Ortalama olarak, orijinal ve mühürlü kartuşlar kullanımdan önce 12 ila 24 ay dayanır. Ancak kartuşlar orijinal ambalajından çıkarıldığında raf ömrü 3 ile 6 aya kadar düşer. Kartuşları 6 aydan daha uzun süre saklamak istiyorsanız, satın almadan önce mürekkep veya toner için ürün açıklamasını okumanızı öneririz.
Baskı sayıları, kağıt üzerindeki mürekkebin yoğunluk durumuna bağlı olarak değişebilir. Ortalama bir kartuş ile 500 sayfalık baskı alabilirsiniz.
Kartuş Dolumu Kaç Kere Yapılır? Bir kartuşun dolumunu 3 kez yapabilirsiniz. Daha fazla sayıda dolum yaptığınızda istediğiniz verimi alamazsınız. Bu nedenle 3 doldurmadan sonra yeni bir kartuş almanız gerekir.
arvelo demiş ki: kartuşa bakım yapamazsınız, pod olayı kullan at için geliştirildi aslında. kartuş 3-5 dolumdan sonra biter çöpe atılır yenisi takılır.
Tam Dolu Toner ise adından da anlaşılacağı üzere tonerin tam dolu halidir. Tam Dolu Toner bulunan yazıcılar ile 1000 sayfa baskı yapmak mümkün. Demo tonerler ise 250 sayfalık bir baskı sağlar. Tonerlerin baskı sayıları mark ve modellere göre değişiklik gösterir.
İlgili 18 soru bulundu
Ortalama olarak, düşük kapasiteli bir toner kartuşu yaklaşık 500 – 600; yüksek kapasiteli bir toner kartuşu ise yaklaşık 2.000 ila 3.000 sayfa dayanır, ancak bu süre yukarıda belirtilen faktörlere bağlı olarak değişebilir.
Bitmeyen kartuş sisteminde ise hortum bağlantıları olan bir tank mürekkebi sağlar. Mürekkep bittikçe tanktan mürekkep dolar. Böylece tekrar tekrar kartuş değiştirilmesi gerekmez. Bu sistem tasarruflu bir sistem olduğundan ofis ortamlarında sıklıkla tercih edilir.
Kartuş mürekkebi her bittiğinden yenisini almak yerine, dolum yaptırmak, aynı kartuşun defalarca doldurularak yeni gibi kullanılmasını sağlayacaktır.
Dolum işlemi bittikten sonra aparat yardımı ile vakumlama işlemini yapmalısınız. (Böylelikle; hava kabarcıklarını ve fazla mürekkebi almış ve de, kartuşun mürekkep kanallarını açmış olacaksınız.) Kartuşu aparata taktıktan sonra şırıngayı ucunda iğne takılı olmadan aparata sıkıştırarak bağlantı yapmalısınız.
Ofislerde yaygın olarak kullanılan inkjet (mürekkep püskürtmeli) yazıcıların ve lazer (tonerli) yazıcıların verimli kullanma yöntemlerinden birisi de kartuş dolumu yapmaktır. Bu işlem bir kere dikkatlice yapıldıktan sonra pratikleşen bir eylemdir.
Orijinal kartuş kullandığınızda 100 TL'ye alınan orijinal kartuşlarla ortalama 100 sayfa çıktı alabilirsiniz. Şu anda üretilen orijinal kartuşlar dolum yapılmaması için özel olarak üretilir. Bu nedenle bu orijinal kartuşları atıp yine orijinal kartuş almak zorunda kalırsınız.
Bitmeyen kartuş sistemi 4 ve üzeri kartuşlu Hp,Canon,Epson ve Brother marka yazıcılarla uyumludur. Ayrıca 2 kartuş kullanan Canon marka tüm yazıcılarla uyumludur.
kurur! Kartuş kuruması çözümsüz mü? Hayır!
Bitmeyen Kartuş Sistemi dediğimiz tanklı sistem yazıcının dışında durur. Bu tanklar hortumlar vasıtasıyla yazıcı içindeki kartuşlara bağlanır. Her tankta yaklaşık 80 ile 100 ml arası değişen mürekkep bulunur. 4 tanklı bir bitmeyen kartuş sisteminde yaklaşık 400 ml mürekkep bulunmaktadır.
KALİTELİ TONER DOLUMU yapılabilmesi için belli periyodlarda kartuş kasalarının değişimi şart olması nedeni ile GARANTİLİ TONER DOLUMU yapan firmaların sürekli ihtiyaç duyduğu boş yazıcı kartuşları oldukça iyi fiyatlara alınıp satılmaktadır.
Siyah beyaz olacak şekilde dakikada 8 baskı verme özelliğine sahip olarak görülür. Bu baskı, renkli olduğunda dakikada 4 adet çıktı sunabilir. İlgili yazıcının sahip olduğu kartuş kapasitesi; siyahlarda 400 sayfa, renklilerde ise 300 sayfa olarak öne çıkar.
Kartuşunuzun mürekkep aktarım uçlarını (Demirimsi görüntüye sahip olan uçlar) suyla temas ettirmelisiniz. Ortalama 2 ya da 3 dakika kadar kartuşunuzu bu şekilde tuttuktan sonra, bu uçlardan suya mürekkep aktığını görürsünüz. Bu, donmuş ve kurumuş kartuşunuzun artık açıldığına işaret eder.
Tonerin çipli olması durumunda baskı kapasitesinde dolma olmaya yakın uyarı verecektir. Tonerin az olduğu uyarısını aldığınızda değişim vaktinin geldiği kesinleşir. Çipli olmayan kartuşlar için ise alınan çıktıların kalitesinde düşüklük olması durumunda kartuşun bittiği anlaşılır.
Dolma kartuşlar yazıcılara zarar veren malzemelerdir. Dolma kartuşlar aynı zamanda bitmeyen kartuş olarak da bilinmektedir. Bu sistemler; normal kartuşlara göre daha fazla işlem yapsa da daha fazla zararlı kimyasal içerdiği için yazıcınız ve sağlığınız için oldukça risklidir.
Toner dolumun da uygun malzeme ve uygun işçilik bir araya getirilirse toner dolumu orijinal toner kadar kaliteli sonuçlar verir. Bilgisiz kişiler tarından yapılacak yanlış dolum yazıcınızı bozamaz ancak tonerinize zarar verebilir. O nedenle toner dolumu yaptırsam yazıcımı bozar mı düşüncesine kapılmayın.
Kaliteli ham maddelerden üretilen muadil tonerler yazıcıları bozmaz. Bunun için güvenilir firmalardan destek alabilirsiniz. Özellikle yurt dışından ithal edilen de muadil toner seçenekleri oldukça avantajlıdır.
Kartuş kutusuna basılı son kullanma tarihi geçmiş olan kartuşları kullanmayın: aksi takdirde baskı kalitesinde düşme olabilir. En iyi sonucu almak için mürekkep kartuşlarını taktından sonra altı ay içinde kullanarak bitirin. Mürekkep kartuşlarını parçalamayın veya kartuşları tekrar doldurmayın.
Yeni doldurulan bir kartuş yazdırmıyorsa iki sebebi vardır. Ya kartuş nozulları tıkanmıştır ya da kartuş kurumuştur. Kartuş dolu ama yazmıyor diyenlerin bu iki noktaya dikkat etmesi gereklidir. Dolu kartuş modellerinin kartuş kurumasından muzdarip olmaması için güvendiğiniz firmalardan destek almalısınız.
Yüksek kaliteli yazdırma: Lazer yazıcılar, yüksek çözünürlüklü yazdırma yapabilen birkaç yazıcı türünden biridir. Yazılar ve grafikler net bir şekilde yazdırılabilir. Daha düşük maliyet: Lazer yazıcılar, daha az mürekkep tüketirler ve toner kartuşları daha uzun süre dayanır, bu nedenle baskı maliyetleri daha düşüktür.
KARTUŞLARI DOLDURMA
Kolay dolan kartuşlardaki mürekkep bittiğinde dolum işlemi yapmak için; yine yazıcı özelliklerinde yukarıdaki adımları izleyerek çıkartınız. Kartuşlardan daha önce çıkarttığımız şeffaf hava tıpalarını kartuşa takınız. Renkli tıpaları çıkarıp bu delikten şırınga yardımı ile mürekkebi doldurunuz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri