[1] Bir kimse iki büyük işi aynı zamanda yapamaz.
Bu atasözünün anlamı şu şekildedir: Önemli bir işi başarmak için bütün gayretimizi ona yöneltmemiz, dikkatimizi dağıtmamamız gerekir. Bir kimse, ne kadar akıllı ve çalışkan olursa olsun, iki büyük işi aynı zamanda yapamaz. İki karpuz bir koltuğa sığmaz atasözü tavsiye cümlesi olarak kullanılır.
BİR KOLTUĞA İKİ KARPUZ SIĞMAZ ATASÖZÜNÜN AÇIKLAMASI
Aynı zamanda birden çok işle ilgilenmek başarı için sakıncalıdır. Çam Ağacından Ağıl Olmaz, El Çocuğundan Oğul Olmaz atasözünün anlamı demek?
“Karpuz kestim suyumuş” Kırşehir, “Karpuz kestim yiyen yok” Ankara, “Karpuz kestim sulandı” Gaziantep, “Đki karpuz bir koltuğa sığar mı”.
[1] Aynı anda iki iş birden yapmak.
İlgili 30 soru bulundu
Üzümünü ye bağını sorma atasözü Türkçe içerisinde en yaygın kullanılan ve değerli atasözleri içerisinde gelmektedir. Anlamı ise bazen birtakım ürünlerden ya da nimetlerden sorgulamadan yararlanmak gerekir. Bunu her zaman araştırmak ve öğrenmeye çalışmak iyi değildir.
Kavun ve portakal meme, karpuz but lobu demek.
Dikkat edilmesi ve ciddiye alınması gereken en önemli atasözlerinden biri iki karpuz bir koltuğa sığmaz atasözüdür. Bazı işlerin doğru şekilde yapılabilmesi amaçlı, uyarı niteliği taşıyan bir atasözü olarak da öne çıkıyor.
Çatal Kazık Yere Batmaz Atasözünün Anlamı (TDK) Anlamı Nedir? Bu atasözünün anlamı; Bir konuda ya da bir işte birden çok kişi söz sahibi olursa o iş ve konuda iyi şeyler olmayacağı ve kötü gideceği şeklinde açıklanmaktadır.
Güneş balçıkla sıvanmaz sözüyle herkesçe bilinen ve farkında olunan bazı gerçeklerin değiştirilemeyeceği ifade edilmektedir. Güneşin o büyüklüğü ile sıvanması mümkün olmadığı gibi; bir gerçeğin de yalanla örtbas edilmesi mümkün değildir.
Karpuz Kabuğunu Görmeden Denize Girme Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: bir işi en uygun zamanı gelmeden yapma.
Mızrak Çuvala Sığmaz Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? Bazı şeyler apaçık ortadadır, herkesin gözü önündedir ve herkesçe bilinir. Nasıl ki uzun bir mızrak bir çuvalda saklanamazsa, bu bilinen şeylerin de üstü örtülemez, gizlenemez.
Örneğin tatlı sözcüğü Türkçede "şekerli" anlamına gelen bir sıfattır ve bu anlam sözcüğün temel, yani birinci anlamıdır. Bu anlamdan "tatlı yiyecek" anlamında "tatlı" ismi türemiştir ve sözcüğün yan anlamlarından birini oluşturmuştur.
Buna göre, anlamları bakımından atasözleri üçe ayrılmıştır: Gerçek anlamlı, kısmen mecaz anlamlı ve mecaz anlamlı atasözleri. Gerçek anlamlı atasözlerinde, bütün kelimeler gerçek anlamda kullanılmıştır.
Çıkmadık Canda Umut Var Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: elden gitti sandığımız bir şeyle ilgimiz büsbütün kesilmemişse gereken çabayı harcayarak onun elimizde kalmasını sağlayabileceğimizi umabiliriz.
Bir topluluk içinde yalnız bir kişinin, sırtına yüklenen sıkıntıya, başına gelen yıkıma katlanması güçtür. Ancak herkese birden gelen sıkıntı ve yıkım hafifleşir. İnsan yalnız benimbaşımda değil, herkes aynı sıkıntı içindedir diye teselli bulur.
İki Cambaz Bir İpte Oynamaz Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: kurnazlıkta eşit olan iki kimse birbirlerini aldatamaz.
- Nefesine güvenen borazancıbaşı olur: Başarı sağlanacağına güvenen kişiler büyük işlere girmelidir.
İki Baş Bir Kazanda Kaynamaz Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: ayrı ayrı düşünceleri ve kişilikleri bulunan iki kişi bir arada yaşayamaz, bir işi birlikte yapamazlar.
Öküz Öldü Ortaklık Bozuldu Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? Birçok insan arasındaki ortak çıkar sona erdiğinde aradaki güven de biter. Artık o kişiler kendi yollarını çizer ve ortak şekilde hareket etmezler. Böyle durumlara karşı da öküz öldü ortaklık bozuldu atasözü kullanılır.
Buna göre gençler cinselliği ifade etmek için kiraz, patlıcan, şeftali ve su sıçratma emojilerini kullanıyor.
Karpuz içerdiği sitrülin” maddesi ile cinsel bölgenin kanlanmasını, dolayısıyla uyarılmanın hızlanmasını sağlıyor.
Müftüoğlu, "Karpuzun beyaz kısmında yüksek miktarlarda sitrülin bulunur. Bu madde Viagra'dan da etkili doğal bir cinsellik ilacıdır. Sitrülin vücuda girdiğinde, biraz önce bahsettiğim karpuz çekirdeğinde bulunan ve cinsel gücü artırdığı bilinen arjinin maddesine dönüşür" açıklamasında bulundu.
İşleyen demir pas tutmaz atasözü, başka bir durumun insanlara uyarlanmış halidir. Bu atasözünün anlamı sürekli çalışan ve hareket eden insanın parlaması demektir. Yani çalışan ve hareketli olan kimselerin hem sağlık açısından hem de güç kuvvet açısından her daim verimli olabileceği anlatılmak istenmiştir.
Başkalarına güzel şeyler dağıtmakla görevli olan kimse, dağıttığından az çok kendisi de yararlanır.
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri