Ölüdeniz Plajı (Belcekız Plajı) Ölüdeniz Plajı veya diğer adıyla Belcekız Plajı, Ölüdeniz'in en işlek plajı. Yaklaşık 3 kilometre uzunluğunda. Halk plajı olduğundan giriş ücretsiz. Denizi çok güzel ama derin ve dalgalı.
Turkuaz renkte olan denizi, çocuklu aileler için biraz derin ve dalgalıdır. Deniz suyu Akdeniz bölgesine oranla daha az tuzludur. Plaj, Batı Akdeniz bölgesine yakın olmasına rağmen Ege Bölgesinin denizinin özelliklerini taşımaktadır. Bu bakımdan deniz suyu biraz soğuktur.
Çalış Plajı
Sahili kumla karışık ince taşlardan oluşan bu plaj, bulunduğu konum itibariyle genellikle kalabalık olmaktadır. Sabah erken saatlerde denizinin oldukça durgun olduğu deniz, öğleden sonra rüzgarın etkisiyle hafif dalgalı bir yapıya bürünmektedir.
Çocuklu aileler için uygun bir plaj olsa da Kumburnu Plajı bence çocuklar için daha uygun. Çünkü burada hem deniz dalgası daha az hem de plajın 2 tarafından biri kumlu.
Çam ve okaliptüs ağaçlarıyla iç içe olabileceğiniz koyların etrafı kapalı olduğu için denizi sakin ve dalgasız. Hem plaj hem de deniz tabanı kumlardan oluşuyor. Deniz seviyesi sığ olduğu için çocuklu aileler rahatlıkla tercih edebilir.
İlgili 15 soru bulundu
Alanya'nın en güzel plajlarından olan damlataj plajı, damlataş bölgesinde olup turistlerin ve yerlilerin sıkca rağbet ettiği yerlerden biridir. Masmavi sularında, dalgasız bir deniz deneyimi ve müthiş kültürel manzaralarından dolayı tercih edilen plajdır.
Ölüdeniz adı gibi oldukça sakindir ve kıpırtısızdır. Deniz kulağı adı verilen lagün oluşumlarından biri olan Ölüdeniz adeta durgun bir gölü andırmaktadır. Kışın fırtınalı günlerde yakın sahillerde dev dalgalar oluşsa bile Ölüdeniz sakinliğini korumaktadır.
Çok dalgalı ve tehlikeli bir plaj.
Patara Plajı yukarıda da bahsettiğimiz gibi sahip olduğu alan sebebiyle dünyanın en uzun plajı unvanına sahiptir. Patara Plajı'nın denizi açık deniz olduğu için çoğunlukla dalgalı bir havası bulunur. Plaj doğal sit alanı özelliğine de sahiptir.
Çiftlikköy'de bulunan Çeşme Pırlanta Koyu Çeşme Marina'dan Altınkum'a giderken hemen sağ tarafta kalıyor. Rüzgarlı olması sebebiyle dalgalı olan bu plaj Kitesurf ve kamp için elverişli plajlardandır.
Sadece buranın önünde, ücretli şemsiye şezlong bulunuyor. Plajın geneli doğal sit alanı olduğu için bakir havasını koruyor. Açık deniz olduğu için çoğunlukla dalgalı bir denizi var. Genelde eksik olmayan rüzgarı sayesinde rüzgar sörfçülerinin de tercih ettiği bir nokta.
Evcik Plajı: Karacaköy Plajı, Çatalca
Çatalca'nın bu enfes plajı, ilçe merkezine 35 kilometre uzaklıkta ve Karadeniz'le buluştuğu yerde, zaman zaman dalgalı bir deniz manzarası sunuyor.
Sahil taşlı, deniz berrak, çoğu zaman dalgasız ama derin ve kayalıklı.
Ölüdeniz Plajı (Belcekız Plajı)
Denizi çok güzel ama derin ve dalgalı. Şezlong ve şemsiye kiralama seçeneğiniz var ama kendi sandalyenizi şemsiyenizi de getirebiliyorsunuz.
Ölüdeniz'in plajları içinde en bilineni, dünyaca ünlü Belcekız Plajı ve hemen yanı başındaki Kumburnu Plajı olmasına karşın, bölgede birçok farklı alternatif de var. Suyun turkuaz rengi ile büyülediği, bir akvaryum kadar temiz olduğu bölgede denize girmek bir ayrıcalık.
Çam ve zeytin ağaçları arasında denize girebileceğiniz, yeşilin ve mavinin en güzel tonunun bir araya geldiği Torba plajı, bize göre Bodrum'un en güzel plajları arasında yer alıyor. Torba plajı kapalı bir koy olduğu için en rüzgârlı günlerde bile denizinin sakin ve dingin olmasına neden oluyor.
Patara Plajı alabildiğine uzun olup, yoğun rüzgar nedeniyle deniz oldukça dalgalıdır. Yüzmeye çalışırken biraz yorulabilirsiniz çünkü dalgalar kulaç atmanıza engel olmaktadır. Denizin seviyesi girdiğinizde direkt olarak derinleşmemekte, deniz oldukça sığ bir yapıya sahiptir.
Doğal olan bir liman özelliğine sahip bulunan bu plaj, aynı zamanda açık deniz rüzgarlarına karşı da korunaklı olmaktadır. Sahilin güney kesimi genel olarak ince kumludur ve Bu adrasan plajında denizde metrelerce ileri doğru açılsanız bile ayaklarınızın yere kolay basacağı kadar sığ bir denizdir.
Patara Plajı'nda Yüzülür Mü? Patara Plajı, tertemiz sahili ile Akdeniz'de yüzülebilecek en güzel plajlardan biri. Plaja her yıl binlerce yerli ve yabancı turist geliyor. Sit alanı olması sebebiyle, oldukça iyi korunan plajda denize girmek çok özel bir deneyim olacak.
Boyalık Plajı - YouTube. Yaklaşık 4 km'lik uzunluğuyla ve Ilıca plajına benzer kumsalıyla Çeşme'nin kuzeyinde, Ilıca ile Çeşme arasında yer alan zaman zaman dalgalı olmasına rağmen ince kumlu ve turkuaz mavisi denizinde ne kadar açılırsanız derin olmayan deniziyle eşsiz bir plajdır.
Oldukça temiz bir kumsala sahip olan koy, Kapıdağ Yarımadasının kuzeyinde yer aldığı için deniz sık sık dalgalı olabiliyor.
Rüzgarlı ve dalgalı günlerde kıyılarda oluşan “Çeken Akıntılar” her yıl çok sayıda insanın boğulmasına neden oluyor. Böyle günlerde kesinlikle denize girmemek gerekiyor. Dalgaların şiddeti arttıkça boğulma tehlikesi de büyüyor… Çeken Akıntı aniden oluşabiliyor.
Suyun dibinde tek bir yosun bile bulamazsınız ve dibi beyaz bir kumla örtülüdür. Bu suyun ve kumun kırdığı ışık ise görenlere turkuaz bir renk sunar.
Bir koy olmasından dolayı deniz sakin ve dalgasız. Yüksek sezon zamanları deniz bulanık olabilir belki ama Mayıs ve Eylül aylarında deniz oldukça temiz ve berrak. Suyun ılık olması ve deniz seviyesinin yavaş yavaş derinleşiyor olması bir diğer güzel yanları.
Plaj içerisinde kafe, büfe, market ve restoran bulunmaktadır. Plaj soyunma kabinleri, şezlong, otopark ve duş hizmetleri vermektedir. Ölüdeniz Plajı çevresinde birden fazla kamp yeri bulunmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri