Bloke hesaba, Federal Öğrenim Teşvik Yasası'nın (BaföG) yıllık burs miktarının üst sınırı olarak belirlenmiş olan meblağ yatırılmalıdır (bkz.: https://tuerkei.diplo.de/tr-de/service/05- VisaEinreise/-/2307308 - banka işlem ücretleri dahil değildir). Bu miktarın aylık 1/12'si çekilebilir durumda olmalıdır.
Üniversite eğitimi alacaksanız ve bunun için vize başvursunda bloke hesaba ihtiyacınız var. Aylık 934 Eur'dan 1 senelik 11208 Eur'yu Almanya'da açtığınız hesabınıza yatırarak banka mektubunu vize başvurusunda dosyanıza eklemelisiniz.
Bloke Hesap türü; belirli bir miktar paranın Almanya'daki bir bankanın hesabına göderilip, bu tutarın bir yıl boyunca ya da vize süresince (bu durum Almanya'ya gidiş şeklinize göre değişebilir), aylık taksitler halinde Almanya'ya gelen öğrencinin hesabına ödenmesine denir.
Bloke hesabınız açıldıktan sonra çalıştığınız banka sizi hesap detayları hakkında bilgilendirir. IBAN ve BIC bilgilerinizle uluslararası para transferi gerçekleştirmeniz gerekir. Bu işlem bankayla yapılırsa iki haftaya kadar sürebilir.
Böyle bir durumda borcun ödemesinin yapıldığına dair dekont veya belge, banka şubesine sunulabilir. Eğer dekont mevcut değilse icra mahkemesinden ödemenin yapıldığına dair bir belge istenebilir ve bu belge, banka müdürlüğüne iletilebilir. Bu işlemler sonrasında bloke kaldırılır.
İlgili 40 soru bulundu
MASAK BLOKE NE ZAMAN KALKAR
MASAK tarafından hesaba koyulan blokenin ne zaman kalkacağına ilişkin kanun ve diğer mevzuatlarca düzenlenen süre 7 işgünüdür. Ancak uygulamada bu süre daha uzun olabilmektedir. Bu nedenle MASAK bloke ne zaman kalkar sorusuna da bu nedenle kesin bir cevap verilememektedir.
Bloke edilen tutar hesap sahibi tarafından kullanılamaz; Bu hesaptan havale veya banka havalesi yapamazsınız. İcra makamlarının veya Cumhuriyet savcılıklarının emrine istinaden açılan blokajlar, mahkeme kararına göre işleme alınır.
Bloke Hesap, Almanya'ya taşınmak isteyen uluslararası öğrenciler, au-pair'ler ve iş arayanlar için gereklidir. Bloke edilmesi gereken aylık miktar düzenli olarak değiştiriliyor ve Almanya'da asgari yaşam maliyetine göre ayarlanıyor. 2021'de gerekli bloke tutarı ayda 934 € veya tüm yıl için 11.208 €'dur.
Blokenin Nedenleri
Vatandaşların borçları ne kadarsa bloke işlemlerinde banka hesaplarından o kadar para geri alınır. Bloke işlemlerini kaldırmak isteyenlerin bütün borçlarını ödeyip borçlarını ödediklerine dair belgeyi bankaya veya vergi dairesine götürerek bloke iptal işlemleri için başvuruda bulunmaları gerekir.
Yasal takibe düşmemiş fakat ödemesi gecikmiş borç nedeniyle yapılan bloke işlemleri borcun ödenmesini takip eden 24 saat içerisinde kaldırılır. Bu durumda karttan bloke kaldırma işlemi için ayrıca bir başvuruya gerek yoktur.
Bloke Hesap Hangi Bankada Açılır? Bloke hesap hizmetini, bu hizmeti veren, bir Alman Bankasından ya da yine (2023 itibariyle*) Almanya'da faaliyeti ve şubesi bulunan bir Türk Bankasından ( İşBank ) sağlayabilirsiniz. (2023 itibariyle*) Bloke hesap hizmeti veren Alman Bankaları: Coracle.
Almanya'da bloke hesaba kaç para yatırmak gerekli? Alınacak vize türüne göre bloke hesaba yatırılacak miktar değişiyor. 2022 yılında dil kursu ya da iş arama vizesi için gerekli olan aylık miktar 947 Euro'yken, lisans veya yüksek lisans eğitimi için gerekli aylık bloke hesap miktarı 861 Euro.
Expatrio Bloke Hesabına Para Transferi Nasıl Yapılır? Para transferi için bankalardan Swift yapmak ya da Wise gibi transfer platformları kullanmak mümkün. Swift yaparken masrafların sizden kesilmesi için “OUR” seçilmesi gerekiyor. Bankaların swift ücretleri değişebiliyor.
Banka hesap dökümü (Son 3 aya ait bireysel ya da şirket banka hesap hareketlerinin kaşeli ve ıslak imzalı imza sirküleri ile birlikte temin edilmesi gerekmektedir.)
Bloke hesapta yıllık en az 11.208 avro olması gereklidir. Bunu sağlayacak yeterli paranız yoksa, üçüncü bir kişi sizin için sözde bir taahhüt beyanı sunabilir. Bununla ilgili daha fazla bilgiye "Ulusal Vize için Taahhüt Beyanı" bölümünde ulaşabilirsiniz. Sağlık sigortası
19‐ Banka hesabı: son 3 aya ait dökümü olan son 15 gün içinde işletilmiş imzalı, kaşeli şahsi banka hesabı (7 güne kadar kalınacak seyahatler için 900 Euroveya karşılığı, 10 gündensonrakalınacak her gün için günlük 65 Euro veya karşılığı ek bakiye gerekmektedir). varsa sadece 2 tanesi eklenmesi yeterlidir.
Düzenlemede işlemin 7 günlük ertelenmesinden bahsedilmişse de uygulamada belli bir işlem değil tüm banka hesabı bloke edilmektedir. Bu kapsamda verilen erteleme kararı sadece 7 günle sınırlı olup, 7 günün sonunda başkaca bir karar alınmadığında sona ermektedir.
Maaşın haczedilebilmesi ya da hangi hallerde haczedileceğine odaklanacağımız bu yazıda kafanızdaki bütün soru işaretlerine cevap vermeyi arzuluyoruz. Bankalar, maaş hesaplarına bloke koyarak çalışanların maaşlarını çekmelerine engel olur.
Her ne kadar emekli maaşına haciz yasaklanmış olsa da bu yasak mutlak değildir. Şayet borçlu, maaş hesabına haciz konulmasına muvafakat etmişse bu durumda emekli maaşı haczedilebilecektir. Ancak önemle belirtmeliyiz ki, emekli maaşı haczine muvafakat önceden verilemez.
Hangi Banka Hesaplarına Haciz Konulamaz? İcra hukuku kapsamında borçlunun maaş hesabının haczedilmek istenmesi durumu buna bir istisna getirmektedir. Maaş hesabına haciz konulması, borçlunun geçimini sağlama imkanını elinden aldığı için, bu hesaba haciz uygulanamaz.
Ve genelde bloke edilen bu tutar 10 gün içerisinde eğer yeterli bakıya varsa hesabınızdan düşüyor. Yeterli bakiye yoksa hesabınıza para yattığı anda otomatik olarak çekiliyor.
Maaş hesabına bloke maaş haczi olarak da bilinmektedir. Hukuki olarak maaş hesabına konulan bloke maaşın ¼'i kadar olacaktır. Yasal bir işlem olduğundan maaş hesabına blokeye itiraz edilemeyecekse de maaşın ¼'inden fazlasına konulan bloke için dilekçe verilerek itiraz edilebilecektir.
Karmaşık ve olağandışı büyüklükteki işlemle, uzun süredir hareket görmeyen ancak bir seferde yüklü miktarda işlem gören hesaplar yakından izleniyor. Bireysel müşterilerin son 3 ayda yaptığı nakit işlemlerin günlük işlem ortalamasının 5 katını bulması, EFT, swift, havale işlemlerinin de 3 katını aşması takip ediliyor.
taşınır hükmündedir. Alacaklının, takibin kesinleşmesinden sonra kendi alacağı ile orantılı olacak şekilde borçlunun bankalardaki mevduatlarına( parasına) haciz konulmasını talep edebilir. Alacaklının talebi üzerine icra dairesi müdürlüğü borçlunun bankalardaki mevduat hesaplarına haciz konulmasına karar vermektedir.
Banka hesabınızda/hesaplarınızda haciz olup olmadığını E Devlet ve GİB internet sitelerinden öğrenebilirsiniz. E HACİZ SORGULAMASI NASIL YAPILIR? Eğer bu türden borçlarınız varsa banka hesaplarınızda bloke var mı yok mu sorgulamak için E-Devlet ve Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) internet sitelerini kullanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri