orta ve güney amerika'da servis edilen biraların (bkz: corona) şişe ağzına, sinek gelmesin diye limon sıkıştırılır. bu bölgenin biralarının bu şekilde servis edilmesi, dünyanın her yerinde adet haline gelir.
Hatta daha serin bir lezzet arıyorsanız limon suyunu buz ile birlikte karıştırarak biranızın içine ekleyebilirsiniz. Yaz aylarında bu kokteyli tercih ederek serinlemenin keyfini de yaşayabilirsiniz. Limon ve buz ile seyreltilen biranın alkol oranı da çok yüksek olmayacaktır.
Meksika'nın Atlantik ötesi ve hafif birası; şerbetçi otunun az kullanıldığı, yeşil limon eşliğinde içilen Corona, Grupo Modelo'un ürettiği 150'yi aşkın ülkede satılmakta olan üst sınıf bir biradır. Hafif içimli bir bira olan Corona, genellikle limon dilimiyle içilmektedir.
Alkol alırken bol meyve tüketmek özellikle B2-B12-B1-B6 vitaminlerini içeren meyveler mesela limon suyu,havuç veya salatalık dilimleri ve yada taze soyulmuş meyveler ile tüketmek alkol alımı sebebi ile meydana gelecek olan tahribatları azaltacaktır.
Corona içme ritüelinin çok büyün parçası olan bir dilim lime ya da bir dilim limon konusunu da es geçmek olmaz. “Corona neden limon dilimi ile servis ediliyor?” sorusu her bira içen kişinin aklına en az bir kere gelmiştir. Ben de merak edenler arasındayım ve araştırdım. Bu sorunun cevabı maalesef yok.
İlgili 34 soru bulundu
Resmi kayıtlara göre dünyanın en sert ve keskin birası yüzde 32'lik alkol oranıyla bir İskoç markası olan BrewDog'un ürettiği 'The End of History' isimli bira. Ancak Tuborg Red sert içimi ile piyasada en çok tercih edilen biralardan biri. Bunun yanı sıra diğer biralara göre daha yüksek alkol oranı ile ayırt edilir.
Bir bira içtikten sonra beklenebilecek promil değeri, bira tipine, hacmine ve alkol oranına bağlı olarak değişir. Ortalama bir bira (330 ml ve %5 alkol oranı) tüketildiğinde, bir erkek için yaklaşık 0.2-0.3 promil, bir kadın için ise yaklaşık 0.3-0.4 promil artış yaşanabilir.
Tuz, bitter tatları algılamamızı azaltır.
Biraların tamamı acılıklarıyla öne çıkmaz ama neticede hemen hemen her birada şerbetçiotundan gelen az da olsa bir acılık hissedilir. Biz buraya bir tuz tüketimi eşleştirdiğimizde ise, çok daha 'pürüzsüz' bir bira içeriz.
Eğer biranızın tadını biraz daha hafifletmek ve onu daha ferah hale getirmek istiyorsanız birkaç damla limon işinize çok yarayacaktır. Formül oldukça basit. Bardağa birayı dolduruyoruz. Ardından birkaç damla limon sıkıyoruz.
Bu nedenle bira, mutlaka önce temiz ve çeşidine uygun bir bardağa dökülmeli, sonra tadılmalıdır. Bira, ayaklı ya da kulplu bir bardakta servis ediliyorsa, mutlaka bardağı kulpundan ya da ayağından tutun. Bu, biranızın daha geç ısınmasına sağladığı gibi bu işten anladığınızın en büyük işareti olacaktır.
Bira Eşlikçileri
Kavun, karpuz, peynir, sosis, yumurta, tiramisu ve daha bir sürü farklı gıda keyifli bir şekilde eşlik edebiliyor. Ancak genel konuşmak gerekirse lager biralarla beraber kızartma, kuru yemiş gibi yağlı eşlikçiler oldukça güzel gider.
Çünkü biranın şişeden içilmesi, daha fazla gazlı havanın midemize ulaşmasına ve dolayısıyla şişkinlik hissinin ortaya çıkmasına sebep oluyor. Bununla birlikte biradan alınması gereken o güzelim aromaları ve kokuyu şişeden içenler asla yakalayamıyor.
Biranızın içine, içtiğiniz sigaranın külünden bir miktar dökerseniz biranın daha fazla şarhoş edeceğine, kafa yapacağına inanılırdı.
Şerbetçiotu, bira imalatında aroma için kullanılan ana malzemelerden birisi. Biradaki şerbetçiotu arttıkça daha bira daha aromatik olur ve ağızda daha kalıcı pes ve acı bir tat bırakır.
Alkollü içeceklerde kaloriyi alkol derecesi belirler ve bira diğer alkollü içeceklere oranla hacmen çok daha düşük alkol içerir. Bir diğer efsane, biraya sigara külü atılırsa alkol oranının artacağıdır. Külün alkol seviyesiyle herhangi bir bağlantısı yoktur.
Biranın gazlanması ve köpük elde edilmesi için pek çok yöntem denenmektedir. Bu yöntemlerin en başında ise sofra şekeri kullanımı gelir. Fermantasyon işlemi tamamlanmış biraları, şişelere aktarırken her şişeye doğru ölçüde şeker eklenir. Eklenen şeker, olgunlaşma sürecindeki birada köpük ve gaz oluşturur.
Bira, diüretik yani idrar sökücü etkiye sahiptir. Bira kullanımının idrara çıkma sıklığını ve miktarını artırıyor olması, biranın böbrek taşı düşürmeyi kolaylaştırdığı yanlış yorumuna sebep olabilmektedir. Burada idrara çıkmayı kolaylaştıra faktör sıvı tüketiminin fazla olmasıdır.
1 şişe bira ceza yer mi? 1 Şişe %5 alkollü 33'lük bira 0.33 promildir. Bu değer ceza sınırı olan 0.5 promilin altında olduğundan ceza yemez.
Ülkemizde uygulanan kurallara göre ticari araç sürücüleri ve kamu hizmetinde çalışan sürücülerin alkollü olarak trafiğe çıkmaları kesinlikle yasaktır. Diğer sürücülerin trafiğe çıkabilmeleri için yasal sınır olarak bir litre kanda yarım gram alkole eşit olan, 0.50 promil limit olarak esas alınmaktadır.
1 duble rakı, viski, votka ya da 2 kadeh şarap, 2 bardak bira içtiğinizde 0.5 promile karşılık gelecek miktarda alkol almış oluyorsunuz...
Günde 1 bardak kadar bira tüketmek mide kanseri ve ülserden koruyarak, mideyi 'helicobacter pylori' mikrobuna karşı savunuyor. Araştırmalar 'bira göbeği' tezini çürüttü. Bel bölgesindeki yağlanmayla bira arasında herhangi bir bağlantı bulunmuyor. Her gün düzenli bir bardak bira içenlerde Tip 2 diyabet riski azalıyor.
İtalyan bilim insanlarının araştırmasına göre, günde yaklaşık bir ya da iki bardak bira içmek sağlığa zarar vermiyor ve kalp krizi riskini de azaltıyor.
Aslında kadın ve erkek için önerilen limitler vardır. Buna göre kadınlar haftada 70 gramdan, erkekler ise 120 gramdan fazla alkol tüketmemeliler. Yani erkeklere haftada dokuz (330 mm'lik) şişe, kadınlara ise beş buçuk şişe biradan fazlası zarar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri