Dosya Gezgini'ni kullanarak dosya silme + E tuşlarına basmaktır. Silmek istediğiniz dosyayı bulun. Dosyayı seçin ve Delete tuşuna basın veya şeridin Giriş sekmesinde Sil'e tıklayın.
Bilgisayarınız içerisinde size özel yada windows içerisindeki geçici dosyaların silinmesi ile bilgisayarınızın performansını arttırın. Windows + R tuşu ile çalıştır (run) açılır. %temp% ile local dosya içerisindeki geçici dosyalar silinir. temp ile windows içerisindeki geçici dosyalar silinir.
Windows arama kutusuna① [Bu Bilgisayarı Sıfırla] yazın ve ardından [Aç]② seçeneğine tıklayın. Bu bilgisayarı sıfırla alanında [Bilgisayarı Sıfırla]③ ögesine tıklayın. [Her şeyi sil]④ ögesini seçin. Yerel yeniden yükleme]⑤ ögesini seçin.
İlgili 21 soru bulundu
Bazı durumlarda temiz yükleme cihazınızın performansını, güvenliğini, gözatma deneyimini ve pil ömrünü iyileştirebilir. Bilgisayarınızı sıfırlamak için Başlat > Ayarlar > Sistem > Kurtarma seçeneğine gidin. Bu bilgisayarı sıfırla öğesinin yanındaki Bilgisayarı sıfırla öğesini seçin.
Her Şeyi Kaldır seçeneği dosyaların tamamını siler, dosyaların tamamen silinmesini istiyorsanız bu seçeneğe tıklayın. Şunu belirtmekte fayda var, bilgisayardaki tüm dosyaları silmek yani bilgisayarı sıfırlamak çoğu problemi çözüyor.
Windows yer kaplayan dosyaları bulmak için herhangi bir pencere ekranında iken sağ üst kısımdaki arama alanına size:gigantic yazıp entera basıyoruz. Bu arama bize 128MB dan daha fazla yer kaplayan dosyaların lsitesini listeleyecek.
Adım 1: Bilgisayarım'ı açın, C sürücüsüne sağ tıklayın ve "Özellikler" i seçin. Adım 2: Disk özellikleri penceresinde "Disk Temizleme" düğmesini tıklayın. Adım 3: Silmek istediğiniz geçici dosyaları, günlük dosyaları, Geri Dönüşüm Kutusu'nu ve diğer gereksiz dosyaları seçin ve "Tamam" ı tıklayın.
Disk Temizleme aracına erişmek için, Başlat menüsünde 'Disk Temizleme' yazarak arama kutusuna girin. SSD'nizi temizlemenin bir diğer yolu da, ücretsiz bir üçüncü taraf aracı kullanmaktır. CCleaner veya BleachBit gibi araçlar, gereksiz dosyaları ve geçici verileri temizlemek için kullanılabilir.
1- Klasöre sağ tıklayıp WinRAR başlığına gelerek, ''Arşive ekle...'' seçeneğini seçiniz. 2- Açılan pencerede, Genel kategorisinde bulunan Arşivleme seçenekleri kısmında ''Arşivledikten sonra dosyaları sil'' seçeneğini işaretleyiniz. 3- Tamam'ı tıklatarak arşivin oluşmasını bekleyiniz.
Disk Temizleme özelliğini kullanma
Başlangıç düğmesine tıklayarak Disk Temizleme'yi açın. Arama kutusuna Disk Temizleme yazın ve ardından sonuç listesinden Disk Temizleme öğesine tıklayın.
Arka planda çalışan kullanılmayan uygulamalar. Yonga seti, BIOS, bağlantı istasyonları vb. aygıtlar için güncel olmayan sürücüler. Eski veya bozuk işletim sistemi dosyaları. Mevcut bilgisayar yapılandırması, üst düzey uygulamalar veya oyunlar için gereksinimleri karşılamaz.
Bir bilgisayarın performansını donanım özellikleri belirlerken hızını ise bilgisayarda yer alan işlemci belirler. Hem Intel hem de AMD, farklı işlemci modelleri ile kullanıcılara pek çok seçenek sunmaktadır.
Modern işletim sistemlerinin çoğunda bir dosyayı ilk defa sildiğinizde, dosya “Geri Dönüşüm Kutusu” ya da “Çöp Kutusu” olarak adlandırılan bir klasöre gönderiliyor.
Sıkıştırmak istediğiniz dosyaya sağ tıklayın ve ardından Gönder > Sıkıştırılmış klasör'ü seçin. Dosya Gezgini açın ve sıkıştırılmış klasörü bulun. Bütün klasörün sıkıştırmasını açmak için sağ tıklayıp Tümünü Ayıkla'yı seçin ve yönergeleri izleyin. Komut şeridinden Tümünü Ayıkla'yı da seçebilirsiniz.
Önemli: Fabrika ayarlarına sıfırlama işlemi telefonunuzdaki tüm verilerinizi siler. Sıfırlama işlemini bir sorunu çözmek amacıyla yapacaksanız önce diğer çözümleri denemenizi öneririz.
Sıfırlama sadece işletim sistemindeki her şeyi siler. Format ise işletim sistemi dahil her şeyi siler.
Format attığınız sırada biçimlendirme seçeneğini kullanmayacaksanız, C dosyasında bulunan veriler Windows.old klasörüne aktarılıyor. D dosyasındaki veriler ise olduğu gibi kalıyor. Eğer ki biçimlendirme seçeneği kullanıldıysa ve hangi bölüm biçimlendirildiyse, tüm veriler silinecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri