Ekranı nazikçe silmek için mikrofiber bez veya yumuşak ve tüy bırakmayan bir bez kullanın. Ekranı çizebileceği için kağıt havlu veya sert bezler kullanmaktan kaçının. Ekranda inatçı lekeler varsa, ekranı nazikçe silmek için az miktarda su veya %50-50 oranında su ve beyaz sirke karışımı kullanın.
Temizlik için mutlaka mikrofiber bez tercih etmelisiniz. Mikrofiber bez yerine yumuşak ve ekranı çizmeyecek temizlik bezleri de kullanabilirsiniz. Kesinlikle kağıt veya gazete gibi sert ürünler kullanmamalısınız. Silme işleminden sonra kurularken de aynı şekilde yumuşak bir bez tercih etmelisiniz.
Laptop Ekranı Temizlerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Neler? Gerekmediği takdirde herhangi bir sıvı kullanmayın. Temizlik için eski bir malzeme, kağıt mendil veya rulo peçete kullanmaktan kaçının. Yüzey spreyi veya cam temizleyici gibi sert temizlik kimyasallarını ve alkol bazlı ürünleri kullanmayın.
Rutin temizlik için lütfen monitörün yüzeyini çizmeyen temiz, yumuşak bir bez kullanın. Kapsamlı temizlik için lütfen izopropil alkol kullanın. Su veya temizleme sıvısını yumuşak beze püskürtün (doğrudan ekrana püskürtmeyin).
İlgili 31 soru bulundu
Bu yazıda bahsi geçen teknikleri; masaüstü bilgisayarların, tabletlerin ve cep telefonlarının temizlik aşamasında da gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Islak mendillerin temizlik aşamasında tercih edilmesi ise önerilmez.
ISLAK MENDİL KULLANMAYIN
Bilgisayar, telefon, televizyon gibi cihazların özellikle ekranlarını temizlerken ıslak mendil kullanmamanız gerekiyor. Çünkü ıslak mendillerin büyük bir bölümü kimyasal madde içeriyor ve bu maddeler elektronik cihaz ekipmanlarına zarar verebiliyor.
Dizüstü bilgisayarınızı kapatın ve herhangi bir güç kaynağından çıkarın. Ekranı nazikçe silmek için mikrofiber bez veya yumuşak ve tüy bırakmayan bir bez kullanın. Ekranı çizebileceği için kağıt havlu veya sert bezler kullanmaktan kaçının.
Ekranı temizlemek için nem gerekiyorsa, temiz, yumuşak, havsız bir bez veya mikrofiber bez üzerine su püskürtün. Hala temiz değilse, temiz, yumuşak, havsız bir beze az miktarda amonyak içermeyen, alkol içermeyen cam temizleyici uygulayın ve ekranı sadece hafif bir baskıyla silin.
Mikrofiber bez veya gazlı bez gibi yumuşak ve çizilmeye neden olmayan bir bez kullanarak cam yüzeyi silin. Bez fazla ıslak olmamalıdır, sadece nemli olması yeterlidir. Cam yüzey üzerinde hafifçe dairesel hareketler uygulayarak silin.
En iyi yöntem, tozları bir basınçlı havalı bir spreyle uzaklaştırmaktır. Kasanın yan ya da ön panellerini çıkarın ve daha sonra basınçlı hava kullanarak toz filtrelerindeki tozu temizleyin. Kasanın tabanında bariz görünen toz birikintileri, silinerek ya da çok dikkatliyseniz bir elektrik süpürgesi ile temizlenebilir.
Teknolojik ürünlerin ekranını temizlerken, mutlaka mikrofiber bez kullanın. Mikrofiber bez, cam ve led ekranların çizilmesini önler. Tozları alır ve sıvı maddelerin ekrandan çıkmasını sağlar. Televizyon ekranı temizliğinde deterjan kullanımı önerilir.
Ekrandaki tozu silmek için temiz bir mikrofiber bez veya bir gözlük temizleme mendili kullanın.
Mikrofiber bezler, cam ve led ekranların çizilmesini önleyen yapıya sahiptir. Tozları anında alır ve kullanılan sıvı malzemelerin ekrandan kolayca temizlenmesine yardım eder. Eski kıyafet ya da mutfak bezlerini bu aşamada kullanmanız önerilmez.
Hiçbir şey bulamıyorsanız çok hafif nemli ve yumuşak bir bezle fazla bastırmadan silebilirsiniz. Bezi sadece su ile nemlendirin. Kolonya gibi alkolleri kesinlikle kullanmayın!
Cam iz bırakmadan nasıl silinir? Camları iz bırakmadan silmek için, öncelikle toz ve kiri yumuşak bir bezle temizleyin. Daha sonra, eşit miktarda su ve beyaz sirke karışımını bir sprey şişesine doldurun ve cama sıkın. Son olarak, temiz, lekesiz bir mikrofiber bezle camı silin.
Alkol veya aseton içeren temizleyiciler ve spreyler, çamaşır suyu veya aşındırıcılar kullanmaktan kaçının. Monitör için temizlik aracını kullanın.
Valla monitör çalışırken veya sıcakken silme benim tavsiyem. Ölü pikseller oluştuğunu düşünüyorum. Emin olmasam da çalışırken falan sıkıntılı olabilir silmek. Islak mendil iz bırakır harici bir zarar vereceğini sanmam nemli ve yumuşak bir bezle silmen uygun olur.
Bu sayede söz konusu risklerin önlenmesini sağlayabilirsiniz. Genel bakımın yılda 1 kere yapılması gerekir. Her yıl belirli bir gün belirleyerek bilgisayarınızı bakıma gönderebilirsiniz. Laptop fan bakımı, macun sürme gibi basit işlemler dâhi cihazınızın kullanım ömrünü ciddi anlamda uzatır.
Dizüstü bilgisayarınızın ekranı yalnızca tozluysa, gözlükleri ve diğer hassas yüzeyleri temizlemek için kullanılana benzer mikrofiber bez tercih etmek doğru olacaktır. Mendil veya gazete gibi kağıtların oluşturabileceği olası çiziklere karşı kumaş bez ikinci tercih olabilir.
İlk adım olarak, klavyenin yüzeyini hafifçe temizleyin. Bunun için özel bir laptop temizlik bezi veya mikrofiber bez kullanabilirsiniz. Klavyenin üzerindeki tozları ve yüzey kirlerini bu bezle nazikçe silin. Sert bir bez veya kimyasal temizleyiciler kullanmaktan kaçının, çünkü bu klavyeye zarar verebilir.
Islak değil nemli bez kullanın:Islak bez bilgisayarın sıvıyla temasına yol açabilir bu yüzden nemli bez kullanmayı tercih etmeniz daha sağlıklıdır. Klavyenin altına herhangi bir sıvı gitmesi ana kartınıza hasar verebilir.
Islak mendilde bulunan kimyasallar telefonunuzun ekranına ve diğer yüzeylerine zarar veriyor. Bununla birlikte ıslak mendilde bulunan su telefonunuzun içine sızabilir ve cihaz performansını yarıya indirebilir.
Masaüstü bilgisayarlar
Ardından, nemli, yumuşak, tüy bırakmayan bir bezle bilgisayarın dış yüzeyini silin. Açıklıkları neme maruz bırakmayın. Bilgisayara doğrudan sıvı püskürtmeyin. Kaplamaya zarar verebilecek aerosol spreyler, çözücüler, aşındırıcı maddeler veya hidrojen peroksit içeren temizleyiciler kullanmayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri