konumlanan birçok tarihi yapıya, müzeye, camiye, kiliseye, eğlence, yeme-içme mekanlarına, alışveriş imkanlarına, kültür-sanat etkinliklerine yoğun olarak ev sahipliği yapan İstanbul'un en popüler ve canlı ilçesi.
Semt ilçeye bağlıdır ve kendi içerisinde müstakil bir alandır. Halk arasında semt ve ilçenin aynı anlama geldiği düşünür. Fakat semt ve ilçe aynı anlamda değildir.
Semt, bir kent içerisinde bulunan belirli bir bölge. Resmî idari sınırlardan bağımsız olarak var olmasıyla mahalle kavramından ayrışan semt kavramı, farklı şekillerde tanımlanabilir.
Taksim Cumhuriyet Anıtı, Taksim Meydanı'nda Ulusal Kurtuluş Savaşı'nı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu ve devrimlerini sembolize eden ulusal bir yapıt olarak İtalyan Mimar Pietro Canonica tarafından yapılmıştır. Anıt ve çevre düzeni İtalyan mimar Guilio Mongeri tarafından yapılmıştır.
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle izinsiz eylemlere karşı alınan güvenlik önlemleri kapsamında, Taksim Meydanı bariyerlerle çevrildi. Meydan öğle saatlerinden itibaren kapatıldı.
İstanbul yakasında bulunan Bizanslılar buraya 'karşı yaka' anlamına gelen 'Pera' adını vermişlerdir. İmparator Jüstinyen GALATA'da sonradan bir çok bina yaptırdığından buraya “Jüstinyana” da denilmektedir. Türkler ise Pera'yı 'Beyoğlu' şeklinde adlandırıp daha geniş bir alanı kastetmişlerdir.
Galata Kulesi, İstanbul'un Beyoğlu ilçesinin Bereketzade Mahallesi'ndeki Büyük Hendek Caddesi üzerinde yer alan 2 numaralı yapıdır.
Kağıthane ve Beşiktaş ile komşu olan Beyoğlu, İstanbul'un en kalabalık ilçelerinden biridir. Beyoğlu'na bağlı ilçelerden biri olan Taksim, aynı zamanda ilçedeki meydanın adıdır.
Dolapdere, İstanbul'un Beyoğlu ilçesine bağlı semtlerden biridir. Taksim, Pangaltı ve Kurtuluş ve Kasımpaşa semtleriyle çevrelenen semt nispeten düşük gelir düzeyine mensup insanların yoğun olarak yaşadığı bölgelerdendir.
,İlçemizin 2018 yılında 230.526, 2019 yılı 233.323,2021 yılı 233.322, ve 2022 yılı itibariyle ise nüfusun 116.370'i erkek ve 109.549'u kadın olmak üzere toplam 225,920 kişiden oluşmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri