Kimi zaman bilinçli olarak silinen dosyalara bir süre sonrasında ihtiyaç duyulabiliyor. Elbette silinen dosyalar bilgisayarın geri dönüşüm kutusuna gider.
İpucu: Tam dosya veya klasör adını ya da konumunu hatırlamıyorsanız, Belgeler kitaplığındaki arama kutusuna adının bir bölümünü yazarak arama yapabilirsiniz. Dosya veya klasöre sağ tıklayın ve ardından Önceki sürümleri geri yükle'yi seçin. Dosya veya klasörün önceki kullanılabilir sürümlerinin listesini görüntülenir.
Genel olarak, bir dosya veya klasör silindikten sonra Geri Dönüşüm Kutusu'na depolanır.
Modern işletim sistemlerinin çoğunda bir dosyayı ilk defa sildiğinizde, dosya “Geri Dönüşüm Kutusu” ya da “Çöp Kutusu” olarak adlandırılan bir klasöre gönderiliyor.
Çöp Kutusu (ayrıca geri dönüşüm kutusu ve diğer adlar olarak da bilinir) hesaplamada, bir dosya yöneticisinde kullanıcı tarafından silinmiş, ancak dosya sisteminden kalıcı olarak silinmemiş dosyalar için geçici bir saklama alanıdır.
İlgili 16 soru bulundu
Windows alanında Geri Dönüşüm Kutusu, silinen dosyalar için bir güvenlik ağı görevi görür. Bir dosyayı sildiğinizde, sisteminizden hemen silinmez. Bunun yerine geçici depolama alanı görevi gören Geri Dönüşüm Kutusu'na gönderilir. Bu, yanlışlıkla silinmesi durumunda dosyaları kolayca geri getirmenizi sağlar.
Eşitlediğiniz dosyaları veya klasörleri silerseniz, bunları bilgisayarınızdaki Windows Geri Dönüşüm Kutusu'ndan geri yükleyebilirsiniz.
Sildiğiniz fotoğraf ve videolara ne olur? Google Fotoğraflar'da yedeklenen bir fotoğrafı veya videoyu silerseniz ilgili öğe 60 gün boyunca çöp kutusunda kalır. Android 11 veya üzeri sürümlerin yüklü olduğu cihazınızda bulunan fotoğraf veya videolar, yedeklenmeden silindiğinde 30 gün boyunca çöp kutunuzda kalır.
Görüntülemek istediğiniz dosyayı açın. Dosya > Geçmişi'ne gidin. Not: Gezinti bölmenizde Geçmiş'i görmüyorsanız, Microsoft 365'in bir abonelik sürümünü kullanıyor olabilirsiniz. Gezinti bölmesindeKi Bilgi düğmesini seçin ve sürüm geçmişine buradan erişip erişemediğiniz konusuna bakın.
Sistemi Geri Yükleme
Yükleme hatası veya veri bozulması oluştuğunda, Sistem Geri Yükleme işletim sistemini yeniden yüklemek zorunda kalmadan sistemi çalışma durumuna geri yükleyebilir. Geri yükleme noktasında kaydedilen dosya ve ayarlara geri dönerek Windows ortamını onarıyor.
Dosyalar 30 gün Çöp Kutusu'nda kaldıktan sonra otomatik olarak silinir.
Evet, Android cihazlarda kalıcı olarak silinen fotoğrafları kurtarmak mümkündür. En iyi yöntem olan EaseUS Data Recovery Wizard ve EaseUS MobiSaver For Android gibi veri kurtarma yazılımlarını uygulayabilirsiniz. Verilerin üzerine yazılmadan önce silinen fotoğrafları kolayca kurtarabilirsiniz.
EaseUS, PC için en iyi dosya kurtarma programı olarak kabul edilir. Veri kurtarma sektöründe 16 yılı aşkın deneyime sahip olan araç, diğerlerinden daha yüksek bir başarı oranına sahip olduğunu iddia eder. Hem yazılımsal hem de donanımsal olarak silinen veriler yazılım tarafından kurtarılabilir.
Shift+delete ile silinen dosyanın bulunduğu klasöre sağ tıklayın. İçerik menüsünden "Önceki Sürümü Geri Yükle"yi seçin. Windows 11'de ilk olarak Daha Fazla Seçenek Göster seçeneğine tıklamanız gerekir. Windows 10'da silinen dosyaları kurtarmak istediğiniz sürümü seçtikten sonra "Geri Yükle" düğmesine tıklayın.
Windows için iCloud uygulamasını açın, Apple kimliğinizle iCloud'da oturum açın ve ardından iCloud medyanızı Fotoğraflar uygulamasında görüntülemek için iCloud uygulamasında Fotoğraflar'ı seçin. Fotoğraflar uygulamasını açın veya geri dönün ve iCloud Fotoğraflar sekmesini seçin. Tüm iCloud içeriğinizi görebilirsiniz.
1 Galeri uygulamasına dokunun. 2 Sağ üst köşede bulunan Üç Nokta simgesine dokunun. 3 Çöp Kutusu sekmesine dokunun. 4 Bu alanda sildiğiniz fotoğraf ve videoları görüntüleyebilirsiniz.
Geri Dönüşüm Kutusundan Silinen Dosyaları Kurtarabilir misiniz? Kısaca, evet. Windows işletim sisteminde yanlışlıkla dosya sildiğinizde, bilgisayarınızdaki Geri Dönüşüm Kutusu silinen tüm dosya ve klasörleri belirli bir süre için kaydeder.
Google Fotoğraflar uygulamasını açın > Kitaplık'a dokunun. 2. Çöp Kutusu'nu seçin > Seç'e dokunun. 3. Geri yüklemek istediğiniz fotoğrafları işaretleyin > Geri Yükle'ye dokunun.
Shift+Delete tuşlarına basmanız değerli dosyalara sonsuza kadar veda ettiğiniz anlamına gelmez. Önceki sürümü kullanarak kaybolan dosyaları canlandırmak için şu adımları uygulayın: Adım 01: Kalıcı olarak silinen dosyaların bulunduğu klasöre gidin ve sağ tıklayın. Adım 02: "Önceki sürümü geri yükle"yi seçin.
DroidKit'i indirin ve yükleyin. Programı başlatın ve Data Recovery menüsü altında Quick Recovery from device'ı seçin. Fotoğrafları kurtaracağınız için, Photos'u seçin. Android cihazınızın bilgisayara bağlı olduğundan emin olun ve Start butonuna tıklayın.
Silinen ortak Drive'lar, silindikten sonraki 30 gün boyunca Yönetici Konsolunuzdaki ortak Drive'lar listesinde görünmeye devam eder. Silindi durumuyla listelenirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri