Bireysel Gelişim Raporu formu, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmıştır. Envanterin kullanımına yönelik sorularınızı forumda tartışabilirsiniz.
Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliğinin 72, 73 ve 74. maddeleri gereğince her tür ve kademedeki okullara devam eden ve devam ettiği okulda özel eğitim tedbiri alınmış öğrenciler için BEP Geliştirme Birimi tarafından BEP (Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı) hazırlanması zorunludur.
Bireye ilk kez RAM raporu çıkarılacak ise, bireyin veli ya da vasisi bizzat RAM'a giderek başvuru yapar. RAM, RAMDEVU sistemi üzerinden kişiye değerlendirme randevusu verir. Değerlendirme sonucuna göre de RAM raporu düzenlenip, teslim edilir.
4. Bu rapor okulun resmi yazısı ile ve kapalı zarf içerisinde RAM'a gönderilmelidir. Alınan Tedbirlere Yönelik Açıklamalar Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliğinin 72., 73. ve 74. maddeleri uyarınca BEP Geliştirme Birimi'nin Kurulma Tarihi (İlk Toplantı Tarihi): ..../..../20..
Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde bulunan Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu tarafından yapılan eğitsel değerlendirme sonucunda, destek eğitime ihtiyacı olduğu belirlenen özel gereksinimli bireyler için düzenlenen bir rapordur.
İlgili 21 soru bulundu
Genel anlamda bireysel gelişim dosyası öğrencinin çabasını, ilerleyişini ve başarısını gösteren çalışma örneklerinin amaçlı olarak toplanmasıdır.
Öncelikle çocuğunuzun özel eğitim ihtiyacı olup olmadığını belirlemek için sağlık kurulu raporu vermeye yetkili bir hastanenin çocuk psikiyatrisi bölümünde tıbbi tanılama sürecine girmesi gerekiyor. Burada, özel eğitime ihtiyacı olduğuna karar verilirse size bir rapor hazırlanacaktır.
Eğer öğrenci de özel öğrenme güçlüğü, otizm ve dil konuşma güçlüğü olduğuna dair şüpheler varsa öğrenci ilk olarak hastaneye yönlendirilir. Hastane de alınan heyet kurulu raporu sonucunda öğrenci ram'a yönlendirilir.
Gelişim Raporu: Çocuğun bütün gelişim alanlarını kapsayan bilgi, beceri, tutum ve alışkanlıklarının genel bir biçimde özetlenmesi, “Gelişim Gözlem Formu”na dayalı olarak dönem sonlarında olmak üzere yılda iki kez hazırlanacak olan “Gelişim Raporu” ile gerçekleştirilecektir.
Bilişsel, duygusal, psikomotor ve sosyal gelişim gibi alanlarda elde edilen tutum, bilgi, beceri, davranış gibi kazanımların bir özeti olması bakımından oldukça önemli olan gelişim raporları, okul öncesi eğitim kurumlarındaki amaçlı eğitim faaliyetlerinin tamamını kapsar.
RAM'a ilk müracaatlarda okulun yazılı başvurusu (Eğitsel Değerlendirme İsteği Formu) ya da veli- nin/vasinin bizzat randevu başvurusu ile RAM'larda RAMDEVU sistemi üzerinden randevu verilir. 18 yaşından büyük ve zihinsel yetersizliği olmayan bireyin kendi başvurusu ile randevu verilir.
1. Genel bilgiler bölümü okul idaresi tarafından doldurulacaktır: 2. Öğrenciye ilişkin çalışmalar bölümünde; eğitim öğretim süreci içinde yapılan çalışmalar ayrıntılı olarak yazıla- caktır.
Rehberlik araştırma merkezi bünyesinde bulunan psikologlar sorunlu olan ya da davranışlarında problem olan öğrencilerle birebir ilgilenmektedir. Ram öğrenci ve velilere psikolojik danışmanlık hizmeti vermektedir. İhtiyaç olması halinde öğrencileri desteklemek amacıyla bireysel ve grup rehberliği hizmeti sunulmaktadır.
BEP Geliştirme Birimi, aile ve öğrencinin sınıf ya da branş öğretmeni BEP'i hazırlar.
(MEB OÖE ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği madde 12/ 5) Şehit, harp malûlü ve muharip gazi çocukları ile özel eğitime ihtiyacı olan çocukların nakilleri, durumlarını belgelendirmeleri şartıyla ulusal adres veri tabanındaki adreslerine bakılmaksızın istedikleri okula yapılır.
Öğrencinin kaynaştırma öğrencisi olmasına, okulların bağlı olduğu Rehberlik ve Araştırma Merkezleri (RAM) ve psikiyatrik değerlendirmelerin yapıldığı hastanelerden alınan raporun seviyesiyle karar veriliyor. Raporda ağır düzeyde zihinsel engelli olanlar kaynaştırma öğrencisi olamıyor.
evet hocam.müdür imza, kaşe ve mühür.ayrıca sınıf öğretmeni imzası.
Sosyal Güvenlik Kurumunun genelgesine göre 1 Ocak-31 Aralık zaman dilimini kapsayan bir yıl içerisinde işçiler, toplam 40 gün rapor alabilir. İlk etapta iş yeri hekiminden 2 gün istirahat raporu alan çalışanlar, doktor muayenesi sonrasında tek seferde 10 gün rapor alabilir.
☞ Açılan formda her öğrenciye ait Gelişim Durumunu yazınız. ☞ Güvenlik Kodu girerek Kaydet düğmesine tıklatınız. e-Okul sisteminde birçok ekranda Rapor Yazdır düğmesi bulunmaktadır. Bu düğmeye tıklatılarak ekranla ilgili rapor listesi görülebilir ve istenen rapor açılabilir.
Ram raporu sicile işlenir mi: Evet Ram raporu alındığında bireylerin geçmişine işlemektedir. Ancak bireylerin iyileşme eğilimi göstermesi halinde, bu raporun silinmesi de söz konusu olabilecektir.
RAM'da çalışan personelin eğitimleri dahilinde,zeka tesleri(WISC-R,Stanford Binet,Leiter) ve gelişim testleri uygulanmaktadır. Bireyin eğitsel değerlendirme ve tanılaması RAM'larda oluşturulan Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu tarafından nesnel, standart testler ve bireyin özelliklerine uygun ölçme araçlarıyla yapılır.
RAM'lar sadece eğitsel tedbir alırlar. Çocuğun okul kararı için hastane raporu aranmaz. Ama veli rehabilitasyon merkezlerinden faydalanmak istiyorsa hastane raporu ŞARTTIR. RAM hastane raporu olmaksızın rehabilitasyon eğitimi öneremez.
ÇÖZGER raporu olan bir çocuk bağlı olduğu ilçedeki Rehberlik ve Araştırma Merkezine başvurarak Özel Eğitim ve Değerlendirme Kurulu Raporu (Halk arasında RAM Raporu olarak bilinir) alabilir. RAM raporu ile aylık 8 seans ücretsiz bireysel ve RAM uygun görürse ayrıca 4 seans grup eğitimi alma şansı olur.
RAM raporları 1 ya da 2 yıllık verilmektedir. Rapor 2 yıllık çıkmış ise 1. yılın sonunda değerlendirme yapılmaktadır. Rapor süresi bitiminde kurul kararıyla her yıl için yenileme yapılmaktadır. Hastane raporunun süresi bitmeden aile RAM'a başvurursa RAM raporu yenilenmektedir.
İlkokul kademesinde; görme, işitme, zihinsel yetersizliği ya da otizmi olan öğrenciler için yetersizlik türü ve derecesine göre özel eğitim sınıfı açılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri