Erkek Kol Saatlerinde Kasa Çapı 38 mm çapında olan modeller, ince bileklere sahip olan erkekler için idealdir. Bununla beraber çok büyük olmayan bir saat kullanmak istiyorsanız 40 mm çapa ve 8 mm'den az kalınlığa sahip bir saat seçebilirsiniz. 42 mm çapında olan modeller, erkekler arasında sıklıkla tercih edilir.
Erkek bilek ölçüsü genellikle 14 cm'den başlayarak 18 cm ve üzeri arasındaki değerlerle sınıflandırılır. 14-18 cm bilekler için ideal erkek saat çapları 38-42 mm olarak belirtilir. 18 cm ve üzeri bileklerde ise 44-46 mm kasa çapına sahip modeller en iyi erkek saatleri arasındadır.
Erkek veya kadın kol saati için genel olarak kabul edilen kural, saati baskın olmayan bileğinize takmanız gerektiğidir. Bu kurala göre; sağ elini kullananların çoğunun saatini sol koluna takması beklenir. Baskın olmayan bilek kuralının arkasındaki mantık, bu elin gün boyunca daha az kullanılmasına dayanır.
Bu dönemde kol saatleri ilk olarak sola takılmaya başlanmıştır. Bunun en önemli nedeni ise askerlerin silahlarını sağ el ile kullanmalarıdır. Saatin silah kullanımına engel olmaması için sol ele takılmasından dolayı kol saatlerinin esas yerinin sol kol olduğu bilinmektedir.
Bunun nedeni saati çıkarmadan sağ el ile ayarlamanın kolaylıkla yapılmasıdır. “Erkeklerde ve kadınlarda saat neden sol kola takılır?” sorusunun bir diğer cevabı da ürünü korumaktır. Ellerinizi kullanırken saatin bir yerlere çarpmasını, ıslanmasını ve zarar görmesini engellemek için baskın olmayan kol seçilir.
İlgili 27 soru bulundu
Askerlerin çoğunun silah tutarken sağ elini tercih etmeleri, kol saati için de sol kolun seçilmesini zorunlu kılar. Günümüzde ise aktif olarak sağ kolunu kullanan her birey için bu durum geçerlidir.
Geçmişten gelen bu alışkanlıktan dolayı erkekler saati sol kollarına takarlar. İş hayatına ve günlük yaşama bakıldığında, sağ elle aktif iş yapabilmek adına erkeklerde saatin sol kola takılması çok daha işlevsel olacaktır. Ancak tam tersi kol saatini sağ koluna takmayı seven erkeklerde mevcuttur.
Erkeklerde saat ve bileklik genellikle sol kolda kullanılmaktadır. Ancak bazı erkekler sağ kola saat kullanabilirler bu durumda iki bilekte de aksesuar ve saat kullanımı yaygındır.
Geleneksel bir akım olarak devam eden kadın kol saati sol kola takılır düşüncesi hem kadınlar hem de erkekler için doğru kabul edilir. Genel bir kural olarak bilinen saatin sol kola takılması gerektiği, kişinin sağlak olmasından geçer.
Saat, bilekte sıkıca durmalıdır. Eğer bilek boyunca bir santimetre ileri veya geri gidebiliyorsa saatin kayışını ayarlamalısınız. Ayrıca, saatinizin daha iyi korunması için de bu önemlidir.
1 Soru: Erkeğin içerisinde altından parçalar olan veya kordonu altından olan saat takması ve onunla namaz kılması caiz midir? Cevap: Birinci denileni takmak ve onunla namaz kılmak caizdir. Ama ikincisi caiz değildir.
Nişanda Damada Saat Hediye Etmek
Düğünde tekrar saat alınacaksa erkek nişan saatleri Casio erkek saat gibi sportif görünümde tercih edilir. Nişan erkek saat kız tarafından, nişan kadın saat erkek tarafından hediye olarak gelir ve tören sırasında takılır.
Sağlık açısından herhangi bir sakıncası olmadığı için, yatarken takıp takmamak tamamen size kalmış bir seçimdir.
Bileğiniz ölçücü 12-13 cm'den daha inceyse kendiniz için 38 ile 42 cm arasındaki saatleri seçebilirsiniz. Fakat bileğiniz 18 cm'den daha kalında bileğinize çok daha uygun olacak şekilde 44 ve 50 cm aralığındaki kol saatlerine bakmanızda fayda var.
En kaliteli saat markaları genellikle öznel bir konu olsa da hemen hemen herkesin lüks olarak sınıflandırdığı Rolex, Patek Philippe, Tag Heuer, Citizen, Seiko, Bulova, Hublot, Cartier, Omega, Tissot ve Breitling gibi dünyaca ünlü isimler listenizde yer alabilir.
Renk Seçimi
Spor tarza sahip erkekler için genel olarak en doğru saat seçimi; orijinal çelik rengi olan açık gri, siyah veya “gun” dediğimiz koyu gridir. Çelikle veya pembe altın renk ile kombinlenmiş başka tonlar da sportif tarza uyum sağlar.
Bilekliğinizi kendinizi rahat hissedeceğiniz bileğinize takabilirsiniz. Sağ elinizi daha sık kullanıyorsanız, sol bileğinize bilezik takmak daha rahat olabilir. Sağ bilek de sol elini daha sık kullanan kişiler için kolaylık sağlayabilir.
Lüks, gösteriş ve israfa düşülmedikçe çelik, demir veya metal saat takmakta bir sakınca yoktur.
Genel olarak sol kolda saat kullanımı yaygın olduğundan, bileklik modelinin daha çok göz önünde bulunması ve daha rahat kullanımı için sağ kolda kullanımı yaygındır. Altın bileklik sağ kolda kullanılırken aynı kolda birden fazla bileklik kullanılarak yoğun bir altın görüntüsü de oluşturulabilir.
Bir taş sakinleştirici, diğer taş ise enerji verici. Bu noktada bu iki doğal taş birlikte kullanılmamalıdır. Örnek vermek gerekirse sakral çakra taşları ile boğaz çakra taşları gibi. Bu kombinasyonlar birleştiğinde doğal taşların amacı bozulur ve tam verin alınmaz.
Doğal taş bileklik hangi kola takilir sorusu en sık karşılaştıklarımızdandır. Çoğunlukla sol el bileğinde tercih edilen bu bileklikler için kol fark etmez. Kullanım açısından hangi bileğinizde rahat hissediyorsanız o bileğinize takabilirsiniz.
Bu kısa bilgiden sonra detaya gelince: Erkeklerin bileklik, kolye ve pazubent gibi şeyleri takması, kadınlara benzeme veya benzetme niyeti yoksa, altın da değilse, Gazali ve Mütevelli gibi alimlere göre caizdir. Bu benzetme işi mekandan mekana, zamandan zamana değişebiliyor.
“Askerler kol saatini hangi kola taktılar?” sorusunun cevabını da sizlerle paylaşmadan geçmeyelim. Silahlarını sağ elinde tutan, sağ koluna dayayan askerler, hareketlerini kısıtlamamak için kol saatini sol kola takmayı tercih etmişlerdir. Tabi ki sol elini kullanan askerler de kol saatini sağ koluna takmışlardır.
Elbette ki kadınlar tarafından sıklıkla tercih edilen altın kelepçe bilezikler her iki kola da takılabilmektedir. Altın kelepçe bileziklerin hangi kola takılacağı tamamen kişisel zevke kalmıştır. Ancak özellikle kolunda saat bulunanların altın kelepçe bilezikleri daha çok sağ koluna taktıklarını ifade edebiliriz.
Kadınlarda ve erkeklerde saatin sağ ya da sol kola takılması için bir kural bulunmaz. Genelde kişiler daha rahat baktıkları kollarına saat takarlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri