Arama kutusuna CMD yazın. Komut İstemi veya CMD'yi seçin. Komut İstemi penceresi görünür. Wmic bios get smbiosbiosversion yazın ve Enter tuşuna basın.
Windows arama kutusuna [Sistem Bilgileri]① yazın ve [Aç]② öğesine tıklayın. Sistem Modeli ekranında model adını③, BIOS Sürümü/Tarihi④ bölümünde ise BIOS sürümünü görebilirsiniz.
Press Windows + R tuşuna basın. Çalıştır iletişim kutusuna msinfo32 yazın ve Enter tuşuna basın. Sistem Bilgileri penceresinde, BIOS Version/Date (BIOS Sürümü/Tarihi) sekmesini arayın (Şekil 1).
Windows arama bölümüne “msinfo32” yazılır. Bu işlemin kısa yolu için ise windows+s tuş kombinasyonları kullanılabilir. Arama sonucu ile karşımıza çıkan yerde “sistem bilgisi” yazısına tıklanır. Açılan bu panel sayesinde BIOS sürümüne erişebileceğiniz gibi aynı zamanda tarihini de görebilirsiniz.
İlgili 45 soru bulundu
BIOS, bilgisayarın anakartındaki ROM (Read-Only Memory) bellekte saklanır ve bilgisayarın açılışı sırasında çalışır. BIOS güncellemesi, anakartın yazılımının güncellenmesi demektir. Bu güncelleme, anakartın çalışmasını iyileştirmek, hata düzeltmek veya yeni özellikler eklemek amacıyla yapılır.
BIOS güncellemesi, bir bilgisayarın performansı ve stabilitesi için hayati öneme sahip bir adımdır. Güncellemeler genellikle donanım uyumluluğunu artırır, yeni özellikler ekler ve çeşitli hataları düzeltir. Ancak, bu işlem riskler taşır ve dikkatli bir şekilde gerçekleştirilmelidir.
Bilgisayar henüz açılmamışken klavyede F2 tuşunu basılı tutun ve aynı anda [Güç düğmesine] basın (BIOS yapılandırma ekranını görene dek F2 tuşunu bırakmayın).
Bilgisayarı açın veya yeniden başlatın. BIOS ayarları menüsüne girmek için ekran boşken F10 tuşuna basın. Bazı bilgisayarlarda BIOS ayarları menüsüne F2 veya F6 tuşuna basılarak erişilebilir. BIOS'u açtıktan sonra önyükleme ayarlarına gidin.
Bilgisayar açılırken BIOS ekranına giriş yapabilmek “F2”, “F10” ya da “DEL” tuşlarına basılı tutup daha sonrasında bilgisayarın güç tuşuna basarak gerçekleştirilir.
BIOS güncelleme ne işe yarar 🤔
BIOS güncelleme işlemi, genelde performansı artırmaz ancak donanımla ilişkili hataları düzeltebilir veya yeni donanımlar için uyumluluk getirebilir.
Monster logosunu gördükten sonra F11 tuşuyla boot seçeneğinden USB Boot diskinizi seçin ve Bootable flash sürücünüze attığınız BIOS klasöründeki UPDATE.BAT dosyasını çalıştırın. (Bitince bilgisayar kendini yeniden başlatacak.) 3. BIOS ekranına girin, Boot sekmesinde UEFI ya da LEGACY seçeneği aktif hale gelecektir.
BIOS, bilgisayarınızın ana kartının üzerinde bulunuyor. Bu nedenle bilgisayarın ayrılmayan bir parçası olarak yer alıyor. Bilgisayarı kapattığınızda ya da format bile attığınızda BIOS her zaman yerinde duruyor. Bilgisayarın temel donanımlarının yüklenmesini ve işletim sistemini önyükleme işine yarıyor.
Bu işlem “BIOS flaşlama” olarak da bilinir. BIOS güncelleme, standart bilgisayar bakımı olarak önerilir. Ayrıca bilgisayar performansını artırmaya, donanım bileşenlerine veya Windows yükseltmelere destek sağlamaya veya belirli BIOS güncellemelerini yüklemeye de yardımcı olabilir.
*BIOS dosya boyutu güncelleme süresini etkilemektedir. Güncelleme 8 dakikada tamamlanabilir.
Bilgisayarınızı yeniden başlatın, klavyenizdeki DEL tuşuna basın, BIOS'a girin ve klavyenizdeki F5 tuşuna basın. "Optimize Edilmiş Varsayılanları Yükle" ibaresi ekranda belirdiğinde "Tamam" öğesini seçin. BIOS varsayılan değerlere döndürülecektir.
Resolution. Dell bilgisayarınızdaki BIOS veya UEFI arayüzüne erişmek için: Bilgisayarı açın veya yeniden başlatın. Dell logosu ekranında, Entering System Setup (Sistem Kurulumuna Giriliyor) görüntülenene kadar F2 tuşuna birkaç kez dokunun.
En yaygın giriş tuşları arasında F2, F10, F12, DEL veya ESC bulunur. Örneğin, “Press DEL to enter BIOS” gibi bir mesaj görebilirsiniz. Ardından BIOS giriş tuşuna basmanız ve sabit tutarak bir süre beklemeniz gerekir. Bu adımdan sonra, ayarlara erişmek için arayüze girişiniz gerçekleşir.
BIOS Güncelleştirmesi Bilgileri
Dell bilgisayar, Tek Seferlik Önyükleme menüsünü kullanarak BIOS'u güncelleştirme yöntemini destekler. NOT: Bu işlevi yalnızca F12 Tek Seferlik Önyükleme menüsünde BIOS Flash Update seçeneğine sahip Dell bilgisayarlar kullanabilir.
BIOS ekranına ulaşmak isteyenler için bilgisayarın açılış ekranında BIOS tuşunun kullanılması gerekmektedir. Bilgisayar açıldıktan sonra genellikle sol alt köşede BIOS Setup için hangi tuşun kullanılması gerektiği belirtilmektedir. BU tuş genellikle F2, DEL ve F10 olmaktadır.
Evet, BIOS güncellemek oldukça faydalı bir işlemdir. İşte BIOS güncellemesinin faydaları: Performans İyileştirmeleri: Güncelleme, bilgisayar donanımınızın daha iyi çalışmasını sağlayabilir. Üretici, güncellemelerle performans artışı ve daha hızlı işlemler sunabilir.
Dürüst olmak gerekirse, BIOS'u güncellemek kötü amaçlı yazılımı veya virüsü ortadan kaldırmaz. BIOS'u üreticinizin yardımıyla yeniden başlatmanız gerekebilir.
Hiçbir şey olmaz. BIOS sandığınız gibi ara yüzü veyahut yenilik getirmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri