TRAMER sorgusunu SMS ile yapmak için aracın öğrenmek istenilen detayının ve plakasının 5664'e kısa mesaj olarak yollanması gerekir. Sigorta Birliği ve Gözetim Merkezi tarafından kurulan 5664 SMS hattına yollanan mesajlar, tüm operatörler tarafından aynı şekilde fiyatlandırılır.
Plakadan Aracın Kaç El Değiştirdiği Sorgulama
Bir aracın kaç el değiştirdiğini sorgulamak için “DETAY" boşluk PLAKA” yazarak 5664'e SMS atman yeterli olacaktır.
- E devlet bağlantısında yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü sayfası açılmalıdır. - Burada Araç Plaka Sorgulama bölümüne gidilmelidir. - Daha sonra istenen bilgiler girilmelidir. - Bu işlemlerin ardından plaka sorgulaması yapılabilir.
Araç Detay Sorgulama Servisi Nedir? Aracın markası, modeli, trafiğe çıkış tarihi, kaskolu ve kaskosuz dönemi, yürürlükte kaskosu olup olmadığı, plaka veya araç türü değişimi olup olmadığı, hangi illerde tescil kaydının olduğu, son sahiplik süresi bilgilerini öğrenebileceğiniz bir servistir.
5664 SMS sorgulama hizmeti ücretlidir. Ücretlendirmeler tüm operatörler için sorgulama başına 60,00 TL' dir. Plakayı yazın, TURKCELL, TÜRK TELEKOM, VODAFONE 5664'e gönderin. Aracın plakası değişmiş olsa bile, hasar geçmişi anında cebinize gelsin.
İlgili 39 soru bulundu
SMS ile Plakadan Araç Sorgulama Nasıl Yapılır? Mesaj yoluyla da plakadan araç sorgulama işlemi yapmak mümkün. Ücretli bir sorgulama türü olan SMS ile araç sorgulama işlemi için aracın plakasını bitişik bir şekilde yazıp (34XYZ34 gibi) 5664'e yollayabilirsiniz.
5664 güvenli, kolay ve hızlı sigorta sorgulama yapılabilen bir mobil servis sistemidir. 5664 ile kaza, hasar, poliçe, tutanak, mağdur, değişen parça ve araç detay sorgulamaları hızlı ve güvenli bir şekilde yapılabilir. Sorgulama ücreti tüm vergiler dahil 46 TL'dir.
Hasar Geçmişini Sorgulamak için;
Aracın PLAKA NO'sunu yazıp 5664'e gönderebilirsiniz ya da Türk Telekom Online İşlemler Uygulaması üzerinden sorgulama yapabilirsiniz. Veya HASAR S boşluk ŞASİ NO yazıp 5664'e gönderebilirsiniz.
Trafik poliçesi sorgulama işlemini E-Devlet sistemi üzerinden ücretsiz bier şekilde gerçekleştirebilirsiniz. TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yapacağınız E-Devlet sisteminde ''Trafik Sigortası Sorgulama'' alanınına giriş yaptığınızda aracınıza ait trafik poliçesi ve hasar kaydına ulaşabilirsiniz.
Aracın ruhsatında Tescil tarihi var. Bide İlk tescil tarihi var. Örneğin İlk tescil tarihi 01.01.2006 olsun eğer Tescil tarihi bu tarihten sonraysa yani 06.05.2007 ise araç bu tarihte satış görmüştür. Burdan kolaylıkla uğraşmadan anlarsınız.
Satışı gerçekleşmiş bir aracın yerinin tespit edilmesi, satış üzerinden ne kadar vakit geçmiş olduğu fark etmeksizin, söz konusu taşıtın plakasını E-Devlet Kapısı üzerinden sorgulatarak gerçekleştirilir.
Sms ile boş plaka sorgulaması yapılması da mümkündür. Mesajlar bölümüne girdikten sonra “Detay (boşluk) Plaka” yazarak 5664 numarasına mesaj atılması gerekmektedir. Sorgulama yapmak istediğiniz plakanın boşta olması veya kullanılmaması durumunda size bir bilgilendirme mesajı gelmeyecektir.
Satın alınacak ikinci el aracın boya, değişen parça ve hasar bilgisi olmasına karşın, ekspertiz işlemi sonucu araçta boya, değişen parça ve hasar kaydı olmaması durumu bizim için çok önemli. Bu araçların muhtemel 'change' araç olduğunu değerlendiriyoruz.
Araç bakımlarına ve en son servise girdiği kilometre kayıtlarına bakılmalı. Bununla birlikte araçların plaka ve şasi numaraları üzerinden “5664” sorgulamaları yapılmalı. Ulaştırma Bakanlığının TÜV-TÜRK muayene kayıtlarına ulaşılarak dikkatlice incelenmeli.
Yani aracın şase numarası üzerinden hasar kaydı kayıt işlemi yapılır ve sorgulama işlemi yine şase numarası üzerinden yapılabilir. Bu nedenle plaka değiştiğinde hasar kaydının silinmesi mümkün değildir.
Otomobilin sigorta geçmişi hakkında detaylı bilgiye ulaşılması için “DETAY” yazıp bir boşluk bırakılmalı ve plaka bilgisi girildikten sonra mesaj 5664'e yollanmalıdır.
E-devlet üzerinden ücretsiz hasar kaydı sorgulama işlemi gerçekleştirilebilmektedir. SMS ile de araç hasar kaydı öğrenmek mümkündür. SMS ile araç detayı bilgilerinin öğrenilebilmesi için hasar sorgulama numarası: “5664” olmaktadır.
e-Devlet hesabınız ile giriş yapın (e-Devlet şifreniz yoksa en yakın PTT şubesine giderek edinebilirsiniz). Karşınıza Trafik Poliçe ve Hasar Bilgileri Sorgulama ekranı gelecek. Aracın plakasını girip, Sorgula butonuna tıklayın. Girdiğiniz plakaya sahip olan aracın bilgileri, resmi evraklarla birlikte karşınıza çıkacak.
Araç plaka numarası ve motor şasi numarası 5664'e SMS atılarak Trafik Sigortaları Bilgi Merkezi sorgulaması yapılmalıdır. Araç muayene kayıtları incelenmelidir. Aracın sigorta şirketindeki kayıtlı bilgileri incelenmelidir. Araç donanım yıpranmasının, bahsedilen kilometreye uygun olup olmadığına bakılmalıdır.
Kilometrenin orjnal olduğunu anlamanın en kesin yolu, aracı bir elektronikçiye götürmektir. Kilometre düşürme işlemi, gösterge paneli üzerindeki chip'i kandırmak yolu ile yapılmaktadır. Yani bir aracın gösterge paneli arıza yapsa da yenisi veya çıkması ile değiştiğiniz takdirde aracın kilometresi orjinal kalacaktır.
Sorgulama bedeli tüm telefon operatörleri için 46 TL olarak belirlenmiştir. Plakayı yazarak 5664 nolu sorgulama hattına göndermek yeterli olacaktır. 5665 km sorgulama için bilgisine ulaşmak istenen aracın şase numarası ya da plaka numarasına gerek vardır.
Aracın şasi numarası ile sorgulama yapmak için HASAR BOŞUK S BOŞLUK ŞAŞİ NUMARASI'nı yazıp 5664'e sms göndermeniz yeterli. Aracın şasi numarasıyla tüm detay bilgilerini öğrenmek için DETAY BOŞLUK S BOŞLUK ŞAŞİ NUMARASI'nı yazıp 5664'e sms gönderin.
Araç plaka sorgulama işlemi için bir alternatif de Emniyet Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesidir. EGM'nin resmi internet sitesine giriş yapıldıktan sonra "Trafik Cezası ve Otopark Sorgulama" bağlantısı üzerinden istenen bilgiler girilerek sorgulama işlemi yapılabilir.
ERP Sorgulaması Nasıl Yapılır? ERP çarpma sorgusu KTT sorgusu ile hemen hemen aynıdır. Bu sorgu için cep telefonunun SMS kısmına büyük harflerle ERP ve araç plakasını yazıp 5664'e mesaj atmanız yeterli olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri