Başlat--- Çalıştır --- dxdiag ve Enter.
Başlat menüsünde bilgisayar simgesini bulun. Bilgisayar simgesini sağ tıklayın ve menüden Özellikler'i seçin. Sistem bölümünde, işlemci modelinin yanında MB (megabayt) ya da GB (gigabayt) cinsinden takılı bellek miktarı gösterilir.
Başlat'a tıklayın ve "sistem bilgisi" yazın. 2. Arama sonuçlarında "Sistem Bilgileri"ne tıklayın. Kısayol olarak Windows+R tuşunu kullanarak da açılan ekranda "Sistem" seçeneğine ulaşabilirsiniz.
İlgili 40 soru bulundu
Başlat > Ayarlar > Sistem > Hakkında bölümlerinin takip edilmesi ile birlikte sağ tarafta yer alacak panelde, cihaz özellikleri altında bilgisayar verileri yayınlanacaktır.
Notebook klavyesinde aynı anda Windows ve R tuşlarına basıldığında gelen çalıştır penceresine, ” dxdiag “ yazıldığında, bilgisayardaki DirectX tanı aracı çalıştırılır. DirectX ekranında genel sistem bilgisi, görüntü ve ses donanımı konusunda ayrıntılı bilgiye ulaşılabilir.
Başlat'ı ve Ayarlar'ı seçin. Sistem'i seçin ve sağda İşlemci'yi bulun.
Başlat'a. tıklayın, Bilgisayar'a sağ tıklayın ve ardından Özellikler'e tıklayın.
Bilgisayarlar yazılım ve donanım olmak üzere iki kısımdan oluşurlar. Yazılım bilgisayarı çalıştırmaya yarayan fiziksel olmayan kısımdır. Donanım ise bilgisayarın fiziksel ve elektronik yapısını oluşturan ana ve çevre birimlerin tümüdür. Monitör, kasa, klavye, fare bilgisayarın donanım elemanlarıdır.
Başlangıç düğmesini ve ardından Ayarlar 'ı seçin. Sistem > Depolama'yı seçin.
Bunun için Windows 10 ve Windows 11 işletim sistemlerinde, başlat tuşuna tıklayın ve sonrasında çark simgesiyle gösterilen Ayarlar kısmına tıklayın. Açılan pencerede Sistem'e tıklayın ve Depolama kısmına ulaşın. Buradan, sisteminizdeki disk bölümlerinde kaç GB boş yer kaldığını görüntüleyebilirsiniz.
Aygıt yöneticisi > Disk sürücüleri kısmından takılı aygıtları görebilirsiniz. Ayrıca Windows 10 1903 sürümünde görev yöneticisinde de görülebiliyor.
Hala bir karara varamadıysanız sizler için iyi önerilerimiz var. Temel bir PC oyuncusuysanız, sizler için bütçe dostu kurulum 256GB SSD ve 1 TB HDD olmalıdır. Daha fazla oyun ve daha fazla akıştan yanaysanız, 500GB ya da 1 TB SSD yanında 2 TB HDD kurulumu uzun vadede sizler için iyi bir seçim olacaktır.
öğrenmek için, Windows Görev Yöneticisi'ni kullanabilirsiniz. Ctrl + Alt + Del klavye kısayolu ile Görev Yöneticisi'ni açın. Görev Yöneticisi penceresinde, Performans sekmesine tıklayın ve listeden GPU'yu seçin. Buradan GPU belleği, GPU kullanımı, GPU sıcaklığı dahil detayları alabilirsiniz.
Ramin üzerindeki çiplerin kodlarından anlayabilirsin. Ram çiplerinin datasheeti internetten bulunabilir. Yapman gereken şey çipin kodunu arama motoruna yazarak aramak. Çipin değerlerini öğrendikten sonra ramin kaç GB olduğunu öğrenmen çok zor olmayacaktır.
1 gigabayt (GB) RAM (32-bit) veya 2 GB RAM (64-bit) 16 GB (32 bit) veya 20 GB (64 bit) kullanılabilir sabit disk alanı
Windows'da Arama kutusuna gelişmiş sistem ayarları yazın ve ardından arama sonuçlarından Gelişmiş sistem ayarlarını görüntüle öğesini seçin. Performans altındaki Ayarlar düğmesine tıklayın. Gelişmiş sekmesine tıklayın ve ardından Sanal Bellek altında Değiştir düğmesine tıklayın.
Nesil Intel Core i7 masaüstü işlemci, en zorlu oyunlar için aynı anda kusursuz bir kayıt, yayın ve oyun deneyimi sunar. 8 çekirdek, 16 iş parçacığı ve maksimum 5,1 GHz hız, gelişmiş çoklu görev çalıştırma işleri için gereken bilgi işlem gücünü sunar.
İşlemcilerin ayrıca kaç çekirdekli olduğuna göre yaptığı işlemlerin hızı, dolayısıyla bilgisayarın performansı da etkilenmektedir. Üst düzey bir bilgisayar arayanlar için 16 çekirdeğe varan işlemciler ön plana çıkarken, 2 ya da 4 çekirdekli işlemciler ise gündelik kullanımda fazlasıyla yeterli olmaktadır.
İşlemcilerin özelliklerini değerlendirilirken bu ifadelerle karşılaşılmaktadır. Örneğin; 8 çekirdekli bir işlemcide 8 adet fiziksel çekirdek mevcutken, iş parçacığı olarak 16 iş parçacığı yer alır. İş bölümü sağlanarak yük dağıtılır. Bu durum, işlemcinin performansını doğrudan etkiler.
Görev Yöneticisi'ni açtığımızda karşımıza çıkan pencerede Performans sekmesine tıklamamız gerekiyor. Bu sekmede bilgisayarımızın CPU, Bellek, Disk ve Ağ gibi bileşenlerinin kullanım durumunu ve grafiklerini görebiliriz. Her bir bileşenin altında ise o bileşene ait temel özellikleri görebiliriz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri