Pirelere karşı savaşma konusunda en etkili çözüm hiç kuşkusuz ki evi günde 2-3 kez süpürüp silmektir. Ayrıca temizlik yaptığınız suyun içerisine sirke, çay ağacı yağı, lavanta esansı ya da limon suyu ekleyerek pirelerin evinizden uzaklaşmasını sağlayabilirsiniz. Pireler bu kokuları sevmezler.
Evcil hayvanınız üzerine sıkılan sirkeli suyu yalama eğiliminde olacaktır fakat merak etmeyin, sirkeli su kedinizin veya köpeğinizin üzerindeki pirelere nüfuz edecektir. Limon Suyu: Kabuklarıyla beraber incecik doğradığınız limon dilimlerini suyla karıştırıp başka bir pire karşıtı sprey elde edebilirsiniz.
Evde pire varsa ilk olarak yapılması gereken şey her yeri dip köşe iyi çeken bir süpürgeyle süpürmek olmalıdır. Süpürge işlemi bittikten sonra süpürgeninin mutlaka temizlenmesi gerekir. Toz haznesinden çıkan pisliği torbaya boşaltmak gerekir. Torba ise evdeki çöp kovasına değil dışarıdaki çöpe atılmalıdır.
Böyle bir durumda en büyük yardımcınız çamaşır suyu olacaktır. Çünkü çamaşır suyu, pirelerin sevmediği bir kokuya sahiptir ve pirelerin oradan uzaklaşmasında oldukça etkili bir çözümdür. Çamaşır suyu pire yumurtalarının da temizlenmesinde önemli bir fayda sağlar.
Elma sirkesi, pireleri kedinizin tüylerinden uzaklaştırmaya katkıda bulunabilir. Eşit miktarda elma sirkesi ve suyu bir sprey şişesinde karıştırabilir, elde ettiğiniz bu karışımı kedinizin tüylerine püskürtebilirsiniz.
İlgili 30 soru bulundu
1 ölçü sirke ve 1 ölçü su karışımıyla bir sprey şişesi hazırlayarak evinize ve evcil hayvanlarınıza püskürtebilirsiniz. Diğer bir yöntem ise limon kullanmaktır. Limon karışımını evcil hayvanınızı temizlemek için kullanabilirsiniz. Doğal pire ilacı sayılabilecek ürünler arasında diatom toprağı yer alır.
Pirelere karşı savaşma konusunda en etkili çözüm hiç kuşkusuz ki evi günde 2-3 kez süpürüp silmektir. Ayrıca temizlik yaptığınız suyun içerisine sirke, çay ağacı yağı, lavanta esansı ya da limon suyu ekleyerek pirelerin evinizden uzaklaşmasını sağlayabilirsiniz. Pireler bu kokuları sevmezler.
Pire ısırığının iyileşmesinin daha kolay olması için duş alınarak o bölgenin rahatlamasını sağlamak gerekmektedir. Pire ısırığı kendiliğinden geçebilmektedir.
Pireler suda yaşayamadıklarından hayvanınıza her gün banyo yaptırmak da iyi bir fikirdir. Hayvanınızı fırçalarken, ölü veya yapışan pirelerin su dolu bir kapta toplandığından emin olun ve bunların tekrar sıçramalarını önlemek için kabı hemen tuvalete boşaltıp, sifonu çekin.
Sirke, yumurtalar üzerinde hiçbir öldürücü etkiye sahip değildir. Yetişkin pireler tadı ve kokusundan nefret eder. Bu nedenle sirke ve su çözeltisi, yetişkin pireler için ev yapımı bir kovucu olarak yardımcı olacaktır. Kısacası, pire yumurtaları inatçı bir problemdir.
Ancak unutmayın ki pireler kısa süre de olsa ayakkabıların ya da giysilerin üzerinde de barınabilir. Bu nedenle kedi piresini siz anlamadan eşyalarınız üzerinde eve taşıyabilirsiniz de. Pire kedinize ulaştığı takdirde hızla çoğalıp vücudu üzerindeki nüfusunu artırabilir.
Dişi pire yumurtalarını konakçının yüzey tüylerine ya da derisine bırakır.Pire yumurtaları, konakçı üzerinde değil yerde, halılarda, kilimlerde, yatak örtülerinde, döşemelerde ya da yerdeki çatlaklarda kuluçka evresini geçirirler ve çoğu pire iki gün içinde yumurtadan çıkar, 12 gün içerisinde bu yumurtalardan larvalar ...
Evde beslenen evcil hayvanların dolaştığı her yer evde pirelerin üremesi için elverişli ortam sağlar. Kedi, köpek, kuş gibi uzun tüylü hayvanlar üzerinde yaşamını sürdüren pireler, bu hayvanların yaşadığı alanlarda, yattığı yatak vb. eşyalarda kolayca çoğalır. Sıcak ortam, pire oluşumunu tetikleyen en önemli faktördür.
Pireler, lavanta kokusundan hiç hoşlanmaz.
Lavanta kokusu: Pireleri uzak tutar. Suyun içerisinde kaynattığınız lavantayı küçük kaplarda yatakların altına, duvar diplerine koyarak hem evde hoş bir koku yakalayabilir hem de pirelerin sevmediği bir ortam yaratabilirsiniz. Aynı şekilde elma sirkeli su da etkilidir. Güneş Işığı: Pireler güneş ışığını sevmezler.
Özellile evcil hayvanlarınızın kıllarına, tüylerine, kıl köklerine esansiyel yağ sürerek pirelerin buralarda barınamamasını sağlarsınız. Pirelerde kovucu etki gösteren esansiyel yağlar şunlardır; Tarçın yağı, Sedir Ağacı yağı, Nane yağı, Çay ağacı yağı, Kekik yağı ve Okaliptus yağı.
Pireler kan emerek beslenen canlılardır. Bu yüzden sadece hayvanların değil; insanların vücutlarını da ağız kısımlarındaki delici iğnelerle delip kanlarını emerek yaşamlarını sürdürürler.
Evini Böcek İlacıyla İlaçlamak
Boratlar, ahşap koruyucu, deterjan ve böcek ilacı olarak yaygın biçimde kullanılır ve pirelerin midesini zehirler. Yetişkin bir pire, konağından kan emmeden ortalama iki ila üç ay, hatta 100 güne kadar yaşar.
Bayer Pire İlacı
Bilinen en etkili pire ilacı, güvenilirliği ile bilinen köklü ilaç firması Bayer'in ürettiği pire ilaçlarıdır.
Evcil hayvanın pireye karşı etkili bir şampuan ile yıkanması, gerekli hallerde pire önleyici tasmalar kullanılması yararlı olabilir. Evden kaynaklanan pire sorununda pestisit bazlı kimyasal yöntemlerle kaynak kontrolünün sağlanması gerekebilir.
Pireler sıklıkla kedi, köpek gibi hayvanların ve insanların kanıyla beslenir. İnsanlarda konaklayan 3 ana pire türü; kedi piresi (Ctenocephalides Felis), köpek piresi ( Ctenocephalides Canis) ve insan piresidir (Pulex Irritans).
Birkaç milim boyu olan bu böcek 50 cm yüksekliğe zıplayabilir. İnsan kanını çok seven ve özellikle taze kandan hoşlanan pireler ısırıkla birlikte rahatsız edici bir kaşıntıya neden olur.
Aynı zamanda yolda her görülen hayvana sarılmak ve sevmek de pirelenme ihtimalini önemli ölçüde artırır. İnsan Saçında Yaşar mı ve Nasıl Temizlenir? İnsan saçında Köpek piresi yaşayabilir. Bu pirelerden kurtulabilmek için öncelikle profesyonel ilaçlama firmalarında pire bulunan yerleri ilaçlatmak gerekir.
Pireleri erkenden fark etmenin en kısa yolu, küçük dostunuzun hareketlerini gözlemlemektir. Eğer evcil hayvanınız her zamankinden daha çok ve şiddetli kaşınıyorsa, buna ek olarak kaşıdığı yeri ısırıyorsa bu ne yazık ki pire sorunuyla karşı karşıya olduğunuz anlamına gelebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri