Parmağınızı ekranın sağ tarafından kaydırın ve Ayarlar öğesine dokunun. Bilgisayar Ayarlarını Değiştir öğesine dokunun. Bilgisayar Ayarları ekranında, Bilgisayar ve Cihazlar öğesine dokunun. Güç ve Uyku öğesine dokunun.
Windows 10 için:Win+I tuşlarına basarak Windows Ayarları ekranına girin ve Sistem > Güç ve uyku bölümüne gidin. Ekranın kapanacağı zamanı ve bilgisayarın Uyku moduna girmesi için gereken zamanı manüel olarak ayarlayabilirsiniz.
Resolution. Bilgisayarı veya monitörü uyku, bekleme ya da hazırda bekletme modundan çıkarmak için fareyi hareket ettirin veya klavyede herhangi bir tuşa basın. Bu eylemler işe yaramazsa bilgisayarı uyandırmak için güç düğmesine basın. NOT: Monitörler bilgisayardan bir video sinyali algıladığında uyku modundan çıkar.
Ayarlar > Kişiselleştirme > Kilit ekranınagidin ve ekran koruyucu ayarları'nı seçin. Ekran Koruyucu Ayarları penceresinde açılan listeden bir ekran koruyucu seçin.
Cihazınızın Ayarlar menüsüne girin. Karşınıza çıkan menüde Ekran sekmesine tıklayın. Ekran sekmesinde yer alan Zaman Aşımı kısmına tıklayın. Karşınıza çıkan ekranda 15 saniye, 30 saniye, 1 dakika, 2 dakika, 3 dakika, 4 dakika, 5 dakika ve 10 dakika seçeneklerinden birini seçebilirsiniz.
İlgili 16 soru bulundu
Gelişmiş özellikler seçeneği seçilir. Ardından hareketler ve işaretler seçeneği kullanıcıyı karşılayacaktır ve o seçeneğe tıklanır. Son olarak görüntülerken ekranı açık tut özelliği seçilir. Sonrasında android cihazın şarj olurken kapanmaması mümkün olabilir.
Konu ile ilgili olarak, Ayarlar>Kişiselleştirme>Kilit ekranı dizinini izleyin ve alt tarafta bulunan Ekran Koruyucu Ayarları başlığına tıklayınız. Açılan pencerede, ekran koruyucu ayarını (Yok) olarak seçerek kaydediniz. <Bu ileti veya öneriler size yardımcı olduysa “Yanıt olarak işaretle” butonuna tıklayınız.>
Ekran koruyucu (veya ekran koruyucusu), bilgisayar uzun süre boşta kaldığında ekranı boşaltan veya hareketli görüntü veya desenlerle dolduran bir bilgisayar programıdır. Ekran koruyucuların asıl amacı, CRT ve plazma bilgisayar monitörülerinde ekran yanmasını önlemekti.
Uyku modunu başlatmak için fn+f3 tuşlarına basın. Uyku modu başlatıldığında, bilgileriniz sistem belleğinde saklanır, ekran kapanır ve güçten tasarruf edilir. Bilgisayar Uyku durumundayken, güç ışıkları yanıp söner.
Uyku modu az güç kullanır. Bilgisayarınız teknik olarak açık kalır ancak bilgisayarınızdaki tüm işlemler durdurulur ve tüm açık belgeler ile uygulamalar belleğe alınır. Normal çalışmaya birkaç saniye içinde hızla devam edebilirsiniz.
Öncelikle cihazınızın Ayarlar menüsüne girin. Burada Ekran başlığına girmeniz gerekiyor. Açılacak pencerede Ekran Zaman Aşımı seçeneğini göreceksiniz. Bazı modellerde bu seçenek yerine Uyku Modu bulunabiliyor.
İşlemci veya ekran kartı fazla sıcaklık olunca sistem kendisi kapatabilme gibi özelliklerini bulanabilir. Bu yüzden direkt sistem kapanabilir. Bu yüzden olma olasılığı var.
Ctrl, Shift ve Esc tuşalrına birlikte basarak Görev Yöneticisi'ni açın. Yukarıdaki sekmelerden Performans sekmesine geçiş yapın. Eğer seçili değilse, CPU satırını seçin. Açılan ekranın sağ alt kısmında Çalışma Zamanı başlıklı bir ibare göreceksiniz.
Kenarlara ince bir tabaka yağ sür ki ekran koruyucunun altına girebilsin. Yağ, hava kabarcıklarını düzeltir ve mükemmel bir oturma sağlar. İpucu: Yağı sürerken hava kabarcıkları gitmezse tırnağınla veya jiletle ekran koruyucunun kenarını yavaşça kaldır ki yağ ekran koruyucunun altına girebilsin.
Hayalet cam ekran koruyucu nedir sorusunun cevabını özetlemek mümkündür. Ürün için şeffaf yapılı, dayanıklı, ekranı tamamen kaplayan ve gizlilik filtresine sahip telefon yüzeylerine takılan bir koruyucu denebilir. Cam son derece ince bir yapıya sahiptir. Telefonda herhangi bir renk değişimi gözlemlenmez.
Bunlar, cihazın düzenli kullanımını etkilemeyen, kağıttan ince, plastik film veya temperli cam malzemeden yapılır ve kullanıcıların çoğunlukla telefonlarında bile olduğunu bile fark etmeyecekleri kadar şeffaftır. Her bir hücresel aygıta uyacak şekilde özel olarak yapılandırılmış olup daha uzun vadeli koruma sağlar.
10 dakika boyunca fare ve klavyeye dokunmazsanız, ekran koruyucunuz otomatik olarak devreye girecektir ve fare veya klavye ile bir işlem yapana kadar çalışmaya devam edecektir. Ekran koruyucunun diğer bir faydası da, siz başında yokken bilgisayarınıza kimsenin dokunmamasını sağlamaktır.
Klavyeden Windows Tuşu + L yapmanız Windows'un tüm sürümlerinde anlık olarak bilgisayarınızı kilitlemenize yarar. Bu kısayolu uyguladığınızda kilit ekranına gider ve geri döndüğünüzde parolanızı girerek işleminize devam edebilirsiniz.
Android Cihazlarda Ekran Süre Kısıtı
Android işletim sistemli cihazlarda ekranda ne kadar süre geçirdiğinizi öğrenmek için Ayarlar > Dijital Sağlık ve Ebeveyn Denetimi adımlarını takip edin. Açılan pencerede hangi uygulamada, ne kadar süre geçirdiğinizi ve kaç kez telefon kilidi açtığınızı görebilirsiniz.
Çocukların ve gençlerin ekran karşısında çok fazla zaman geçirdiklerini belirten Mehmet Dinç, "0-3 yaş grubu ekranla tanışmamalı, 3-6 yaş arası 30 dakika, ilköğretim 45 dakika, ortaöğretim 1 saat ve lise çağındaki gençler ise 2 saatten fazla ekran karşısında kalmamalı" dedi.
Android Cihazlarda Ekran Kullanma Süresi Ayarlama
Dijital dengeyi kullanmak için öncelikle ayarlar sekmesine gitmeniz gerekir. Sonrasında “Dijital Denge ve Ebeveyn Denetimleri” seçeneğine gitmelisiniz. Karşınıza çıkan grafik, o gün içinde cihazı ne kadar kullandığınızı size gösterir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri