Display: block; Bir elementin kutu şeklinde alan kaplamasını sağlayan kod parçasıdır. Kullanıldığı anda element yeni bir satırdan başlar. Elementlerin block şeklinde davranmasını sağlayabiliriz.
Block-level (blok seviyeli) elementler her zaman yeni satırdan başlar ve soldan sağa var olan alanı kaplar. Yani açılış ve kapanış etiketi arasında belirlenen alanı kaplar. Inline (satır içi) elementler ise adından anlaşılacağı üzere aynı satırda başlayıp içerik kadar alan kaplar.
Block Etiketler
Div etiketi CSS ile özelleştirmeler yaparken en çok kullandığımız bir etiket türüdür. Bütün bir alanı kapsayarak o alanı özelleştirir.
CSS'de "display:inline-block" özelliği, etiketler üzerinde genişlik ve yükseklik ayarlamaya izin verir, display:inline ile aralarındaki en belirgin fark budur. Ayrıca, display: inline-block, üst ve alt kenar boşluklarına / dolgulara (margin/padding) kabul eder ve uygular, ancak display: inline uygulamaz.
Örneğin, div , p , h1 gibi heading etiketleri birer block-level elementler iken, span , img , a , em gibi etiketler birer inline elementlerdir.
İlgili 23 soru bulundu
Display: block; Bir elementin kutu şeklinde alan kaplamasını sağlayan kod parçasıdır. Kullanıldığı anda element yeni bir satırdan başlar. Elementlerin block şeklinde davranmasını sağlayabiliriz.
Blok, elementlerin, değerlik orbitallerinin türüne göre gruplandığı periyodik tablo kısımlarıdır. Değerlik orbital türleri olan s, p, d ve f; periyodik tablodaki bloklara da kendi isimlerini vermiştir ve dolayısıyla periyodik tablo; s bloku, p bloku, d bloku ve f bloku olmak üzere dört bloktan oluşmaktadır.
CSS'de "float" özelliği, bir etiketin nasıl yaslanması ve konumlanması gerektiğini belirtir. Float özelliği, içeriğin konumlandırılması ve biçimlendirilmesi için kullanılır, örneğin bir resmin bir kapsayıcıdaki metnin soluna kaymasına izin verir.
External stil sayfası, bir web sayfasından bağlanan bağımsız bir . css dosyasıdır. External stil sayfasının avantajı, bir kez oluşturulabilmesi ve birden çok web sayfasına uygulanabilmesidir.
CSS'de "text-align" özelliği , bir metnin yatay hizalamasını ayarlamak için kullanılır.Metin sola , sağa hizalanmış, ortalanmış veya iki yana yaslanmış olabilir. "text-align" özelliği "justify" olarak ayarlandığında, her satırın genişliği eşit olacak ve sol ve sağ kenar boşlukları düz olacak şekilde uzatılır.
Html Div ve Span Etiketi
Yani div ile html sayfasındaki elemanları mantıksal olarak gruplarız. olarak tanımladığımız div etiketi arasına alarak gruplamış oluruz. <span> etiketi ise bir inline etikettir. Yani span etiketinin kapsamı içindeki elemanın kapsadığı yer kadardır.
Div sayfanın her yerine yerleştirebileceğiniz bir bloktur. İçine her türlü içerik girilebilir. Divin asıl amacı sayfayı belirli bloklara bölerek içerik girişlerinin daha rahat yapılması, arka planların daha rahat atanması, özelliklerin daha rahat kullanılmasıdır.
<span> etiketi belgede satır içi grup tanımlar. <span> etiketi arasında kalan içerik görsel olarak bir değişiklik göstermez. <span> etiketi belge yada metnin bir kısmını işlemek için kullanılır. İpucu: Bir metin <span> etiketi arasında alındığında, CSS ile biçimlendirilebilir veya JavaScript ile işlenebilir.
Satır içi CSS (Inline CSS), tek bir öğeye benzersiz bir stil uygulamak için kullanılabilir. Satır içi CSS (Inline CSS) kullanmak için ilgili öğeye stil niteliğini ekleyin. Stil niteliği herhangi bir CSS özelliğini içerebilir.
Div etiketi blok türündeki bir etikettir. Her yeni bir div , yeni bir alanı belirler. Tüm web site dizaynları ise div'lerden oluşmaktadır. Yani div'ler için HTML'in yapı taşı diyebiliriz.
display:inline-block; özelliği sayesinde öğeleri display:inline; da olduğu gibi satır içi yan yana dizebilirsiniz. InlineBlock-Level bir CSS özelliği olduğu için width ve height değerleri tanımlayabilirsiniz.
Id , etiket ismi ve class olarak etiketlere ulaşabileceğimiz 3 temel yöntemden başka kullanabileceğimiz belli amaçlara göre hazırlanmış Selector türleri vardır. Bu selector türlerini şu şekilde guruplayabiliriz ; Group Selectors. Attribute Selectors.
Bootstrap. css bir web sitesinin düzenini yoluna koyan ve yöneten bir CSS framework'üdür. HTML bir web sayfasının içeriğini ve yapısını yönetirken CSS ise sitenin düzeni ile ilgilenir. Bu nedenden dolayı bu iki yapının belirli bir eylemin gerçekleştirilmesi için bir arada olmaları gerekir.
CSS (Cascade Style Sheet), bir HTML dokümanının şeklini ve/veya görüntüsünü tasarlayan olgudur. Diğer bir ifadeyle CSS, HTML'i basit bir iskelet olmaktan kurtaran metin şekillendirme dilidir. Bu nedenle büyük öneme sahiptir. Çünkü bir sitedeki görselliği dolayısıyla da kullanıcı memnuniyetini sağlayan CSS'tir.
CSS'de "position:fixed" özelliğine sahip etiket, görüntü alanına göre konumlandırılmıştır, yani sayfa kaydırılmış olsa bile her zaman aynı yerde kalır. top, bottom, left ve right gibi özellikler, öğeyi konumlandırmak için kullanılır. Sabit (Fixed) bir etiket, sayfada normalde bulunduğu yerde boşluk bırakmaz.
position:absloute; Özelliği (Mutlak Pozisyon)
position:absolute; özelliği olan bir eleman en yakın pozisyon değeri relative olan elemana göre kendini konumlandırır. Eğer position:relative; özelliğine sahip bir ebeveyni yoksa belgeye göre kendini konumlandıracaktır.
Position: sticky kaydırma çubuklarını takip eder ve istenilen pozisyon yakalandığında nesneyi o noktada sabitler. Örneğin bir nesne için yukarıdan 0 konumuna geldiğimiz anda nesnenin sabitlenmesini isteyebiliriz. Genelde menüler için sticky postion kullanılır.
2A grubu ile 3A grubu arasında yer alan metallerdir. Geçiş metalleri, d ve f orbitallerine elektronların girmesine karşılık gelen metallerdir ve bu nedenle d-bloğu metalleri (temel geçiş metalleri) ve f-bloğu metalleri (iç geçiş metalleri) olarak ayrı ayrı incelenmektedir.
- Demir elementi geçiş metalleri olarak bu grubun içerisinde yer alır. - Atom Numarası 26'dIr. - Demir 8. gruptadır. - Demir 4. periyotun D bloku üzerindedir.
Halojenler, periyodik tablonun 7A grubunda bulunan, tepkimeye eğilimli ametallerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri