Bulunan Banka Sorgulama” isimli e-Devlet Kapısı hizmetiyle kolayca öğrenebilirsiniz. e-Devlet Kapısı Hizmetleri için www.turkiye.gov.tr adresine girdikten sonra sitedeki arama çubuğuna “Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama” yazarak bu hizmete ulaşabilirsiniz.
Size gösterdiğimiz adımları takip etmenin yanı sıra, e-Devlet'te yer alan arama çubuğuna doğrudan “banka hesap sorgulama” kelimelerini yazabilirsiniz. Ardından, hemen alt kısımda çıkan BDDK'ya ait Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama seçeneğine tıklamanız gerekmektedir.
Murisin bankalarda bulunan hesaplarına ulaşılabilmesi için Medeni Kanun hükümlerine göre mirasçı veya vekilinin yetkili olduğunu gösteren belgeler ile doğrudan ilgili olduğu düşünülen banka şubelerine başvuru yapılması gerekmektedir.
İlgili 23 soru bulundu
Bankanın müşteri hizmetlerini aradıktan sonra hesap dökümünü istediğini e-posta olarak istediğini söyleyip, onların istediği bilgileri verdikten sonra e-posta üzerinden çıkarabilirsin. Hesap hareketleri dökümünü almanın son yolu ise müşterisi olduğun bankanın en yakın şubesine giderek hesap dökümü istemek.
eDevlet üzerinden sorgulama yapılabiliyor mu? eDevlet üzerinden IBAN sorgulaması yapmak mümkün.
Mirasçılık belgesi (veraset ilamı) almış olan vatandaşlara mirasçısı olunan kişinin hangi bankalarda mevduat ve katılım fonu hesabı olduğu bilgisi "Murise Ait Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama" isimli e-Devlet Kapısı hizmeti üzerinden sunulmaktadır.
Kısacası hesaplarınızdaki detayları göremeyeceksiniz. Paylaşılan bilgilere göre bu hizmet Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu iş birliği ile e-Devlet Kapısı altyapısı üzerinden kullanıcılara sunuluyor.
Vize için Banka Hesap Dökümü Nereden Alınır? Vize için banka hesap dökümü, kişinin müşterisi olduğu bankanın herhangi bir şubesine gidilerek alınmaktadır.
Öncelikle bireysel emeklilik bakiyenizi sorgulamak için e-devlet sistemine giriş yapmalısınız. TC kimlik numaranızı ve şifrenizi girdikten sonra arama motoruna “Takasbank” yazın. En üstte açılan sekmeye tıkladığınızda sistemde birikmiş paranız olup olmadığını görebilirsiniz.
e-Devlet Kapısı'na şifre ve T.C. kimliknumaranız ile giriş yaptıktan sonra e-Hizmetler bölümünden Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nu seçin. Bu kategorideki alt başlıklar arasında "Mobil Hat Sorgulama"yı tıklayın.
E-DEVLET İBAN TANIMLAMA İŞLEMİ 2023
e-Devlet hesabı açıldıktan sonra arama kısmına “Şahıs Ödemeleri Banka Hesabı Tanımlama” yazın. Çıkan ekranda “Yeni Hesap Tanımlama” bölümünü seçin. Ekranda yer alan “Yeni Hesap Tanımlama” düğmesine tıklayarak hesap tanımlama ekranına erişebilirsiniz.
Özel Sermayeli Kalkınma ve Yatırım Bankaları 9 ayrıca Yabancı Sermayeli Kalkınma ve Yatırım Bankaları 4 tanedir. Böylece toplamda toplamda 52 tane banka vardır. Bir de bankacılık alanında teknolojinin yayılmasıyla bunların arasına şubesiz dijital bankalar eklenmiştir. Türkiye'deki dijital banka sayısı ise 7'dir.
Bankalarda eski kimlikle işlem yapılamayacak.
Açık Bankacılık, müşterilerin verdikleri rıza ile finansal verilerini diğer banka ve finansal kuruluşlarla paylaştığı bir hizmet modelidir. Müşteri deneyiminin iyileştirilmesi, bankacılık hizmetlerinin kolay ve etkin bir şekilde kullanılması amaçlanır.
Banka hesap hareketlerini görmek için iki yetki bulunur. Bu yetkilerden birisi hesap sahibine aittir. Diğer yetkili ise ilgili bankada çalışan kişilerdedir. Bu sebep ile de üçüncü tarafların banka hesap hareketlerinin görülmesi mümkün değildir.
E-Devlet portalı üzerinden vatandaşlar SGK dökümü, sabıka kaydı, öğrenci belgesi, miras sorgulama, IMEI sorgulama ve KYK başvurusu gibi çeşitli işlemleri gerçekleştirebiliyor. E-Devlet'e giriş yapmak için e-Devlet Kapısı Devletin Kısayolu | www.türkiye.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.
Ancak eğer hesabınızı açtığınız zaman size veren belge şu an elinizde değilse tekrar bu belgeyi almak için bankanıza başvurabilirsiniz. Bankalarda her işlem telefonla hallolmaya biliyor. Bu yüzden öncelikle bankanızı arayarak adresinize IBAN evrak bilgisi veya belgesini göndermelerini talep edebilirsiniz.
Bu sorumluluk, mirasın paylaşılmasından itibaren veya, miras bırakanın ölümünden sonra yerine getirilmesi gereken borçlarda, borcun muaccel olduğu tarihten 5 yıl geçince sona erer. Kişinin ölümü ile birlikte bankadaki parası üzerinde tüm mirasçılar ortaklaşa hak sahibi olur.
Ölen Kişinin Banka Hesabı Kapanır mı? Ölen bir kişinin banka hesabının durumu, ölümünden sonra banka ile yapılan işlemlere ve ölen kişinin mirasına göre değişebilir. Genellikle, ölen bir kişinin banka hesabı, ailesi tarafından banka ile iletişime geçildiğinde devam ettirilir veya kapatılabilir.
“Bu hesaplardaki paralar hemen çekilebilir mi veya kullanılabilir mi?” gibi sorular haklı olarak herkesin merak ettiği konulardır. Kişinin ölümü üzerine bankadaki parası üzerine tüm mirasçılar ortaklaşa hak sahibi olurlar. Türk Medeni Kanunu'nun 640. Maddesine göre bu ortaklık mirasın paylaşılmasına kadar sürer.
Hesap numarası genel olarak kartların ön yüzünde yazar. Hem kredi kartı hem de banka kartı üzerinde bulunur. İsmin hemen yanında veya üstünde bulunan bu rakamlar toplamda 12 sayıdan oluşur. Aynı zamanda IBAN numarasının son 12 rakamı olarak da ön plana çıktığını söylemek gerekir.
Türkiye'de IBAN
İlk iki hane ülkemizin uluslararası kodu olan “TR” harfleridir. Daha sonra gelen iki ve beş hane sırasıyla kontrol basamaklarını ve banka kodunu, ardından gelen haneler ise müşteri hesap numarasını ifade etmektedir.
IBAN numarasını öğrenmek için hesap açılış sırasında bankanın kullanıcısına verdiği hesap döküm cüzdanına bakabilirsiniz. Bunun dışında hesabınızın bulunduğu banka şubesine başvurarak, çağrı merkezini arayarak ya da internet bankacılığı aracılığıyla da öğrenmeniz mümkünüdür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri