(4) Bir amatör balıkçı en fazla 4 olta takımı ile avlanabilir. Olta başına iğne sayısı 3 adedi geçemez.
Taslağa göre artık hobi olarak balık tutmak isteyenler Tarım Bakanlığı'ndan izin almak zorunda. İzinsiz ve belgesiz oltayla balık tutanlarsa 200 lira ceza ödeyecek.
ğ) Dip trol ağlarının torba kısmında misina (tek kat-olta misinası) ağların kullanılması yasaktır. h) Asgari göz açıklığı ölçülerinden küçük dip trolü ağlarının gemilerde bulundurulması ve dip trolünün birden fazla gemiyle çekilmesi yasaktır. ı) 1000 metreden derin sularda dip trolü ile avcılık yapılması yasaktır.
Amatör Balıkçılık Belgesi, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şubesi ile tüm ilçelerde İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri tarafından verilmektedir. Aşağıda belirtilen evraklar ile şahsen başvurarak belgenizi alabilirsiniz.
Boyu 7,5 metrenin üzerindeki teknelerle amatör balık avcılığı yapılması yasaktır. •1 km2 den daha küçük göl ve göletlerde motorlu, motorsuz her türlü tekne ve botla avlanmak yasaktır.
İlgili 44 soru bulundu
İç Sularımızda Balık Av Yasağı 1 Mart 2023 Tarihi İtibariyle Başladı
Sazan, Kadife, Şiraz ve Yayın gibi iç su balıklarının av yasağı 15 Mart 2023 Çarşamba günü başlayacaktır. 5/1 ve 5/2 Numaralı Ticari ve Amatör Avcılığı Düzenleyen Tebliğlere göre; iç sularımızda 15 Mart-15 Haziran tarihleri arasında yasak uygulanacaktır.
Amatör Balıkçılık kurallarını düzenleyen 5/2 Numaralı Tebliğ kurallarına aykırı olarak avcılık yapan kişilere 1380 sayılı Su Ürünleri kanununun 36. maddesinin k-3 bendi gereğince 2022 yılı için 742 TL. İdari Para Cezası düzenlenmekte ve su ürünlerine el konulmaktadır.
Eğer balıkçı teknenizle ticari amaç dışında amatör balıkçılık yapmayı düşünüyorsanız ki günümüzde yaygın olarak kullanılan bir yöntemdir, Bu noktada Amatör Balıkçı Belgesi almanız gerekmektedir. Bu belgeyi İl/İlçe tarım müdürlüklerinden herhangi bir ücret ödemeden ve herhangi bir sınava girmeden edinmeniz mümkündür.
Bu kişilere durumlarını belgelemek kaydıyla 150 YTL bedel ile il müdürlüklerince iki yıl süre ile geçerli olmak üzere Misafir Amatör Balıkçı Belgesi verilir.
Yemlik uzatma ağı dışında her türlü ağın (tırıvırı, germe, uzatma, sürütme, çevirme, serpme ve benzeri) avlakta bulundurulması ve kullanımı yasaktır.
Boyları 2.10 / 2.40 / 2.70 cm, aksiyonları ise 7-28 / 15-40 / 10-30 gr olan olta kamışları spin balık avcılığında tercih edilmelidir. Olta makinesinde ise 2500 ile 4000 arası makineler tercih edilmelidir.
İç sularda av yasağı, 15 Mart 2022 tarihi itibari ile başlayacaktır. 5/1 ve 5/2 Numaralı Ticari ve Amatör Avcılığı Düzenleyen Tebliğlere göre; iç sularımızda 15 Mart-15 Haziran tarihleri arasında Sazangiller, Kadife, Şiraz ve Yayın balığı avcılığı yasaktır.
Ocak, Şubat, Mart: Kış aylarında hamsi, mezgit, barbunya, istavrit ve kefal balıkları tutulabilir. Nisan, Mayıs, Haziran: İlkbaharda çipura, levrek, tekir, sardalya ve torik gibi balıklar tutulabilir. Temmuz, Ağustos, Eylül: Yaz aylarında palamut, orkinos, çipura, levrek, torik ve lüfer gibi balıklar tutulabilir.
15 Nisan'da başlayan av yasağı 31 Ağustos 2023 Perşembe tarihinde son bulacak. Balıkçılar 1 Eylül'de vira bismillah diyerek balık sezonuna başlayacak.
Gece Zıpkınla Balık Avlamak Yasaktır ! (
Denizlerde gün batımından gün doğumuna kadar olan sürede su altı tüfeği ile avcılık yapılamaz. Gece zıpkınla balık avının neden yasaklandığını aşağıdaki videoyu izleyerek anlayabilirsiniz.
Sportif Balıkçılık: Spor amacıyla, maddî ve ticarî kazanç gayesi gütmeyen ulusal ya da uluslar arası balık avcılığı federasyonları kurallarına uygun olarak yarışma amacıyla bireysel ya da takımlar hâlinde yapılan amatör balıkçılık etkinliğidir.
Sportif Amaçlı Amatör Balıkçı Belgesi (Vatandaş)
Amatör balıkçılık yapacak T.C. vatandaşı gerçek kişilere müracaatları halinde Amatör Balıkçı belgesi verilir.Bu belge 2 yıl geçerlidir. Belge verilmesinde yaş sınırı aranmaz.
Denizlerimizde gün batımından doğumuna kadarki sürede ve iç sularımızda (Doğal göller, baraj gölleri, göletler, nehirler, kanallar) Zıpkın ya da Sualtı tüfeğiyle avlanmak yasaktır.
Sadece üreme dönemi dışında amatör ( OLTA ) avcılığı yapılabilir. Tırıvırı (paraşüt), serpme ağ, uzatma ağ gibi av araçları kullanımı yasak olup 500 - 5000 TL arasında değişen idari yaptırım cezaları uygulanmaktadır.
Gece Zıpkınlıa Balık Avına 4 bin 905 Lira Ceza – Zıpkın Avı Mevzuatı – Zıpkın Avı Türkiye Forum.
Kıyı balıkçılığı yapanların mümkün oldukça uzun kamışları tercih etmeleri, balık tutma alanını genişleteceğinden daha verimli olur. Tekne balıkçılığı için ise kısa kamışlar daha uygundur. - Olta kamışının tasarımı kullanıcıların dikkat etmesi gereken önemli özellikler arasında yer alır.
“MADDE 20 – (3) Donanımlı sportif dalışlarda ve dalış teknelerinde avcılık için kullanılan zıpkın ve benzeri araç ve gereçler bulundurulmaz, kullanılmaz ve su ürünleri avcılığı yapılmaz.”
Amatör Balıkçılık kurallarını düzenleyen 5/2 Numaralı Tebliğ kurallarına aykırı olarak avcılık yapan kişilere 1380 sayılı Su Ürünleri kanununun 36. maddesinin k-3 bendi gereğince 2023 yılı için 1.654 TL İdari Para Cezası düzenlenmekte ve su ürünlerine el konulmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri